Jos uvek sam u neverici sta se desava u ovoj zemlji. Dobili smo nezavisnu drzavu, sa imenom kakvim zelimo, himnom koju zelimo, A NIGDE DA SE TO PROSLAVI?! Ni zvanicno, ni nezvanicno. Sramota! Mi razmatramo non stop goruca pitanja o statusu Kosova. Ok, to je zaista bitno pitanje, al' bar jedno popodne se moze odvojiti za neku veliku proslavu koja bi pocela intoniranjem drzavne himne, podizanjem drzavne zastave, vatrometom...
Zasto i dalje vucemo sindrom SFRJ?!
Slovenija se elegantno odvojila od nas, otisla svojim putem, i dogurala celu svetlosnu godinu, a mozda i vise ispred nas (a svega 500km udaljena)....svima nam je jasno gde su oni, gde smo mi. Sa nama imaju odlicne odnose, i drago im je da nas vide u Sloveniji.
Hrvatska se odvojila, napredovala mnogo vise nego mi...njihovi gradjani putuju BEZ VIZA, gde hoce, koliko hoce, i kada hoce. Mi? Mi cekamo u redovima ispred ambasada, pa gledamo u pasulj da li ce nas primiti nadobudni salterski sluzbenici (nasi drzavljani) bez da nas vrate, a o vizama mozemo da sanjamo, cak i kada skupimo sva potrebna dokumenta. Nase ljude, kad odu tamo (u HR) uvazavaju prilicno dobro. Putarinu (a ne cestarinu-oni su mi tako pricali) su mi naplacivali u eurima, i bilo im je veoma drago sto vide BG tablice.
Crna Gora-prica za sebe. Nedavno je postala samostalna drzava. Cestitao sam nezavisnu drzavu svim Crnogorcima koje poznajem. Njihovi gradjani su i dalje u Srbiji domaci-na funkcijama, studenti se skoluju na budzetu, ovde su crnogorske tablice kao domace...zasto? Pa cak nam je i Mensa i dalje sa imenom Mensa SCG? I CG ce otici daleko od nas ako se nesto ne preduzme u skorije vreme. Jedva cekam u narednih par dana da otputujem u Crnu Goru na more...ponecu pasos kao jedini dokument i internacionalnu vozacku dozvolu, bas kao sto sam pre nekoliko dana isao u HR i SLO, pa da vidim da li cu imati nekih neprijatnosti sto nemam licnu kartu. Imam srece da odlicno razumem maternji jezik, a Crnogorci znaju srpski, tako da nece biti problema oko sporazumevanja.
I tako kada otputujete negde, i pokazete pasos SAVEZNE REPUBLIKE JUGOSLAVIJE (jedino taj mozete imati...), bude vas sramota sto vas gledaju kao najgori olos.
Nije problem u njima (svim nasim susedima), problem je u nama! Ako se ne opametimo, ima i Vojvodina da se otcepi (ako do toga dodje, Zemun ide sa njima!), a sto se tice Kosova i Metohije, mislim da je to vec zavrsena prica, i da to konacno treba preseci. Onda ce da ostane drzava po imenu OBIJ (Okolina Beograda I Jug), a naziv bi bio idealan, jer je OBIJANJE jedna od omiljenijih disciplina u nasem narodu.
Ima li ljudi koji misle isto kao ja?
P.S. Za one koji ne znaju, himna Boze Pravde ima sledece reci:
Bože pravde
Bože pravde, ti što spase od propasti dosad nas, čuj i odsad naše glase i od sad nam budi spas. Moćnom rukom vodi, brani budućnosti srpske brod. Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
Složi srpsku braću dragu, na svak´ dičan slavan rad, sloga biće poraz vragu a najjači srpstvu grad. Nek' na srpstkoj blista grani bratske sloge zlatan plod. Bože spasi, Bože hrani Srpskog Kralja, srpski rod!
Nek na srpsko vedro čelo tvog ne padne gneva grom, blagoslovi Srbu selo polje, njivu, grad i dom! Kad nastupe borbe dani, k' pobedi mu vodi hod. Bože spasi, Bože hrani Srpskog Kralja, srpski rod!
Iz mračnoga sinu groba srpske krune novi sjaj, nastalo je novo doba, novu sreću Bože daj. Kraljevinu srpsku brani, pet vekovne borbe plod. Bože spasi, Bože hrani, moli ti se srpski rod!
Ima li ljudi koji bi se ukljucili u akciju PROSLAVIMO SLOBODNU SRBIJU?! Javite se ukoliko ste zainteresovani na samostalnasrbija@gmail.com Nadam se da ce i neko iz javnog sveta uzeti ucesce u akciji... Pa da proslavimo i mi nasu drzavu!
potpuno se slazem sa tobom sto se tice suseda i svega ostalog. ja sam slavio sa drustvom po pancevu na dan referenduma. viorili smo zastavu kroz pancevo vozeci se kolima. posle smo se napili da vesele bude potpuno ako zazivi organizacija necega veceg. ja sam za....
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina
Ово ми личи на синдром "остављене девојке"... Као да смо добили "корпу" од Црногораца, па нам је самопоуздање пољуљано...
... smešno je i tužno u isto vreme. Sećam se neke 96/97/98 godine (nisam siguran tačno), kada je Crna Gora, bez dogovora sa Srbijom skinula one crvene zvezdice sa tablica i stavila zastavicu SRJ... sećam se kako su se Srbi pobunili... kako to mogu da urade, bez dogovora sa Srbijom... pa su i naši na kraju morali promeniti neredne godine...
Mislim da smo mi samo spori i nostalgičari za vremenom kada su bili veliki i kada smo imali više, bez pokušaja za promenom. Crnogorci su se pripremili za nezavisnost, već 4 godine skoro.. pa im ostalo samo da proglase, dok su se naši iznenadili promenom, kao da je sa neba pala... Ja samo čekam kada će promeniti pasoše, da ih ne vučemo još 5 godina, pošto je toliko i trebalo da zamenimo crvene. .... i onda zajebavaju lale kako su spore, a Srbima na vlasti treba sto godina da prihvate novonastale činjenice... nama samo treba dobar bič, da nas netko natera , jer sami očigledno ne možemo
Mi nismo ništa dobili nego su nam oteli! I da li to treba slaviti ,srbiju u AVNOJ-evskim granicama. Slovenci boubijali stotine vojnika JNA da bi nakraju dobili nagradu za to,a o Hrvatima da nepriča ,sa lica zemlje su počistili jednu celu Republiku Srpsku Krajinu,izvršili genocid nad Srbima,i oteli nam zapadnu srpsku zemlju. Bosanci nam ukidaju Republiku Srpsku kako im se prdne (s oproštenjem). A hermafroditni crnogorci svoju državu dali na poklon Šiptarima. I šta sad da slavimo to što svake godine nestajemo.
Mi nismo ništa dobili nego su nam oteli! I da li to treba slaviti ,srbiju u AVNOJ-evskim granicama. Slovenci boubijali stotine vojnika JNA da bi nakraju dobili nagradu za to,a o Hrvatima da nepriča ,sa lica zemlje su počistili jednu celu Republiku Srpsku Krajinu,izvršili genocid nad Srbima,i oteli nam zapadnu srpsku zemlju. Bosanci nam ukidaju Republiku Srpsku kako im se prdne (s oproštenjem). A hermafroditni crnogorci svoju državu dali na poklon Šiptarima. I šta sad da slavimo to što svake godine nestajemo.
A srbi bespomocni i jadni svi nesto oduzeli od vas a vi sada goli pred svijetom stojite....znaci svi susjedi za nesto krivi,Slovenija poubijala JNA (Pa nisu samo Srbi valjda bili u toj vojsci,a sta su poubijali jedini snjimak onaj sto su prikazivale vijesti a ljudi i dalje zivi,a da nepricam o tenkovima koji su krenuli prema Ljubljani),Hrvatska protjerala jednu cjeluuuuuuuuuuu RSK pa kada je to bila drzava, daj mi molim te reci i sto su to srbi 30% HR zauzeli a bilo ih samo 14%,da nepricam o bombardiranju Zagreba,DUbrovnika,VUKOVARA i ostalih mjesta u HR. Bosanci nikome nista neukidaju jer ce RS postojati i postoji jos uvijek kako ja znam,a kako je ona stvorena to je druga tema. Da da sada su ti i Crnogorci neprijatelji i poklonili Albancima svoju drzavu pa eto htjelu su njima da poklone a ne vama.
Stressbuster svaka cast,covjek zna tko mora da radi a ne da optuzuje sve okolo sebe,od zapada do vatikana pa preko susjeda...ljudi rad rad i jos jednom rad vas spasava..
tiger, ne uzbudjuj se, ovaj tiger je jedan od onih koji dodju na forum, popljuju sve redom bez ijedog argumenta, nalupetaju gluposti kakve svet nije video i nestanu sa lica foruma. mislim....crnogorci su nam uzeli "nasu srpsku zemlju" crnu goru i poklonili je. sta me zabole kome su poklonili njihovu zemlju. i onda mi nestajemo??? ne nego crnogorci! poz!
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga. ponosni neprijatelji zapada: Severna Koreja Kina