Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 02:12:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li volite "Dzuboks" Radio stanice?  (Pročitano 2751 puta)
03. Sep 2010, 17:13:18
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Windows XP
Browser
Netscape Navigator 9.0.0.

Da li volite "Dzuboks" Radio stanice?

Pozdrav svima!

Interesuje me da li Vi volite "Dzuboks" radio stanice? Pod "Dzuboks" radio stanicama mislim na one koje 90% (ako ne i 100% svog vremena) u eter emituju SAMO muziku, bez ikakve, ili barem SKORO BEZ ikakve "spike" tj. govora od strane njihovih voditelja...

Naravno, "blic", odnosno kratke vesti kao i povremeni meteoroloski izvestaj ovde "ne racunam" u "spiku" voditelja!

"Sama dobra muzika" meni recimo moze da bude zanimljiva nekih 7 do 10 dana u slusanju jedne takve "dzuboks" radio stanice, a po isteku ovog "roka" - ja pocinjem da osecam kako "tu nesto ipak nedostaje"!

Poredjenja radi, pre izvesnog broja godina, meni onomad zaista najomiljenija radio stanica bila je Novosadska "Radio Stotka".

Stotka je imala sjajnu programsku koncepciju: muzika je bila organizovana u blokovima koji su imali svoje predodredjene termine (tako su na primer ljubitelji dzeza mogli znati kada da se oni ukljuce u slusanje!), a (skoro) svaka od talentovanih voditeljki je imala svoju emisiju odredjenog dana u sedmici.

Tako je (koliko se sada secam!) - Dana Radosin citala "lepe misli" poznatih judi (takodjer je vodila i kviz "Magicnih Osam" nedeljom uvece),
   Ksenija Balaban je imala subotom svoju emisiju pod nazivom "Misterije sveta" (pogadjate poentu emisije, zar ne?), Olja Baresic je vodila "Ponocne Serenade",
   Gordana Madjedovic je "kopala" po mnogobrojnim tekstovima Jovana Ducica, i licno mene debelo zainteresovala da procitam "Blago Cara Radovana", --- i tako dalje -- da ne nabrajam ovde bas svaku emisiju koja je bila emitovana, da ne budem dosadan (a bilo ih je jos zaista puno!!!)

Naravno, ovde uopste ne brojim Stotkine MUZICKE emisije kao npr. "Hit ProMusic-a", ili top-listu Doroteje, te glasanje za hit Utorka (a zasto bas utorak?!), ili mozda najoriginalniju "Stotkinu listu topova"! i td, a koje su bile efektno osmisljeni kontakt programi gde si mogao nazvati, glasati, ispricati se i/ili prokomentarisati doticnu pesmu odnosno spot...

Dobro, svega toga nema vise, "stvari su se promenile"!

Imao sam priliku bas na ovu temu popricati sa Djurom Svilarom - na sadasnjem Radio Indexu. Jer, i Index Radio je po mome misljenju debelo presao u "dzuboks fazon"; oni imaju samo dve emisije dnevno (radnim danima) a to je upravo Djurina ("Pozovi Djuru"!) kao i trocasovni popodnevni program Indeks Radija - tokom kojeg dva voditelja u studiju pokusavaju da smisle satiricno-tragikomicne komentare na racun nase sumorne stvarnosti...

Ali ono sto mene posebno rastuzuje jeste termin OD petka u 18h DO ponedeljka u 09h tokom kojeg, konkretno na Index Radiju (kao i na 90-95% svih ostalih radio stanica koje mogu da "uhvatim") ide SAMO GOLA MUZIKA!!! Smile

Razumem da je vikend u pitanju, mozda i sezona godisnjih odmora, nema se ljudstva i resursa, ali brate -> emitovati stoprocentni "dzuboks" tako dugo... Smile(

Ah, da, Djuro Svilar je odgovorio da je bas Index Radio platio da se uradi neka anketa, i po rezultatima te ankete ubedljivo najveci broj slusalaca radio kao medij zeli da slusa dnevno u vremenskom trajanju NE DUZEM od 15 do 45 minuta (?!?) npr. dok voze auto ili slicno (!!!) te je uredjivacka politika Index Radija ovo uzela u obzir pri koncipiranju njihove programske seme!

Iz tog razloga Index Radio "ne zeli da opterecuje" svoje slusaoce prevelikim "spikama voditelja" (?!?) i hitove sa svetskih top lista ponavlja dva puta u jednom satu svoga programa (!?!) upravo kako bi slusaoci koji ih slusaju manje od jednog sata dnevno ipak culi svetski hit i na talasima Index Radija!!!

S tim u vezi sAm Djuro priznaje da je ovo "nezahvalna" situacija za njihove "vernije" slusaoce (one koji poput mene ipak provode vise casova dnevno uz njihov radio program!), ali - sta je tu je!

Konkretno Index Radio se ovde opredelio za "kvantitet" a ne "kvalitet" svojih slusalaca!

Medjutim, meni nije jasno da li stvarno ima istine u njihovim anketama koje navodno govore da slusaoci zele radio program u formi "dzuboksa", ili su ove ankete zapravo samo svojevrstan izgovor kojim se pokriva nedostatak kreativnosti uredjivackog kadra doticnih radio stanica???

Izuzetno mi je neobicno da bas sada, u 2010-toj godini kada za svega nekih 30-tak evra mozete kupiti zadivljujuce dobar digitalni video plejer sa petokanalnim zvucnim sistemom, i na svojem kucnom racunaru sebi narezati MP3 CD po izboru (na kojem staje oko 180 MP3 pesama!!!) - e bas u toj situaciji slusaoci radija odjedanput zele preko radio talasa da slusaju - nista drugo nego DZUBOKS!?!

Voleo bih da cujem Vasa misljenja na ovu temu, dakle - da li Vi od Vase omiljene radio stanice (koja god to ona bila) ocekujete da Vam pusta SAMO "dobru muziku" ILI da ta "dobra muzika" ipak bude s vremena na vreme "potkrepljena" nekom, takodjer dobrom i zanimljivom radio emisijom? Ili krace receno - dzuboks: da ili ne? (!)

Oprostite na malo duzem postu s moje strane ovog puta. Zeleo bih da ga zavrsim navodeci snimljen tekst odjave programa koji je pre mnogo godina na talasu Radio Stotke govorila Dana Radosin. Svidelo Vam se to ili ne - takvo nesto nikada ne mozete cuti na "dzuboks"-orjentisanim radio stanicama! Wink

*   *   *

"Tri i po minuta dragi nasi prijatelji ostalo je do ponoci; tri i po minuta do novog pocetka - nekako nam to lepse zvuci nego da kazemo do kraja naseg vecerasnjeg programa, a i da kazemo do pocetka novog datuma, novog dana, i ko zna koliko jos novih stvari u Vasem zivotu.
   Cini se da bi sada najbolje bilo iskoristiti snagu argumenata ove noci, ovog snega, ove beline, ove nevinosti koju nam pruzaju naredni sati - bar dok se ovaj sneg ne otopi...
   Pretpostavljamo da ako nekuda krecete - vec ste obratili paznju na sve tragove koje ostavljate, dragi nasi prijatelji; sada su i vidljivi. Pa - gledajte da ih nekaku zametnete Smiley
   Ako ste krenuli putem svojih snova - pretpostavljamo da tu nema greske. Lepo spavajte i lepo sanjajte. Najvise Vas na svetu voli Vasa Stotka. Mi cemo Vam vec sutra ujutru pozeleti dobro jutro tacno u sest. A do tada sve najlepse Vam zelimo."

*   *   *

(Trne svetlo, al' peva radio...) (?)
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.11
mob
Qtek 小米
TV killed the radio star,
internet killed the TV star.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Definitivno nema lepseg i zanimljivijeg medija od radija... Druga stvar sad sto su u zadnje vreme mnoge radio stanice uveliko dobile prefiks 'turbo' a neke jednostavno nemaju ili nece da brinu o svojoj uredjivackoj politici ili ih zabole uvo sta emituju kao index radio... Elem, ne mogu da verujem da na ovom forumu nema niti jednog ljubitelja radija kao medija?!
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.224
ti stvarno u nista ne verujes Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 160
Browser
N Nepoznat
Za one koji to mozda nisu znali - Novosadska RADIO STOTKA ponovo se moze slusati na ovom linku: http://82.117.194.13:9040/

Facebook stranica: www.facebook.com/profile.php?id=240745252612529
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 02:12:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.