Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:03:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ukraden internet-identitet  (Pročitano 1803 puta)
17. Dec 2008, 10:06:44
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Česte su priče o opasnostima koje vrebaju neoprezne preko interneta, naročito one mlade, u vašim godinama ili još i mlađe. Preporuka da prestanete da koristite internet i da ne komunicirate s ljudima preko interneta bila bi preterana, ali svakako da treba biti oprezan. Evo šta se desilo jednoj tinejdžerki.

Drugarica ju je nagovorila da otvori nalog na jednom od sajtova za druženje, kao što su Facebook ili MySpace. U početku se oduševila, upoznala je puno novih ljudi, mnogo njih ju je dodalo u spisak svojih prijatelja - njih više od 500. Nema šanse da se s toliko njih družite u stvarnom životu, a, eto, svi oni su je uvrstili među svoje prijatelje! Jako joj se dopala ta novostečena internet-popularnost.

I ona i njeni prijatelji voleli su da izlaze i da se tada fotografišu, kao i da poziraju, da se "blesave" na slikama, sve to im je bilo zabavno. I bez razmišljanja bi na svoje internet-stranice okačili te fotografije, da svima pokažu kako se super zabavljaju. Tinejdžerka o kojoj pričamo je na te slike dobijala jako lepe komentare, komplimente, govorili su joj da je prava lepotica. Podesila je svoj profil tako da bude javni, da svako može da ga vidi, i još više ljudi ju je dodalo među svoje prijatelje. Sve je izgledalo super, kao veselo druženje s puno simpatičnih ljudi.

A onda je, dok je gledala stranicu jedne prijateljice, videla komentar: "Bilo je super sinoć". Ispod komentara su bili njena sopstvena slika i njen potpis, samo što se ona uopšte nije sećala da je napisala taj komentar. Zato je kliknula na profil ispod tog komentara i dospela na internet-stranicu osobe koja se pretvarala da je ona. Na toj stranici je bilo mnogo stvari koje ona nikad ne bi stavila na svoju, kao: "Momci, vaša sam!", i puno toga vulgarnog. Kao što možete da zamislite, devojka je bila u šoku. Neko se lažno predstavlja kao ona, i to još na takav način!

Prvo što je uradila bilo je da toj osobi pošalje poruku i pita je šta to radi, ali nije dobila odgovor. Svakog dana je proveravala tu stranicu, i kad god bi na svoju stavila novu sliku, i na toj lažnoj bi se pojavila ista ta slika. U početku se jako bojala, a onda je namestila svoju stranicu tako da bude privatna, ne javna, i sa spiska prijatelja izbrisala sve osobe koje nije lično poznavala. I dalje uplašena, poverila se majci. Majka je nije grdila, kažnjavala, pravila "frku" oko toga, samo ju je mirno posavetovala da obriše kompletan profil, što je devojka i učinila. Kada je o celoj stvari ispričala prijateljima, i oni su bili šokirani koliko i ona; jedna prijateljica joj je rekla da je od "nje" dobijala jako čudne poruke, što ju je još više uplašilo.

Nikada nije saznala ko joj je ukrao internet-identitet. Srećom, niko je nije proganjao u stvarnom životu. Nakon izvesnog vremena, otvorila je novi nalog, ali je ovog puta bila znatno opreznija; svoju stranicu je odmah namestila tako da bude privatna i nije među prijatelje dodavala nikoga koga lično ne poznaje.

Da se i vama nešto slično ne bi desilo, budite oprezni. Ne kažemo da ne treba koristiti sajtove za druženje, to bi bilo kao savet da nos ne pomolite iz kuće jer nisu svi ljudi na svetu dobri i fini pa bi vam se nešto loše moglo desiti, samo ne otkrivajte lične podatke, nemojte olako svrstavati među prijatelje osobe o kojima zapravo ama baš ništa ne znate (to što imate zajedničke prijatelje ne mora ništa da znači, možda je tu osobu neko od vaših prijatelja olako dodao - raspitajte se o kome se radi), držite svoju stranicu vidljivom samo za prijatelje, i trebalo bi da bude u redu, da možete normalno da uživate u druženju s različitim ljudima, a da vam se ne dešavaju veće neprijatnosti.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Sama pala, sama se udarila... Smiley

Kljucna rec: (samo)kontrola Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
Sama pala, sama se udarila... Smiley
Upravo tako.

Ne razumem ljude koji internet tako olako doživljavaju. Doduše, ne treba biti ni paranoičan, ali neke granice se moraju postaviti.
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Žena
Poruke 25336
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
I ne razumijem to dodavanje prijatelja koje ne poznajes. Meni iskreno nije drago ni kad na fejsu prihvatim nekog s bureka, a s kim sam tri puta progovorila sveukupno.

Mada, kad to uporedim s nekim drugim ljudima koji od 780 imaju 450 prijatelja sa cijele zemaljske kugle, onda mi je kao lakse.
IP sačuvana
social share

*Most gods throw dice, but Fate plays chess, and you don't find out til too late that She's been playing with two queens all along. *
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Problem je vrlo ozbiljan, ali to ovde nije jos toliko zastupljeno...

I nije nesto sto je problem pocetnika... vec moze biti vrlo ozbiljno...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Nokia 3220
Glupo je dodavati nepoznate ljude na listu prijatelja. Ko se jos druzi sa 200-300 ljudi ??? Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Poenta socijalnih mreza nije u tome da skupis one sa kojima se i onako vidjas svaki dan, nego one sa kojima se druzis i vidjas povremeno iz kog god razloga... Da sve takve ljude imas na jedno mestu i mozete da se cujete...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Mislim da postoji mala razlika izmedju sirenja "socijalne" mreze i kacenja slika u tangama... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Za neke postoji, za neke ne postoji...
Neke ces videti pijane kako se teturaju, neke ces videti gole...
Cesto je to realna slika njihovih zivota...
Ne mora uvek biti slucaj, ali uglavnom jeste.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Avg 2025, 21:03:54
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.