Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Učiteljica pretukla svog učenika  (Pročitano 204 puta)
18. Jun 2005, 09:52:08
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Maltretiranje traje veće dve godine

Učiteljica pretukla svog učenika

Desetogodišnjeg M. C., učenika četrtog razreda beogradske Osnovne škole „Radoje Domanović“, pretukla je pre dva dana njegova učiteljica Nada Dubovac. Učiteljica je dečaka tukla naočigled još dve nastavnice u školskom toaletu usred nastave. Majka mališana kaže: „Ovo brutalno premlaćivanje predzadnjeg dana škole stravična je kruna maltretiranja koje je moje dete trpelo od učiteljice poslednje dve godine.“

- Izvukla ga je sa časa francuskog i na silu odvukla u toalet. Prvo ga je jagodičnim delom šake udarala u čelo. Nastavila je sa udaranjem po potiljku. Udarala ga je više puta. Bukvalno premlatila. Potom ga je gurnula i dete se odbilo o zid toaleta. Jako udario glavom o zid. Posle je pao je na pod. Onda ga je uhvatila za kosu i vukla ga po podu. Zavrtala mu uvo. Moj dete je sve vreme vrištalo. Sve su slušale još dve učiteljice i nisu se ni pomerile da pomognu detetu. Na tom zidu u toaletu su dva ventila koja štrče iz zida. Ne smem ni da mislim šta bi bilo da je umesto u zid moj sin udario glavom u ventile - priča za „Blic“ majka maloletnog đaka M. C. Stana Mandoparić.

Dečak nije mogao da precizira koliko je udaraca dobio ni koliko ga je vremenski dugo tukla učiteljica Nada Dubovac. O batinama svedoči nalaz lekara novobeogradskog Doma zdravlja. „Na čelu u centralnom delu plavi hematom... Na poglavini nema patoloških promena, ali postoji bolna osetljivost“, stoji u izveštaju doktora specijaliste.

- Učiteljica ga je takvog vratila na čas francuskog. Ostala deca su bila zgranuta i pitala ga šta mu se dogodilo. Međutim, ni ta nastavnica koja drži čas ništa ga nije pitala - kaže očajna majka.

Direktor Osnovne škole „Radoje Domanović“ Miroslava Rutešić za „Blic“ kaže da je učiteljica sama priznala šta je uradila:

- Dečak je istučen a ne pretučen. Ali, nažalost, to je činjenica i to je nešto što osuđujem. Dete ne sme čak ni da se udari niti da trpi bilo kakav nasrtaj. Učiteljica Dubovac je pred penzijom. To je ono što nikome starijem ne sme da se desi, a kamoli prosvetnim radnicima. Došla je do mene i rekla, to i to sam uradila. I ona je sama rekla: „Ne znam šta mi je bilo“... - priča Rutešić i dodaje da je „Radoje Domanović“ mirna škola u kojoj se nikada ranije ovakve stvari nisu događale. Ona najavljuje da će sve biti ispitano od ponedeljka, da je već zvala Ministarstvo prosvete. Međutim, kako za „Blic“ kažu u Ministarstvu, do kraja radnog vremena nijedan zvanična dopis nisu dobili.

Majka dečaka M. C. kaže da su se on i drugar bezazleno pogurali pre časa, ali i dodaje „to nikako ne može biti razlog za premlaćivanje“.

- Moje dete maltretira učiteljica poslednje dve godine. Krenulo je od trenutka kada sam rekla da ne može da ide na rekreativnu nastavu jer je u to vreme na muzičkom takmičenju (svira harmoniku). Zamislite razlog?! Nazivala ga je pogrdnim imenima i često je po dolasku iz škole kukao da ga stalno na času dok prolazi između klupa udari po glavi. Govorila mu je da ima frizuru kao sponzoruša, terala ga sa časova.

Možete li da zamislite kako se dete oseća kada na jednom času dobije odjednom četiri jedinice jer nije imao patike za fizičko. Mi živimo u barakama i nisu mu bile suve, što joj je i rekao, ali ona mu je dala jedinice i za predmet koji ona uopšte ne predaje. Sve je to trpeo. Dete je kukalo, a mi ga ubeđivali izdrži još malo... - prenosi delove sinovljevih iskustava iz školske klupe majka Stana.

Tokom noći posle premlaćivanja i juče maloletni M. C. žalio se majci na jaku glavobolju. Osim vidljivih modrica, majka Stana kaže da je posledica „ovakvog ponašanja učiteljice i činjenica da joj je sin bio super đak dok nije počelo maltretiranje“.

- On ima ne samo otpor od škole pa slabije uči već i strah. Deca su se među sobom tešila, još malo pa neće više ona da nam predaje... Ali, eto, pretposlednjeg dana ostavila mu je traume za ceo život - zaključuje majka i dodaje da će krivično goniti učiteljicu Nadu Dubovac.

Blic \ Željka Jevti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.