Bivši košarkaški reprezentativac Aleksandar Djordjević ocenio je danas da je sada pravi trenutak za novi košarkaški početak u Srbiji i Crnoj Gori i istakao je da su ljudski kvaliteti osnovni preduslov za tako nešto.
"Mislim da sada nema reči da se opiše ono što se juče dešavalo. Ja samo želim da kažem jednu rečenicu, ako smem to sebi da dozvolim. Košarka je kolektivna igra", rekao je Djordjević novinarima u Beogradu, posle promocije knjige o Radomiru Šaperu.
Reprezentacija SCG poražena je sinoć u Novom Sadu od Francuske 74:71 u osmini finala Evropskog prvenstva. Selektor Željko Obradović burno je posle meča optužio grupu igrača za egoizam i nezainteresovanost i nazvao ih je lošim ljudima. Đorđević je kazao da ga Obradovićeva izjava nije iznenadila.
"Nije to bilo iznenadjenje. Samo, nisam ja taj koji treba da oceni da li je to trebalo reći juče ili ne. Veliki smo dužnici pre svega našim navijačima. Želim samo da kažem da bi Šaper sada rekao da je pravi trenutak da krenemo ponovo ka vrhu", rekao je on.
Jedan od najomiljenijih sportista u zemlji istakao je da su ljudski kvaliteti presudni u novom početku.
"Treba da napravimo strategiju sa vrhunskim stručnjacima i ljudima. Podvlačim, vrhunskim ljudima. Imamo mnogo dobrih stručnjaka i dobrih ljudi i oni treba da povedu sport u nove pobede", rekao je Đorđević
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.