Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 03:30:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Koliko često se šalite?  (Pročitano 1355 puta)
01. Apr 2011, 15:50:25
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
U svetu se 1. aprila obeležava Dan šale, kada ljudi zbijaju šale jedni sa drugima. Stručnjaci ističu da humor pomaže ljudima da se kroz smeh opuste i bar na trenutak zaborave tešku svakodnevicu.

Profesor Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Aleksandar Jugović rekao je da je dobar smisao za humor pokazatelj zdrave ličnosti i da je veoma bitan jer relaksira čoveka. On je ukazao da humor mnogo znači u vremenu krize, jer se zahvaljujući njemu bolje sagledava realnost u kojoj živimo.

"Humor rasterećuje čoveka i bitan je u životu, a posebno tokom suočavanja sa teškim situacijama", kazao je Jugović, navodeći kao primer njegov pristup tokom predavanja na fakultetu u kome nastoji da se često šali sa studentima, jer se tako poboljšava njihova koncentracija.
Jugović je naveo da je i humor na sopstveni račun odlika visoko zrelih ličnosti i jako dobra osobina kod ljudi, ali da nije dobro da pređe u samonipodaštavanje.

Psiholog Žarko Trebješanin smatra da je humor, pogotovo onaj kreativan, koji nam nešto otkriva, pomaže da bolje vidimo stvari i hrabri da opstanemo uprkos teškoćama, bitan i da ima dobro psihološko dejstvo.

"Takav humor nas isceljuje, brani od gluposti, nasilja i onoga što zagadjuje duhovni prostor, uzdiže iznad onoga što je glupo i primitivno", kazao je Trebješanin. Prema njegovim rečima, pravi, istinski humor pročišćuje duh, a dobra satira nam pomaže da vidimo da se iza lažnih veličina skrivaju sitni i prizemni ljudi.

"Nažalost, u masovnim medijima možda ima i previše humora koji je lošeg kvaliteta i ne doprinosi duhovnom obogaćivanju, nego nas gura u blato", rekao je Trebješanin.

Sociolog Ratko Božović ocenio je da smo izgubili smisao za humor, satiru i opuštenost. "U mnoštvu gubitništva sa stanovišta stila življenja pomalo smo izgubili formu životnog, radosnog opuštanja ili bezbrižnosti pa i smeha i osmeha i šale i šaljivosti", rekao je Božović.

On je naveo da smo se "smračili uz krizu, sankcije i zaraćenost i zaboravili da se smejemo, šalimo i budemo opušteni" i da je to jedan od problema stila življenja u Srbiji.

"Ne vredi da nam političari daju naloge i sugestije da budemo optimisti kada za to nema nikakvog razloga u realnosti", zaključio je Božović.

Mnoga istraživanja pokazala su da je smeh dobar lek, pa se tako u nekim zdravstvenim ustanovama već koristi "smehoterapija" koja, prema mišljenju stručnjaka, daje dobre rezultate.

Istorija "zbijanja" šala na dan 1. aprila nije sasvim poznata, a mnogi su skloni tumačenjima da se ovaj svojevrsni "narodni praznik" pojavio krajem srednjeg veka u Evropi kao dan svih luda, koji je bio opštenarodno veselje.

Postoji mišljenja da koreni tog "praznika" dosežu do starog Rima, poznatog i po tome što su tamošnji žitelji umeli da se dobro zabavljaju smišljajući različite šale.

Mnogi misle da se taj običaj pojavio u 16. veku u Francuskoj, oko 1564. godine, a za onog ko je nasamaren imali su običaj da kažu da je dobio "aprilsku ribu", dok Englezi misle da je dan šale preuzet sa istoka i 1. april zovu Danom svih glupaka.

Finci taj dan povezuju sa prolećnim podučavanjem dece o privrednim radovima, a slično je i u Švajcarskoj.

Izvor
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.12
mob
I-mate 30 Pro
Lepo Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
svaki dan, uglavnom na svoj racun ... vise desetina puta dnevno ..  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Partizane moj - ostani mi veliki i silan!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5878
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
mob
Nokia N73
Kad god stignem posebno sa drustvom jer imamo materijala  Smile
IP sačuvana
social share

"Zemlja će se tresti u subotu uveče... Možda čak ispadne iz ležišta... Takav sudar divova odavno nije viđen... Možda nikada."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
isto volim da se salim na svoj racun... kazem neku glupost koju sam napravio... ispadnem dete debil al nema veze... ja to i jesam Smile

a ovako uopsteno zezanje... pa zavisi u kakvom sam drustvu... u osnovnoj skoli sam na primer bio atrakcija dok sam u srednjoj bio potpuno neprimetan sto se tice zezanja... katkad se desi neka zezancija ali retko...
sa drugarima iz kraja je uvek zezancija jer su to obicno klosari koji se ne odlepljuju od klupice ispred zgrade Smile
« Poslednja izmena: 01. Apr 2011, 22:23:25 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.16
Nikad se ne šalim, ja sam izuzetno ozbljna osoba.   
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Bravosigatebi Smile
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.61
mob
Nokia 
imam neki bolestan  humor,crni humor uglavnom. šala i na svoj i tudji račun,na svoj onako..surove šale,a sa drugima je to blaže,nikad pod*ebavanje
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.450
Pre neki dan sam se tako ismejao da sam bubrege ispovracao...

Krenuo ja da skuvam caj i kaze keva da nema secera... ja reko daj da vidim kolko ima... pokazuje ona meni i ja reko uuuu bre pa ima za caj... tek cale iz dnevne sobe dobacuje "eeeej, al gledajte da ostavite meni za kafu ujutru" Smile
meni to bilo smesno... al i nekako bedno jer nemamo secera u kuci za jebenu kafu i caj Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol
Poruke 2294
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Smile

Nema nista jace nego kad imas par ljudi s kojima mozes da se zajebavas na svaku temu
IP sačuvana
social share
[size=1]Edit by kokota:jebo vas ja
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 03:30:45
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: alite esto

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.