NVO o zločinima nad Albancima 25. mart 2010. | 15:15 | Izvor: Beta Beograd -- Inicijativa mladih za ljudska prava zu Beogradu je organizovala je akciju obeležavanja godišnjice zlocina pocinjenih nad Albancima na Kosovu 1999. godine.
Aktivisti te organizacije su u Knez Mihailovoj ulici u blizini Filozofskog fakulteta postavili na tlo crveno platno, kao simbol krvi žrtava, koje vodi do štanda - vrata Evropske unije, a na tom putu nalazi se i Batajnica, u kojoj je pronađeno nekoliko masovnih grobnica.
Predstavnik Inicijative mladih za ljudska prava Nenad Obradović kazao je agenciji Beta da je cilj te akcije da se podseti na pokušaj etničkog čišćenja Albanaca na Kosovu tokom NATO bombardovanja 1999. godine.
"Mislimo da država mora da odgovara za zločine počinjene u Suvoj Reci, Podujevu i selu Mejo. Neki pojedinci su procesuirani, ali nema procesa protiv države", kazao je Obradović.
Pored crvenog platna kredom su na asfaltu iscrtana tela žrtava, a prema rečima organizatora, posle akcije u Beogradu slična akcija će danas biti održana u Batajnici.
Aktivisti te inicijative delili su građanima pamflete sa datumima zločina počinjenih u Suvoj Reci, Podujevu i Meju i podatke o ubijenim i raseljenim Albancima sa Kosova i Metohije.
Ovaj Obradovic sigurno nije Siptar .. ni Turcin .... nas covek , bre ..... A nije ni bio sam , bilo ih je ihihi ...
Vise ih je doslo tamo , nego na skup posvecen ztrvama NATO agresije - prekjuce na godisnjicu .
Па то је оно шта ти ја и говорим када кажем Љубо. Има потомака оних који су и Павелића дочекивали са цвијећем у рукама у Земуну. Сада су се "мало" проширили захваљујући власти која је већином њихове оријентације. Љубе Милоши мој Боро.Српске усташе остале живе после 1945 па сада уче дјецу како се бори тамо гдје пушком не могу.То код мене не би саставило ни 24 часа били би разбијени, згажени и послани на трауматологију у најмањем случају.Тај скуп би био буквално прегажен али буквално када ти кажем Боро.Нема те полиције која би их спасила. Ало бре иди у Приштину па тамо сери ако си толико правдољубљив нећеш мени под прозором стварати жртве од оних ради којих је дванаестеро мојих побијено од чега једна баба копајући њиву.Србија је дефинитивно отишла у *урац када се то ради у главном граду,а да нико нема да поведе да се то разбије.Брину се за слику у свијету,а овај му руши кућу. Опозиција није ни за *урца када неће то да организује.
Dobro je da ima i u bg ljudi hladnih glava,treba se nekad bavit i uzrocima,a ne samo posljdicama(mislim na kosovo),a srebrenica je tema prezvakana milion puta,desio se i sud je to okvalifikovo kao genocid,nema se sta vise pricat...i u jednom i drugom haskom sudu pise Genocid...
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali. Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi! Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori. Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni. I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli! Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani. Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!
Zamisli u Hrvatskoj .. ili Pristini .. Sarevu .. Ljubljani ... ... il bilo gde drugo na planeti .... takvu ,, inicijativu mladih za ljudska prava ,, ...
Zamisli u Zagrebu da se skupe takvi ( znam da bi ih mogli skupiti samo sa ,, Vrapca ,, ) i na trgu Jelacica protestuju protiv napada na Krajinu , prosipaju crvenu boju i crtaju po trotoaru tela u spomen na pobijene Srbe u RSK ......
Cek malo ... nije dobra analogija .... zamisli sve isto , ali razlog protesta je secanje na srpske zrtve u Vukovaru 1991 ... i jos da traze da se osudi drzava Hrvatska . I jos jedan preduslov , DA SE TAJ PROTEST ODVIJA A DA JE RS KRAJINA PRIZNATA OD STRANE 70 DRZAVA , a Zagreb u medjuvremenu bombardovan od strane NATO .
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 11:06:48 od Lepi_Bora »
Dobro je da ima i u bg ljudi hladnih glava,treba se nekad bavit i uzrocima,a ne samo posljdicama(mislim na kosovo),a srebrenica je tema prezvakana milion puta,desio se i sud je to okvalifikovo kao genocid,nema se sta vise pricat...i u jednom i drugom haskom sudu pise Genocid...
само нека пише....немаш појма колико сам утучен, тужан и колико ме кривица изједа....
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 11:00:36 od mrgec »
Ма за мене је нормално да ти то пишеш и против тога немам ништа али ама баш ништа. Па ви сте убијали своје муслимане у Цазину,Маркалама и Васе Мискина и мени је јасно зашто вама треба та резолуција.
Него де ми реци:Коме су приписани они муслимани што их је 5 корпус побио,а ратовали за Фикрета Абдића? Жртве велико-српско-четничке агресије или жртве херојске АБиХ? Чини ми се ријеч је о цифри од неких хиљадудвијестотине и јебем ли га не могу се сјетити колико муслимана. Стварно ме интересује пошто не могу да пронађем нигдје у Токачиним документима припаднике Фикрета Абдића.Имају само српске жртве у Цазинској крајини па ме интересује да ли је то то.
Zamisli u Hrvatskoj .. ili Pristini .. Sarevu .. Ljubljani ... ... il bilo gde drugo na planeti .... takvu ,, inicijativu mladih za ljudska prava ,, ...
Zamisli u Zagrebu da se skupe takvi ( znam da bi ih mogli skupiti samo sa ,, Vrapca ,, ) i na trgu Jelacica protestuju protiv napada na Krajinu , prosipaju crvenu boju i crtaju po trotoaru tela u spomen na pobijene Srbe u RSK ......
Cek malo ... nije dobra analogija .... zamisli sve isto , ali razlog protesta je secanje na srpske zrtve u Vukovaru 1991 ... i jos da traze da se osudi drzava Hrvatska . I jos jedan preduslov , DA SE TAJ PROTEST ODVIJA A DA JE RS KRAJINA PRIZNATA OD STRANE 70 DRZAVA , a Zagreb u medjuvremenu bombardovan od strane NATO .
MORAM OVO DA PONOVIM, NI SAM SEBI NISAM JASAN ....
Jadni ljudi . .. Meni je te iz te ,, inicijative ,, sad zao .
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 11:11:58 od Lepi_Bora »
Ajde pričajmo malo kako su srbi u bihaćki dzep pustali konvoje sa hranom u koju su stavljali bojne otrove i radiaktivne supstance...cije se posljedice i dan danas osjećaju...
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali. Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi! Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori. Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni. I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli! Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani. Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!
Jadni ljudi .
Па они су расчистили са својим хрватским-четницима,шиптарским-четницима,балијским-четницима док је Србија пуна српских-усташа.Више него јасно да су они које оптужују за агресију једини мајмуни јер нису очистили своју државу.Мајмуни апострофирам ради власти која се понаша као да је у Србији начињено некакво етничко чишћење,а не на свим другим мјестима.Апсурд за гиниса. Кретени за Риплија.Стока без премца.
Jadni ljudi .
Па они су расчистили са својим хрватским-четницима,шиптарским-четницима,балијским-четницима док је Србија пуна српских-усташа.Више него јасно да су они које оптужују за агресију једини мајмуни јер нису очистили своју државу.Мајмуни апострофирам ради власти која се понаша као да је у Србији начињено некакво етничко чишћење,а не на свим другим мјестима.Апсурд за гиниса. Кретени за Риплија.Стока без премца.
Niko nema sto Srbin imade .
Ovo treba da udje u Ginisovu knjigu rekorda ludila
« Poslednja izmena: 26. Mar 2010, 11:20:08 od Lepi_Bora »
Jadni ljudi .
Niko nema sto Srbin imade .
Ovo treba da udje u Ginisovu knjigu rekorda gluposti
Гинис-рекорд Рипли-Вјеровали или не,а Стока-да се зна шта су.