![]() IN < - Da li Bog želi da zanmo da on postoji? - >LO (1/77) > >> :: Odgovori! |
Autor: Fotonko : |
Da li Bog želi da znamo da on postoji ili želi da mi verujemo da on postoji ili ne želi da zna da on postoji? Ovo pitam pošto mi je dosadno da se više bakćem sa obmanjivačima i prevarantima koji jedne sekunde tvrde da postoje dokazi, a u drugoj sekundi se okrenu i kažu da ne smeno da imamo dokaze da Bog postoji jer Bog ne želi da zna da on Postoji već želi da mi verujemo da on postoji. A kada postavim to isto pitanje onda se ponovo vrate da ima dokaza da Bog postoji i tako se vrte u krug. A vrte se u krug jer odgovor nemaju. Pričaju gluposti. Jednostavno pričaju gluposti i onda narvno nemaju nikakav konkretan odgovor. I tako se vrte u krug. I ja zato pitam da li Bog želi da znamo da on postoji ili ne želi da znamo nego već samo da verujemo? Gde je onda problem? Ako Bog želi da znamo da on postoji onda je sve nas obmanuo kao svemoćni i sveznajući entitet, jer kao takav Bog nepogrešivo zna šta treba svakoj osobi na ovoj planeti da sazna za njegovo postojanje. Ili ne zna šta je svakoj osobi potrebno da sazna da on postoji, ako ne zna onda nije sveznajući, ili zna ali nije sposoban da to uradi da svakoj osobi na planeti obelodani svoje postojanje ili oba. Ako želi da zna da on postoji onda nije svmogući i sveznajući. Sada da ogovorim svima onima kojie kaže ti ne želiš da znaš da Bog postoji, dao ti je svaki signal. Bog tačno zna šta je meni lično potrebno da bi me ubedilo da postoji, ali to nije uradio. Bog ima svoje razloge i te fore kog mene ne prolaze. Ili je nsposoban da ot uradi ili ne postoji i zato to nije uradio. Da to su dve opcije. Ako želi da mi verujemo da on postoji takav Bog ne zaslužuje poštovanje niti da se u njega veruje. Veoma jednostavno. Naravno uvek je što se mene tiće najlogičnija ona opcija da ga nema i da ga nikada nije ni bilo jer je nastao iz ljudske mašte. Ja bih samo želeo da mi eksperti za religiju daju konkretan odgovor na pitanje bez uvijanja i obmanjivanja ako je to ikako moguće da li Bog želi da zna da on postoji i želi dami veujemo da Bog postoji? Koja je od te dve opcije tačna? |
Autor: gospodin vučić : |
Isusovi govori ukazuju da je sve Volja njegovog Oca a antihrist coveku govori da postoji "slobodna volja" koja ce coveka odvesti u "pakao" ukoliko se ne podudara sa onim sto je antihrist ( Pavle ) rekao. Sto objasnjava da u religiji nema "slobodne volje" nego se slepo prati to sto je antihrist utemeljio kao religiju koja se razgranala u destine hiljada sekti koje na razlicite nacine predstavljaju jednu laz. Svako ko dobro zna Pismo - zna da je "hriscanstvo" plagijat farisejskog judaizma od kojeg je iskopiran koncept svih "hriscanskih" sekti koje postoje danas. |
Autor: sharpSoniq : |
Ako ne postoji slobodna volje, tada ni bog (ako postoji takvo nešto) nema slobodnu volju. Tako da bog ne može nešto da želi ili da ne želi. Jednostavno je isprogramiran na samom početku stvaranja univerzuma. |
Autor: gospodin vučić : |
covek nema slobodu volje, niti slobodu odlucivanja. njegovo delovanje potpuno zavisi od motiva i od volje koju saznajna svest moze samo konstatovati, ali ne i njom manipulisati, niti je menjati. onaj kome se nesto dopada ne moze da izbrise tu volju i da na njeno mesto postavi nedopadanje |
Autor: Fotonko : |
Citat: sharpSoniq 18. Avg 2023, 23:44:12 Ako ne postoji slobodna volje, tada ni bog (ako postoji takvo nešto) nema slobodnu volju. Tako da bog ne može nešto da želi ili da ne želi. Jednostavno je isprogramiran na samom početku stvaranja univerzuma. Tako je. Čak ni Bog nema slobodnu volju što zbači da nije svemoćan nego je vrlo ograničen sa svojim planom. |
> Odgovori |
^ Povratak na viši nivo |
>> Sledeća strana |