Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Da li druženje sa prijateljicama može da ugrozi brak?  (Pročitano 5045 puta)
04. Nov 2011, 13:26:33
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Apple 15
Da li druženje sa prijateljicama može da ugrozi brak?

Irena Hadžiomerović, Foto: Shutterstock, 04. 11. 2011. 00:04
Komentara 16 | Preporuka 0
Kada izgovore sudbonosno "da" mnoge žene se teško odriču zadovoljstava koje su imale dok su bile same, kao što su izlasci sa prijateljicama, ispijanje kafe uz tračarenje i slično. Postavlja se pitanje da li preterano favorizovanje prijateljstva može da ugrozi brak?

Tridesetogodišnja televizijska producentkinja Luiz provodi tri večeri nedeljno u teretani sa prijateljicom, a ostatak vremena najčešće troši na izlaske i provod. Vikendom, kada nema poslovnih obaveza, ova žena ne sedi kod kuće sa mužem, jer više voli da ode u šoping ili da se nađe sa nekim na ručku. Iako njena majka osuđuje takvo ponašanje, Luiz kaže da ne bi mogla da živi na drugačiji način.
- Provodim dosta vremena napolju, a čak i kada sam kod kuće, satima telefoniram ili se dopisujem sa prijateljima putem fejsbuka - objašnjava Luiz.
Njen suprug, sa kojim je u braku već 21 mesec, svestan je činjenice da njen stil života otežava dodatno zbližavanje.

NEZAVISNOST PO CENU BLISKOSTI
Luiz spada među dame koje jednostavno ne žele da se odreknu svoje nezavisnosti, čak i po cenu da povrede osobu do koje im je stalo. Ovakvo ponašanje nekada je bilo tipično samo za muškarce, ali u poslednje vreme ga praktikuje sve veći broj pripadnica lepšeg pola. Kao posledica toga, sve je više muškaraca koji nakon posla dolaze u prazan stan i provode vreme usamljeni ispred televizora. Žene iz takozvane "Seks i grad generacije" najbolji deo sebe čuvaju za prijateljice, dok muževi moraju da se zadovolje onim što ostane.
Terapeut Mira Kiršenbaum objašnjava da je želja za nezavisnošću kod žena izazvana većim brojem faktora.
- Kao prvo, žene ulaze u brak kasnije nego što je bio slučaj u prošlosti. Sada je prosečna starost mlade 29 godina, a ranije smo se udavale već kada pređemo dvadesetu. Zatim, tu je saznanje da brak ne mora da traje večno, potkrepljeno statistikom koja pokazuje porast u broju razvoda. Zbog toga dosta ulažemo u sopstveni identitet i prijateljstva. Na taj način, ako se brak raspadne, žena i dalje ostaje ono što je nekad bila - kaže Mira.

VIŠE VREMENA SA PARTNEROM
Psiholog Suzan Kvilijam smatra da bi žene ipak trebalo da budu malo više okrenute svojim životnim partnerima.
- Niko ne želi da se vrati u doba kada je žena bila definisana samo svojim mužem i decom – današnje žene su obrazovane, uspešne i jake. Ipak, one gube mnogo toga ako nisu deo muško-ženskog tima, ako ne iskuse kako je to kada zaista ukrstite svoj život sa tuđim - ističe ona.
Rešenje je, kaže Suzan, u kompromisu. Neko vreme treba provoditi bez partnera, razvijajući karijeru i zadovoljavajući lične interese, a ostatak vremena treba da protiče u paru.
- Dogovorite se da jednu ili dve večeri nedeljno provodite odvojeno, a da ostalim danima uživate u zajedničkim aktivnostima - napomenula je ona.
Ne zaboravite – ako ne provodite vreme zajedno, onda nemate vezu.

TEST: Ako odgovorite potvrdno na neku od sledećih izjava, moguće je da dajete preveliki prioritet vremenu provedenom sa prijateljicama, na račun odnosa sa partnerom.

- Kada mi se dogodi nešto značajno, prvo pozovem svoju prijateljicu.
- Većinu slobodnog vremena provodim sa prijateljima koje moj muž ne poznaje.
- Osećam se sputano kada provodim vreme nasamo sa svojim mužem.
- Ne sećam se kada smo poslednji put zajedno jeli.
- Prestala sam da ga pitam za mišljenje kada treba da donesem važnu odluku.
-Smatram da su najbolja stvar u našem braku deca/kuća.

Izvor: Blic Zena
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
Da li druženje sa prijateljicama može da ugrozi brak? 

ne  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Ne, bar ne bi trebalo. I kakav je to brak ako prijateljica moze da ga ugrozi tj.kakav je to suprug kome moze smetati prijateljica i vreme posveceno njoj.

Stupajuci u bracne vode, partneri bi trebalo, bar po nekoj zdravoj logici, da nastave svoja druzenja sa prijateljima. Mozda je to u manjem obimu zbog raznih novih obaveza koje namece bracna zajednica ali nikako ne treba uskracivati sebi i bracnom partneru zadovoljstvo druzenja sa dragim osobama.
Nista na svetu ne moze da zameni popijena kafa sa prijateljicom ili soping,odlazak na trening ili bilo sta drugo jer je to zdrav drustveni zivot. E sad, ako to suprugu smeta, to vec nije zdravo. I sigurna sam, da, ukoliko on pocne da prebacuje za to druzenje, poruka koju salje nema veze sa temom.  Smile

IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Moze, i te kako.
Zasto? Zato sto u jednom momentu svog zivota gospodja pocne da dokazuje sebi ili okolini da jje "ona udata kao devojka zivi".
Ili je vise zanima ispijanje kafe nego da doceka muza sa posla jedno 30 dana u mesecu.
Ili ono cuveno ona bi sa drugaricama do grada, on smatra kako to nije ok pa mu ona prkosi da drugarice ne misle kako je ona "glupaca, kako njoj neko naredjuje"

Sve to moze ali pametno.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

I Am My Own Savior!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 8650
Zastava Vrčin
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
mob
Alcatel One Touch
Slažem se sa Sandrom. Ako su im preči drugari ili drugarice (ovo važi za oba pola) od bračnog partnera gde su se zavetovali da će biti jedno uz drugo u dobru i u zlu, onda koji si se moj i venčavao? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
Moze ako je preterano. Svakom treba malo "ventila", pa ce se desiti da se provodi vreme sa prijateljicama ili prijateljima. Nezgodno je ako ti to vreme i ti ljudi ti budu preci od vremena koje provodis sa voljenom osobom i to je vec znak da nesto ne stima.
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

"During your life never stop dreaming..."

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10233
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
SonyEricsson W800i
Moze, i te kako.
Zasto? Zato sto u jednom momentu svog zivota gospodja pocne da dokazuje sebi ili okolini da jje "ona udata kao devojka zivi".
Ili je vise zanima ispijanje kafe nego da doceka muza sa posla jedno 30 dana u mesecu.
Ili ono cuveno ona bi sa drugaricama do grada, on smatra kako to nije ok pa mu ona prkosi da drugarice ne misle kako je ona "glupaca, kako njoj neko naredjuje"

Sve to moze ali pametno.
Mudro zboris Sandra,nisam ocekivao da ce neka zena ovde da opali pamflet...   Smile  Smile
IP sačuvana
social share
O Partizane,o sampione,uz Tebe uvek smo mi,zato pobedi!Pesme se ore,i baklje gore,jer mi smo tvoji GROBARI!
GNP!
2pac R.I.P.
Pile,brate,pocivaj u miru!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Slažem se sa Sandrom. Ako su im preči drugari ili drugarice (ovo važi za oba pola) od bračnog partnera gde su se zavetovali da će biti jedno uz drugo u dobru i u zlu, onda koji si se moj i venčavao? Smile

Moze onako kako se dvoje dogovore, da odgovara i njemu i njoj. A da se nijedno ne oseti zapostavljeno. Ipak da se setkas sa drugaricama bilo gde, kako ti padne na pamet a da je on e sam po ceo dan, sebi greje rucak i sklanja sudove- nece moci. Ne dugo. Kratko. Ako ne pocne da se buni peder je ili nije normalan. Jer sanse da zapravo imas normalnog Homosa Balkanikusa koji cuti dok se ti svrckas je ravno sansi da cu ja gola na Zlatiboru sresti Toma Kruza i Bred Pita, zajedno ili odvojeno potpuno je nebitno.

Boki grobare /grobaru Smile
Sandra se  lepo opekla jedno 116  puta dok nije skontala kako musko razmislja i onda sam odlucila da se priklonim.  I da kopam od dole, ispod, preko 16 gora i 16 mora dugacak kanal Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.106
Ako ne pocne da se buni peder je ili nije normalan.

Smile

Ej, al morate da priznate da je tako i sa zenama. Mislim, retko koja bi dozvolila da musko ide od kafane do kafane dok ona sedi kuci, kuva rucak i cuva decu.  Smile

Pre je struktura braka bila malo drugacija, pa su se takve stvari dozvoljavale. Sada niko nece da trpi da se zapostavi. U redu je neki put, ali stalno vec prerasta u klasicno zapostavljanje.  A i posteno, i ne treba da trpi tako nesto...
« Poslednja izmena: 04. Nov 2011, 22:00:25 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
Priznajem, ovaj moj idem po kafanama jednom mozda 2 puta nedeljno. I ja to ne volim, serem, smaram i svasta pricam da mu se ogadi momenat kad je otisao Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.