Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: deca od 16 godina slatki ili ozbiljni problemi  (Pročitano 11072 puta)
08. Feb 2008, 23:08:37
Svakodnevni prolaznik

Dubinom današnjeg pada merim visinu sutrašnje pobe

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 286
Zastava na najlepšem mestu
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 8310
ja imam sina od 16 godina i do skoro je on bio izuzetno poslušno dete i lepo vaspitano bar su drugi pa i ja to mislila a sada ide u srednju školu kod oca je sada jer smo ja i njegov otac razdvojeni i od vrlo dobrog dečaka postade problem bežanje sa časova jedinice i nekako drugačije ponašanje da njegov otac micli da se on drogira ja lično to ne mislim jer znam da se moje dete plaši igle ili se bar do skoro plašio i sada neznam šta da radim pa vas pitam kako ću da prepoznam korišćenje narkotika odnosno droga
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 23:10:59 od zaricm »
IP sačuvana
social share
Zajedno gradimo svet u kome se nijedna misao neće izgubiti i u kome se pamti samo najlepše. Zato gde god da si zatvori oči otvori srce i znaj da te volim
"Obrazovanje se ne sastoji od toga koliko ste zapamtili ili koliko znate. Sastoji se od toga da razlikujete koliko znate, a koliko ne
[b][/b]
Neznanje je majka drskosti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 259
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.25
mob
SonyEricsson w550
Pa ako mu nađeš rizlu u nekoj fioci (obično u njegovoj sobi gde drži olovke i tako neke sitnice) onda je sigurno probao marihuanu. Ne moraš odmah da paničiš, uglavnom je svi probaju. Ipak ima 16 godina i sad isprobava svoj organizam do krajnjih granica. I koliko sam shvatio izgleda je promenio sredinu u kojoj živi. Onda je tu i novo društvo pred kojim mora da se dokaže, to može da bude malo problem u njegovim godinama.
Trebao bi da nađe neku zanimaciju da sebi ispuni slobodne vreme, najbolje sa nekim sportom. Momcima je u tim godinama interesantna teretana, počeće zdravije da se hrani. Ako ga to malo zainteresuje umite mu neku dobru opremu za teretanu (rukavice, kaiš...), bolje tu da portoši energiju nego na nekom ćošku da gluvari.
Ima još puno toga šta može da se uradi, stvar je u tome da ga grubo ne napadate da se odma promene (vrati na staro) već postepeno.

Ne verujem da je tako brzo prešao na jake droge. Ali ako jako puno para troši a vi to ne vidite na šta, onda dobro otvorite oči.
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 23:42:50 od srdjoraj »
IP sačuvana
social share
Da je kupus dobar zec bi imao 100 kila.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Nije resenje da mu rovis po stvarima, to mi je odvratno apsolutno.
Ne verujem da se dete drogira, mozda ga samo puca pubertet ( sto je i najlogicnije ), a mozda je uz to upao u neko losije drustvo.
Ako medju vama nema poverenja, krajnje je vreme da ga pocnete stvarati.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Немој да има утисак како га проверавате и ровите му по стварима... То ће вам само донети додатне проблеме, баш сад кад је ситуација затегнута... Ослони се на своје инстинке и информиши се о утицају и деловању дрога, и прати знаке... Уколико приметиш да нешто није у реду, немој га нападати и терати га да призна... У тим годинама, ако родитељ не одигра стратешки и у смислу који је за дете најбољи, последице могу бити тешке и дуготрајне...
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12846
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
ja imam sina od 16 godina i do skoro je on bio izuzetno poslušno dete i lepo vaspitano bar su drugi pa i ja to mislila a sada ide u srednju školu kod oca je sada jer smo ja i njegov otac razdvojeni i od vrlo dobrog dečaka postade problem bežanje sa časova jedinice i nekako drugačije ponašanje da njegov otac micli da se on drogira ja lično to ne mislim jer znam da se moje dete plaši igle ili se bar do skoro plašio i sada neznam šta da radim pa vas pitam kako ću da prepoznam korišćenje narkotika odnosno droga

Mozes da prepoznas sa testom za otkrivanje droga... mozes da mu i ispitas koncentraciju sa nekim psiho testom... mozes i da mu proveris vene, narocito obratiti paznju na petu i ocni zivac, danasnja deca su lukava ... a mozes i da razgovaras sa sinom. Smiley
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 00:00:30 od yourtoiletpaper »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
 Smile Smile
pa i ja se plasim igle kao djavo krsta pa me to nikad nije sprecavalo u mnogim stvarima .... heroin na iglu se uzima u tek poodmaklom stadiumu drogiranja!!
a sto se tice preturanja po stvarima mogla bi to da radis ali suptilno da ne primeti ipak je to najbolji nacin da se nesto sazna Smile
sto se tice bezanja sa casova i ostalih gluposti to je samo znak puberteta i niceg drugog Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Aaaaaaaa .

Znaci osnovni problem je taj sto vecina ljudi ne gledaju svoju dete kao licnost vec kao bespomocno nedonosce koje zna praviti samo gluposti, a pametni dio obavi roditelj.
Svako dete je osoba, licnost za sebe, a to preturanje stvari je tako nisko da nemam reci. Kao da zelis reci svom detetu 'ja ti ne verujem ( sto je uglavnom moja krivica ), ali to necu nikad priznati nego cu te jos uveriti da si ti kriv za to pa cu ti preroviti svaki sakriveni pretinac. Jos ako nadjem nesto, mozda i sebe uspem uveriti da sam uradio pravu stvar.'

Smile
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
pa znas kako kad kazes detetu u pubertetu ili mu samo napomenes nesto u vezi droge ili neceg slicnog odmah dolazi do konflikta i kaznjavanja Smile znaci postoje mnogo suptilniji nacini da se nesto sazna, a samim tim i da se krene u resavanje problema Smile
npr meni moji nikad nisu rekli da mi veruju nisu mi preturali po stvarima(mozda samo po dzepovima zato sto uvek ima para) Smile ali mi iskreno ne bi smetalo ni da jesu jer bih znao da je to iz najbolje namere Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

The truth is out there...

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
Pa ako mu nađeš rizlu u nekoj fioci (obično u njegovoj sobi gde drži olovke i tako neke sitnice) onda je sigurno probao marihuanu. Ne moraš odmah da paničiš, uglavnom je svi probaju.
Ti znas da je svi probaju?? Pa evo ja znam, uglavnom je probaju oni koji su pusaci, pa eto da probaju nesto jace i bolje...
A sto se tice bezanja, pa to je krivo samo lose drustvo... Po tom pitanju se ne moze nista uraditi(tj. moze, da se prebaci u neku drugu skolu...)
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 00:23:12 od milan91 »
IP sačuvana
social share
“Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
pa znas kako kad kazes detetu u pubertetu ili mu samo napomenes nesto u vezi droge ili neceg slicnog odmah dolazi do konflikta i kaznjavanja Smile znaci postoje mnogo suptilniji nacini da se nesto sazna, a samim tim i da se krene u resavanje problema Smile
npr meni moji nikad nisu rekli da mi veruju nisu mi preturali po stvarima(mozda samo po dzepovima zato sto uvek ima para) Smile ali mi iskreno ne bi smetalo ni da jesu jer bih znao da je to iz najbolje namere Smile

Da sam ikad ulovila bilo koga da mi rovi po stvarima, znam da bi se moje poverenje izgubilo sto posto. Mene su naucili da postujem tudju privatnost i hiljadu puta sam bila u situaciji da prerovim sto tudje mobitele, sto dzepove, sto foldere i nije mi palo napamet da to uradim. Tako bi trebali svi da razmisljaju.
To sto je neki roditelj slabog karaktera pa ne zna kako da pristupi razgovoru sa svojim detetom, je njegova stvar apsolutno.
Skrenuli smo s teme, kakogod Smiley

I da, glede kaznjavanja .. Najgluplja stvar na svetu; videla sam na tudjim primerima da to nikad nikoga nije 'preusmerilo' na pravi put. Dete se samo moze zainatiti, a nauciti nece nista.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2008, 00:22:57 od cesarica18 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.343 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.