Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Žene i pivo  (Pročitano 1130 puta)
09. Maj 2005, 10:58:10
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Žene i pivo

Postoje muškarci kojima je antipatično kad žena pije pivo (oni smatraju da je pivo muško piće i da je nedovoljno fino za žene). Ima i žena koje vole pivo i koje nije briga šta muškarci misle o tome. Ovaj tekst, međutim, nije o sklonostima (niti o nedostatku sklonosti) prema pivu, već o tome da pivo može da bude veoma korisno za žene u određenim periodima njihovog života (ne, ne kad su neraspoložene, mada i tu može da pomogne, ukoliko se ne pretera sa pićem i ukoliko ta žena voli ukus piva).

Ukoliko ste, kojim slučajem, iskusna babica, verovatno već znate o čemu se ovde radi: naime, iskusne babice već jako dugo savetuju majke dojilje da konsumiraju pivo. To bi neki, možda, mogli da smatraju samo bapskim savetom, ali nije tako - nedavno je i naučno dokazano da je za dojilje dobro da piju pivo i da je dobro za tu bebu koju doje da majka pije pivo. Naime, pivo stimuliše produkciju hormona prolaktina, koji podstiče stvaranje mleka.

Pri tom nije svejedno za koje ćete se pivo opredeliti. Ovde ne govorimo o brendovima (mada bi u cilju vašeg zdravlja svakako bilo dobro da se opredelite za kvalitetno pivo, jer vam ono nekvalitetno može "rasturiti stomak"), već o tipu piva: za dojilje je proporučljivo da piju svetlo pivo, i to ono sa malim procentom alkohola ili, još bolje, bezalkoholno pivo.

Pored toga što podstiče stvaranje mleka kod dojilja, pivo, zbog sadržaja hmelja (drugim rečima, vitamini B grupe, naročito vitamin B6), utiče na smirenost i opuštenost, što i te kako može pomoći majkama iscrpljenim trčkaranjem oko novorođenčeta. Dakle, i beba sita i majka opuštena i vesela.

Ako nekom muškarcu ne bude simpatično to što pijete pivo, možete slobodno reći da je to što činite veoma korisno za vaše zdravlje i za zdravlje vaše bebe. Nije verovatno da će vas i nakon toga gnjaviti.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

kad porastem, 'ocu bRe da budem tu-ri-STA!!

Zodijak
Pol
Poruke 26315
moja mama ne podnosi pivo, ali dok je bila trudna sa mnom, pila ga je umesto vode. kasnije joj je doktor objasnio da supstanca koju trazi njen organizam postoji u pivskom kvascu, tako da je posle pocela da pravi neki buckuris sa pivskim kvascem, i batalila pivo.
IP sačuvana
social share
imam nešuntave dlanove Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

What doesn't kill you will make you stronger

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 4499
Zastava Beograd
pa ne znam,jeste da ruzno zvuci kad se izgovori zena i pivo ,ali ako muskarcima toliko smeta, a zeni godi (pritom mislim na male kolicine) onda neka okrenu glavu i ne gledaju

Pivo jeste zdravo,i po meni je logicno da ako se vec pije neki alkohol da je najzdravije da to bude pivo,vino isto moze biti dobro,ali ne tako dobro kao pivo!

Ja volim da popijem pivce za zivce ponekad,i to tako lepo smiruje i opusta,a unos vitamina B je najveci koji se dobije nekom tecnoscu bas u pivu!

I nemam pivski stomak,posto znam da svi odmah na to pomisle,na kraju karjeva ne misli se odmah na bure,vec na limenku! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.