Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Dejvid Bouvi glumiće Nikolu Teslu!  (Pročitano 2783 puta)
22. Nov 2005, 14:35:31
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
Dejvid Bouvi glumiće Nikolu Teslu!

Legendarni britanski rok muzičar Dejvid Bouvi, koji se već uspešno ogledao kao glumac, dobio je novu filmsku ulogu - tumačiće lik čuvenog pronalazača Nikole Tesle. Filmski časopis Verajeti objavio je da će 58-godišnji Dejvid Bouvi, zajedno sa Hju Džekmenom, Kristijanom Bejlom i Majklom Kejnom, koji je inače takođe poreklom iz južnog Londona, glumiti u filmu „Prestiž” (Prestige). Nikola Tesla, rodom iz ličkog sela Smiljane, smatra se jednim od najvećih naučnika u istoriji elektrotehnike i jednim od najvećih izumitelja druge polovine 19. i početka 20. veka. Kako javlja agencija Pres asosijejšn, Tesla je bio srpski elektroinženjer koji je postao američki državljanin i za života je smatran „mađioničarem”, jer je uspeo da otkrije zadivljujuće naučne pronalaske.

Film „Prestiž” je po žanru triler i baziran je na romanu Kristofera Prista, objavljenog 1996. godine, u kojem dvojica mađioničara, inače rivali, u Londonu stupaju u kontakt sa Nikolom Teslom, na prekretnici prošlog i pretprošlog veka. „Prestiž” će režirati renomirani britanski reditelj Kristofer Nolan, koji je poznat po ostvarenjima „Memento” i „Betmen počinje”, dok je Dejvid Bouvi, između ostalog, već glumio u filmovima „Čovek koji je pao na zemlju”, „Srećan Božić, gospodine Lorens” i „Baskijat”. Snimanje bi trebalo da počne u januaru sledeće godine. (Bi-Bi-Si)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

2005_11_22_bouvi.jpg
(8.02 KB, 185x142)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
E, svasta....
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

~ Shabaniqus Vulgaris ~

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 12758
Zastava Sabac
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Nokia 6120c
reci cu samo: boze?!?!?  Smile
IP sačuvana
social share

You know what? Screw you guys I'm going home... Wait, I am home... Screw you guys I'm getting off line...
Najbolji imperator na svetu
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Poznata rok zvezda se pridružila nekolicini glumaca koji su igrali velikog naučnika

Bouvi: Ponosan sam što igram Teslu

Sa zadovoljstvom sam prihvatio ulogu Nikole Tesle i veoma sam ponosan što ću imati priliku da glumim genijalnog naučnika, prva je i za sada jedina reakcija Dejvida Bouvija na ulogu koju je dobio u filmu „Prestiž“, a koju nam je juče preneo jedan od njegovih menadžera, budući da poznati pevač ne želi da daje bilo kakve izjave o filmu sve dok snimanje ne bude završeno.

Kao što je „Blic“ juče objavio, Dejvid Bouvi će tumačiti ulogu Nikole Tesle u trileru „Prestiž“, koji će režirati Kristofer Nolan. Snimanje filma, čiji je budžet 40 miliona dolara, počinje u januaru sledeće godine, a osim Bouvija, u glavnim ulogama će se pojaviti Kristijan Bejl, Hju Džekmen i Majkl Kejn. Lik Nikole Tesle već je tumačila nekolicina domaćih glumaca na filmu, u pozorištu i u televizijskoj seriji, a među njima su i Dragan Mićanović u predstavi „Tesla“ i Petar Božović u filmu „Tajna Nikole Tesle“. Obojica se slažu da nije lako igrati genija.

- Pripremao sam se temeljno za ulogu i čitao dosta literature, ali kada čovek počne da glumi taj lik, sva predznanja padnu u vodu. Tesla je bio čudak i postoje razne misterije vezane za njega. Pokušao sam da ga odigram kao normalnog čoveka sa oreolom začudnosti koji se našao usred igre interesa velikog biznisa. Što se tiče Dejvida Bouvija, jako me raduje što će glumiti Teslu. Oni imaju sličnosti, onako mršavi i visoki, kao da su sa druge planete. Ceo imidž Bouvija sa početka njegove karijere mi je bio sličan Teslinom. Super je što će glumiti Teslu - kaže glumac Dragan Mićanović, koja je pobrao pohvale kritike za ulogu Tesle u istoimenom komadu, rađenom po motivima drame Miloša Crnjanskog.

Petar Božović igrao je Teslu u filmu „Tajna Nikole Tesle“, snimljenom 1980. godine u jugoslovensko-američkoj koprodukciji i kaže da mu je to jedna od najtežih uloga.

- Pokušao sam da se u potpunosti uživim u lik Nikole Tesle, nisam ni jeo ni pio kao što nije ni Tesla. Međutim, u jednom trenutku sam shvatio da će me ta uloga pojesti, jer ja, ipak, nisam genije, nego sam samo glumac. Morao sam da sačuvam sebe, pa kada su vijuge počele da me bole, sišao sam u hol hotela u Portorožu, gde smo bili smešteni, i na ogromno iznenađenje ljudi iz ekipe, koji me van snimanja nisu ni viđali, naručio dve flaše „martela“ za sve prisutne - ispričao je Božović.

Po njegovim rečima, za ulogu Tesle bi možda bolji izbor bio Robert de Niro, ali da je Bouvi odlično rešenje zbog velikog publiciteta koji će privući svojim pojavljivanjem u filmu „Prestiž“.

- Iako sam bolji glumac od Bouvija, on će mnogo više od mene doprineti da se čuje ime Nikole Tesle, a to je najvažnije - zaključio je Božović.

Izvor: Blic \ A. Novaković - V. Đurić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

j never lose...j just choose not to win

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nece da prica srpski? Smile
IP sačuvana
social share
...burn,like fire in Cairo...

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
p.s; Avionu Slomicu Ti Krila. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Apple 15
Sjajna glumacka ekipa.. ali Bouvi... jeste.. imao je sjajnu ulogu u filmu "Lavirint", ali... ne znam... Tesla... def. moras imati preveliku dozu ludosti da se upustis u nesto tako...
« Poslednja izmena: 24. Nov 2005, 02:07:26 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.14 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.