Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Registracijom prihvatate pravila foruma.
ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li iko od vas koji samo umisljate da ste hriscani istinski shvata  (Pročitano 6102 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

"Da li iko od vas koji umisljate da ste hriscani istinski shvata", da je napokon svima jasno da vi to samo umisljate, pa da je i vama jasno da umisljate, ali da i dalje umisljate zbog toga sto mislite da cete tako predstaviti sebe kao dobricinu, dobricu, dobrivoja... Ili je u pitanju vasa licna korist. Jedno od to dvoje je sigurno u pitanju.

A to da je vama stalo do boga. Ma daj. Price za malu djecu. Jaslice. Kao, vama je do boga. Ma daj. Kao, vi ste toliko bogoljubivi i covjekoljubivi da od toga - prsti na sve strane. A ljudi oko vas umiru od gladi i bez krova nad glavom. Pa sto ih ne dovedete pod svoj krov, vi ljudoljupci. Kako ono bozansko u vama moze podnijeti da neko nema krov nad glavom i da umire od gladi? Pa kada ste toliko ljudoljubivi, prodajte svoju kucu i podjelite gladnima, pa i vi postanite kao oni. Tako bi uradio vas ucitelj. 

Dobricine, ljudoljupci, bogoljupci, covjekoljupci... u tako velikom broju - a ljudi umiru od gladi i bez krova nad glavom.

"Obuzeo ga davo pa ne zna sta prica". Otrcale su se sve te vase fraze. Te krpe i krpice. Otrcale toliko da se domacica "lomi" da li da jos jednom obrise sto sa njima, ili im je vrijeme za korpu.

Kao, on voli covjeka, a ja ne. Ma daj.
Kao, on zna sta je dobro za covjeka, a ja ne. Ma daj.
Kao on je dobrica, a ja los.Ma daj.
Kao, on je sa bogom, a ja sa davolom. Ma daj.

Dobricina, dobrica, dobrivoje... Nevjerovatna jedna gluma.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1391
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A otkud jedna takva tvoja umna leprsavost, nemam pojma, kada ti je covjek lijepo pokazao sustinu koju je i htio? Zar mislis da se to ne vidi? Mislis li da ces tako zaleprsati nad istinom? Nadleprsati je? Zaleprsati?
Pravo da ti kažem, pročitao sam još jednom svoju poruku "Tralalalala"-i, i nisam našao nešto što bih nazvao 'umnom lepršavošću, ali ako ti to tako vidiš... Ja lično se sa tobom u vezi ovoga Smile !
Vidi se da ti imas nekakvu korist vezanu za hvaljenje Isusa. Korist je ono sto daje tu leprsavost tvojoj misleniji. A ne istinska uvjerenost.

Kad nekoga voliš - o njemu i pričaš. Tako da, što se vajde moje tiče - u pravu si ti; ima toga kod mene (a čega nema!?) i zove se ljubav.
Istina je da ti sebi umisljas da si vjernik, jer da si vjernik ti se ne bi upustao u rasprave o istom.
Ako si ti spao na tako niske grane da o meni razmišljaš - na niske si grane spao ! Naime, ja sam 'samo' 172 cm visok!  Smile Elem, što se tiče mog umišljanja - šta da ti kažem; ovde me mnogi kritikuju da suviše 'ne-dobro' o sebi razmišljam i da ja (po njima) jesam vrlo pobožna osoba. Bog zna istinu. NE razmišljam ja baš puno o sebi, imam pametnije osobe na pameti. Verovatno i ti ne sediš i razmišljaš o sebi; imaš pametnija posla. Nisi valjda političar!  Smile
Ne bi onda imao vremena za to. Zna se kako jedan vjernik provodi svoje vrijeme. Vjerujuci i obavljajuci obrede koji prosticu iz toga. A ne raspravljajuci o vjeri i vjerovanju.
A šta drugo da radim u kancelariji, kad god nemam posla? Odradim svoj deo i otkrivam lepote Interneta! Svetilo tela je oko - te se ja trudim da gledam lepotu, dobrotu, mudrost, ljubav....
Juče nađoh ovo:
"Postupak uvođenja mladih iskušanika u duhovni život bio je pridržan samo iskusnim pustinjacima. Znajući da svaki čovek nosi u sebi nešto posebno i da je svaki čovek tajna, oni su svojim iskušenicima pristupali jednostavno, bratski, očinski, s puno domišljatosti. Kad je u pustinju došao mladi obraćenik, upita svoga pustinjaka: "Oče, moram li sada sasvim napustiti svet?" "Ne boj se", reče mu starac, "ako tvoj život bude zaista hrišćanski, svet će napustiti tebe""
To sto pokusavas sebe predstaviti kao vjernika, upravo i svjedoci da nisi vjernik.
Ako si ti u pravu - kuku i naopako si ga meni.
Ako si ti u krivu - .... _________________________ (gladan sam, ne pada mi ništa na pamet)!
Tvoja licna korist je ono zbog cega ti pokusavas sebe predstaviti kao vjernika. Vidi se to, na prvu, pa ma koliko tvoj um leprsao.
Shvatas li ti da ja shvatam kako ti pokusavas uvjeriti nekoga da si vjernik, a da, u istom trenutku, jos nisi uvjerio ni samoga sebe da si isto?
Tvoja vlastita korist rada tvoju glumu o vjeri. No, nemoj da si u zabludi, ni jedan reziser te nece pozvati.
Jesi ti osoba sa kojom sam već nešto ćaskao na temu 'koristi'? Ne sećam se više. Elem, moja korist jeste da besplatno dam što sam i besplatno dobio. Valjda se to tako može reći. A govorim o poverenju u Boga. (Drugi to nazivaju verom i može i tako.)
A tvoju poslednju rečenicu, o režiseru, nisam ukapirao.   Smile  Da Bog da me ne zvao ni jedan režiser, ako je to nešto pogrešno.
Ne zameri - gladan sam.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

"Gladan si". Pa znas li ti koliko je jos gladnih u svijetu? Kako uopste mozes jesti kod saznanja da ljudi umiru od gladi? Tvoj ucitelj tako ne bi uradio. Hoces li naci nekoga gladnog da podijelis sa njim "svoju koricu hljeba". Gdje je tu sada tvoje ljudoljublje? Bogoljublje?

Samo izadi na ulicu i pronaci ces nekoga ko je gladan. Neces mnogo lutati. Tako bi ucinio tvoj ucitelj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6243
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia C 6
@dopud covece pa koliko mrznje je u tebi,neverovatno,vidi se da ne shvatas dogmu vere i nikad je neces shvatiti.
Neka ti je Bog u pomoci,a ako mislis da ces svojim recima nekom nauditi veruj mi nikom neces osim sebi samom.
Kad vidim koliko su prazne tvoje reci i reci tebi slicnima ja sam jos cvrsci u svojoj veri.
U ime Oca i Sina i Svetoga Duha Amin
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7712
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
@dopud
  Smile
IP sačuvana
social share
"Yesterday is History,Tomorrow a mystery, Today is a GIFT, thats why it's called the Present."
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Kakva mrznja? Ne, ne. Zaista nisi u pravu. Niti ja zelim kome nauditi. Nikako. Nemoj me kititi mrznjom. Nije ona meni svojstvena.

Pricamo o tome koliki je neko vjernik. Koliko umislja da je vjernik.

Ja jos ni jednoga nisam sreo. Zaista. A sreo sam mnogo ljudi. Svi samo glume. Prazna je gluma to. I nista vise.

Ni "h" od hriscanstva ja jos nisam sreo.

Meni je stalo do istine. A ne do mrznje.

A istina je kako svi izjavljuju da su hriscani, dok stotine istih tih hriscana umire od gladi, i dok su bez krova nad glavom.

Ali, ako si hriscanin, slijedbenik Isusov, onda ces izaci na ulicu da iskazes tu "Hristovitost". Pogledaj te gladne beskucnike. Pun ih je grad. Kako mozes, ako si istinski hriscanin, kako samo mozes imati kucu i jesti svaki dan dok hiljade ostalih hriscana...

Gledao sam jednu reportazu sa jednim nasim politicarem. Znas li sta je on uradio: nasao je izbjeglice i poklonio im svoju kucu da je koriste dok su zivi. Rijesio im je krov nad glavom. E, on bi mogao da prica o hristoljublju. To je to - na djelu! Ako je istina ta reportaza, ako je istina da je on to i tako uradio, onda to pokazuje kako treba. Na djelo - dokazi da si takav na djelu. A ne prazna prica.

Hristov put se pokazuje "takvim i takvim" djelom, a ne praznom pricom. Hristov put se prati bivajuci "takav i takav" na djelu, a ne u praznoj prici.

Djeluj kao Hrist. Imas sta. Bice ti prepune ruke posla. Toliko da neces imati vremena ni za sta drugo. Bas nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Nisam zgodan,al sam zato nezgodan!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6243
Zastava Konoba kod Goce i Renata
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia C 6
Dace Bog da i ja zaradim neke velike pare pa cu se dokazati,ovako...
A u pravu si licimera i sminkera ima mnogo,narucito medju lovatorima i politicarima.
Pa mogli su onu kucu u Silerovoj da poklone beskucnicima,to sam oduvek govorio,ali ovako se kite tudjim(narodskim)parama,a koriste jeftini nacionalizam i veru da se reklamiraju.
A u postu je ispalo kao da prozivas sve vernike
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Eto vidis kako su ti oci zatvorene. Ne trebas ti sada cekati dok zaradis pare, e pa da onda slijedis hristov put.

Pa nije tvoj ucitelj tako govorio.  Ni radio. On nije cekao da zaradi pare, pa da bi bio dobar. Ne, ne.

Ako si ti pravi hriscanin, onda bi te tvoj hriscanski instinkt morao voditi tamo da se na djelu poistovjetis sa najsiromasnijima, najjadnijima, najubogijima.

A, upri mi prstom, ko to danas tako radi.

Ko je to poletio, ko se to zatrcao, ko se to razletio, htjevsi da pripada najsiromasnijima? Pokazi mi samo jednoga.

Ni jedan jedini.

Dakle, sve je to samo gluma. Nema ni jednoga jedinog hriscanina danas.

Poenta hriscanstva nije u tome da se pomaze siromasnima, nego u tome da se hoce biti sa njima, kao oni, njima pripadati. Dragi moj.

Cekas da zaradis novce, pa ces onda... Ah!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
@dopud

Ovu temu je pokrenuo jedan mrzitelj hriscanstva, i taj je mislio na sve koji su hriscani ali ne vidim razlog zasto bi osudjivao one koji se nazivaju hriscanima? Kako mislis da nema pravog hriscanina? Nazalost ima ih mnogo koji se drze kao pravoslavni, a neveruju ni u vecni zivot, ni da postoji Jedan zivi Bog, trojican po licima, niti bi podneli bilo kakvu zrtvu Hrista radi, ni najmanju. Jednostavno se drze vere kao necega tradicionalnog i narodnog. Ljudi vide da neki svestenik krsi svoj poziv, pa onda popljuju celo hriscanstvo. No u svakom manastiru ces naci pravog hriscanina, i svakog doborcudnog coveka koji netrazi puno u zivotu , a opet ne trci da bi podelio novac siromasima, niti da bi uveo gomilu ljudi pod svoj krov. To o cemu pricas de u jednu drugu krajnost. Pa sta ako ima siromaha, sta ako ljudi ginu? To ne dokazuje ne znanje tih ljudi koje osudjujes nego i to da postoje i bogomrzitelji. Dzaba i sva dela i sva vera, ako nema ljubavi. Tako kaze Apostol Pavle i upravu je. Vera bez ljubavi je farisejska i licemerna vera. I nece primiti Carstvo Bozije onaj ko izadje na ulicu i podeli sirotinji novac, ili uvede gomilu sirotinje pod svoj krov, a prethodno nije zadobio Hrista u sebi. Gospod Hristos je rekao, Da ne zna tvoja levica sta cini desnica. Ako ti uradis neko delo tajno, vas Nebeski Otac ce vam platiti javno. Dakle nije neophodno ciniti nesto sto ce izazvati paznju, vec steci ljubav, postati pravim covekom. E sad to sto ima svakavih ljudi to nema nikakve veze sa ovim sto ti pricas.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile

Poziv svestenika je isti kao i poziv rudara, ili bilo kakvog drugog radnika. Za svoj rad dobijaju novac. I nema tu nikakve razlike. Obojici je stalo do novca. I niceg drugog.

Hoces li ti to reci da je svestenik koji obavlja obrede, sa bogom; a da rudar koji kopa u rudniku, nije sa bogom?

Razlika je samo u tome sto svestenik ima vremena da razmislja i smislja bogove, a rudar, ili bilo koji drugi radnik nema.

I razlika je samo u tome sto rudar, sve i kada bi htio, ne bi mogao obavljati iste te obrede, jer se bacio na golo prezivljavanje.

I razlika je samo u tome sto novci istog tog rudara zavrsavaju opet u dzepu svestenika koji, pomocu njih, rudarevih novaca, dakle, zivi ovaj ovozemni zivot.

Znaci, isti su u jednom, obojici je stalo do novaca.

A razlikuju se samo u tome sto je ovaj prvi ovoga drugog zajebao - pa mu uzima novce.

Samo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

privremeno Plocasti materijali Stomatoloska ordinacija
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: Juzne Vesti :: Citati :: Serbia News :: Kuvar :: Tvorac Grada :: Cam.rs

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002-2011 "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.165 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.