Za vreme Tita su nas kljukali kako Bugari samo sto nisu oteli Makedoniju. To je bilo i trupa, i pomeranja guzice i kako ne priznaju Makedonsku naciju i VMRNO itd, itd. J sam mislio kad smo se raspali, da ode Makedonija zauvek u Bugarsku. A kad ono ispade, kad ih pitas, Bugari kazu: jujujuju kako ste nam govnaste ljude tamo napravili. A stalno bilo ono kao: Makedonija kaka Svjataja Bljgarskaja Zemlja. Nema nikakve opasnosti od Bugara, ne mogu oni sami sa sobom. Opasnost je od Shiptara i to je vec dokazano. Prvu su etapu zavrsili (Kosovo), sada treba malo da ojacaju i da krenu dalje. Kad se udruze Shiptaroglu iz Stambola, sa Ljatifom iz Prixchine i sa Trajcetom Trajchevichi
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Ono sto treba uraditi je da se vrati imovina opstinama, da se sto vise stvaraju uslovi da se opstine same snalaze, da manje para ide u centralu, ali regionalizacija imam utisak da je mac sa dve ostrice. Kada se dokopa Mladja regiona, to ce biti farsa nad farsama.
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! : Bora Corba. Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Регионализација јесте неопходна за равномернији развој, али поред већ виђене пљачке повлачи за собом и ту опасност да уз економску иде и политичка или етничка децентрализација која угрожава рационални приступ стварних потреба за регионализацијом.
Што се Бугара тиче, имају и они велики проблем са природним прираштајем и са дубоком демографском старошћу, као народ нестају... попут Срба и већине народа на овим просторима. Док Арнаути лагано остварују оно што су зацртали творци "Призренске лиге" пре више од 130 година.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Da li postoji mogućnost da se s' Niš dogodi isto ono što se dogodilo i sa KiM-om, tj. da Niš okupiraju Bugari i unište ga?
Ne, makar ne na taj nacin kao sto ti mislis. Jedino moze da dodje do decentralizacije ali cak i u to ne verujem da moze da se desi
Decentralizacija je ekonomske a ne etatisticke prirode.Ali postoji druga opasnost. Pri regionalizaciji da lokalni chausi i siledzije otvore svoje televizije, pa da pocne manipulacija. Nece ih Bog otac skinuti.Vidis ti od Kolubare ko pljacka? Taj ima i TV. Palma, Savatijevic Kene.Probaj o njima nesto lose, pa neces moci na ulici da izadjes. Nismo mi ipak za decentralizaciju u zapadnom smislu. Mislis da ako ti Palma saspe zube u brnjicu, onda ce drug Ivica odmah da ga hapsi? Karikiram. Drug Ivica ce i on da te sutne u dupe.