Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Apr 2024, 15:58:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 291 292 294 295 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crna Gora kakvu poznajemo  (Pročitano 400056 puta)
Poznata licnost


Zodijak
Pol
Poruke 2747
Nece nas u EU, a jos manje u Nato, jer je gro balkanske gologuzije i usao u Nato da bi uz pomoc zapada ratovao protiv Srba. Tako je radio i Hitler, ali i kominterna. Kad bi usli u Nato, morali bi da nas vise ispostuju kao formalnog saveznika, cime bi Nato tj SAD oslabili pozicije kod Hrvata, Siptara i Bosnjaka, a indirektno bi Amere to moglo kostati i pogorsavanjem odnosa sa Nemackom i Turskom. Suma sumarum, zapadu savrseno odgovara nasa pozicija vojne neutralnost, a nije nista drugacije ni kada je Rusija u pitanju. Najjaci u celoj prici je opstenarodni trip da smo mi ekstremno bistri jer kao neutralni "mozemo da uzimamo i od istoka i od zapada", iako u praksi u stvari moramo da dajemo i istoku i zapadu. Jeftina radna snaga za nemacke i turske kompanije i robni krediti od Rusije i Kine ... Klasicno srpsko iz krajnosti u krajnost. Prvo ne jebemo nikoga, boli nas patka za velike sile, a onda u drugu krajnost, gde vise nemas diplomatiju nego klasicno dupeuvlakastvo svim, ali bukvalno svim velikim silama.  Pa ima li veceg blama od ovoga :
 
Milo je baja ucenjen davno. Debele fascikle sa njegovim brljotinama drze ovi sa zapada i ne pita se on tu nista nego radi sta mu se kaze da bi opstao na vlasti i zadrzao kintu koju je pokrao.
U sustini ista prica kao i Vucic, a isti i finansijeri i savetnici, Cane Subotic i Beba Popovic. On i Vucko bukvalno braca blizanci, sa tim da je Vucka ipak ispod Milovog lvla u time stvarima, tj ima jos mnogo da uci, kako u vladanju, tako i u javnim nastupma. Mozemo da mrzimo Mila jer je djubre i klos, al je u domenu politicke retorike i ponasanja gospodin covek za Vucica, sto je tragedija da ovi crnogorski brdjani imaju za toliko vise mozga od nas da biraju coveka koji makar lici na politicara i lidera.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12623
Zastava

2004 godina, spor i dalje traje, ovo samo hoću da ilustrujem da je to trajalo godinama

"Miomir Mugoša traži da sud utvrdi svojinu nad 14.750 kvadrata na kojima se gradi Hram Hristovog Vaskrsenja. Mitropolija pre 10 godina oslobođena plaćanja naknade za zemljište .

PODGORICA - Deceniju od početka gradnje najvećeg verskog objekta u Crnoj Gori Hrama Hristovog Vaskrsenja predsednik SO Podgorica Miomir Mugoša obavestio je javnost da je državnom tužiocu predao krivičnu prijavu za utvrđivanje svojine 14.750 kvadrata zemlje na kojoj je on podignut. Osim toga Direkcija za imovinu predala je tužbu Osnovnom sudu za povraćaj ovog zemljišta.
Pre tužbi, Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice poništila je odluku Fonda za gradsko građevinsko zemljište iz 1994. godine kojom je Mitropolija crnogorsko-primorska bila oslobođena plaćanja naknade za zemljište na kojem se gradi Hram Hristovog Vaskrsenja".


2013 godina, isti čovek Miomir Mugoša je predsednik odbora za proslavu 1000 godina milanskog edikta i ujedno osveštanje hrama, u fazonu zašto ne bih bio ja, to je naša crkva, potpuno je prirodno da sam tu, sporovi rešeni :

Mugoša: Prirodno je što sam član Odbora za osveštanje hrama u PodgoriciGradonačelnik Podgorice

"Miomir Mugoša kazao je u emisiji ''Okvir''' Televizije Crne Gore da je prirodno što se, kao gradonačelnik, nalazi u Počasnom odboru za proslavu Milanskog edikta, u okviru kojeg će se obaviti osveštanje hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.29. 09. 2013 - 23:30Autor: RV
''U principu sve dužnosti prihvatam odgovorno i ovu sam prihvatio kako dolikuje, zbog poštovanja prema događaju - a to je proslava 1.700 godišnjice Milanskog edikta kada je hrišćanstvo postala slobodna religija. To je veliki događaj a u okviru te proslave se osveštava pravoslavni hram u glavnom gradu Crne Gore i prirodno je da kao domaćin ispred Glavnog grada učestvujem u tom događaju jer se očekuje veliki broj građana'', rekao je Mugoša, podsjećajući da su Mitropolija i Glavni grad riješili međusobne sporove, koji su trajali čitavu deceniju."

Па то је управо оно што ја кажем они су деведесетих све дозволе дали а онда после деведесетих све урадили да им онемогуће да граде. И ти сад кажеш е па како су против СПЦ кад су допустили да граде цркву...Па нису допустили зато што желе него зато што морају и јер су им већ деведесетих издали дозволе и решили све то... Smile

Pri tom što se tiče "državnoh vrha", Miomir Mugoša nije tamo neki gradonačelnik, Mugoša je treći čovek režima iza Djukanovića i osudjenog Marovića, a na proslavi su bili još i MIP Lukšić i Radunović ministar zdravlja, takodje visdoko kotiran DPS-ovac i Srbin iz Berana, kao i predsednik Vujanović, a Milo Djukanović nije bio na proslavi, ali kao premijer je napravio prijem za sve patrijarhe koji su došli u Podgoricu, izmedju ostalog je primio prigodne poklone od Amfilohija...


Па рекао сам да су били Вујановић и Лукшић...него што Мило није био? Не можеш рећи комплетан државни врх а најјаче политичке и дефакто и дејуре особе нема на том освештању. Smile

Ma ne znam zašto bi bio korak ka nezavisnosti naše crkve. M i na taj način uredjujemo odnose izmedju crkve i države, kao što smo je uredili u odnosu sa državom Hrvatskom, oni će i dalje biti naša crkva, deo SPC, ali će biti kao u Hrvatskoj potpisani kao SPC u Hrvatskoj, ili pravoslavna crkva u Hrvatskoj kako su već potpisani. Ako se jednog dana, naša crkva u Crnoj Gori i naši sveštenici odluče odvojiti od nas, onda jbg ne znam šta bih ti rekao, onda tu nešto debelo ne valja, neka se odvoje.

Потписани су као Српска православна црква у Хрватској. Слажем се нека тако буду потписани и у Црној Гори али никаква прекрајања граница епархија и избацивања префикса српска не долазе у обзир. Па у тој Хрватској митрополија Загребачко-љубљанска обухвата читаву Словенију и цело хрватско загорје па нико не прави проблем. Значи епархије уопште не морају да буду у границама државе. Ја се слажем нека буде регулисано као што је у Хрватској ни мање ни више.
IP sačuvana
social share
What about love?

Overrated. Biochemically no different than eating large quantities of chocolate.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 7150
Citat
Амфилохије: Митрополија је незамислива без Српске православне цркве

„Не може он (Душко Марковић) да дели патријарха (српског г. Иринеја) и митрополита црногорског. Ово је СПЦ, Пећка патријаршија, Митрополија црногорско-приморска”

Митрополит Црногорско-приморски Амфилохије изразио је спремност на разговоре с црногорским властима о спорном Закону о слободи вероисповести, али је поручио да премијер Душко Марковић не може да дели патријарха и митрополита црногорског.

„О безаконом Закону о слободи вероисповести Црква је дала своју реч. Међутим, ако (црногорски) премијер Душко Марковић позива да разговарамо у смислу да амандманима делује на то безакоње и да се оно промени – то је у реду“, рекао је Амфилохије у интервјуу за Вечерње новости.

Међутим, он је истакао да је „иста ствар“ водити разговоре с патријархом или са епископима СПЦ у Црној Гори, а једини услов је да „они ставе под знак питања то безакоње“. Митрополит је поводом изјаве премијера Марковића да је он једина адреса за разговор истакао да разговарати с њим значи разговарати са СПЦ.

„Не може он да дели патријарха и митрополита црногорског. Ово је СПЦ, Пећка патријаршија, Митрополија црногорско-приморска која је прва у свим њеним епископијама била и остала једина која је сачувала континуитет Пећке патријаршије и за време њеног укидања“, рекао је Амфилохије.

Он је подсетио да су „митрополити били господари Црне Горе“ и истакао да је „Митрополија стварала Црну Гору, што значи Пећка патријаршија“ и да је Митрополија незамислива без Пећке патријаршије и без Српске православне цркве.

https://www.standard.rs/2020/01/24/amfilohije-mitropolija-je-nezamisliva-bez-srpske-pravoslavne-crkve/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/region/3825453/markovic-mitropolit-amfilohije-na-celu-anticrnogorske-opozicije.html


znaci srpska pravoslavna crkva treba da da moralni pecat tzv crnogorskoj drzavnosti...

pa ako ste tolko sigurni u svoj autohtonost...

sta ce vam crkva onda...i sto da gospod aminuje vas projekat...

razvrat uvek trazi rasprostranjivanje...i legitimaciju...

IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
Nece nas u EU, a jos manje u Nato, jer je gro balkanske gologuzije i usao u Nato da bi uz pomoc zapada ratovao protiv Srba. Tako je radio i Hitler, ali i kominterna. Kad bi usli u Nato, morali bi da nas vise ispostuju kao formalnog saveznika, cime bi Nato tj SAD oslabili pozicije kod Hrvata, Siptara i Bosnjaka, a indirektno bi Amere to moglo kostati i pogorsavanjem odnosa sa Nemackom i Turskom. Suma sumarum, zapadu savrseno odgovara nasa pozicija vojne neutralnost, a nije nista drugacije ni kada je Rusija u pitanju. Najjaci u celoj prici je opstenarodni trip da smo mi ekstremno bistri jer kao neutralni "mozemo da uzimamo i od istoka i od zapada", iako u praksi u stvari moramo da dajemo i istoku i zapadu. Jeftina radna snaga za nemacke i turske kompanije i robni krediti od Rusije i Kine ... Klasicno srpsko iz krajnosti u krajnost. Prvo ne jebemo nikoga, boli nas patka za velike sile, a onda u drugu krajnost, gde vise nemas diplomatiju nego klasicno dupeuvlakastvo svim, ali bukvalno svim velikim silama

To je onaj jugoslovenski mentalitet, da se bude "neodredjen" i da stvar bude gora ta se stvar servira kao opcija, a ta opcija odavno nije u cirkulaciji. Svet se promenio.  Drugo, kakvu diplomatiju moze da ima Srbija kada je nikakav faktor? Nit jaka ekonomski, nit potkovana politicki a nema ni negu snagu iza koje stoji vojska?  Ne moze se gurati ikakva diplomatija kada nemas sa chim da branis interese.  Srbi saveznike nemaju, imaju samo ispirace usta, a isto tako cela ta postava na vlasti radi sta im se kaze sa strane. To je i stari Djindja otkrio pre nego sto su ga overili, jer su mu obecavali kule i gradove samo da sruse Milosevica, i umesto smanjivanja pritiska, oni su povecali pritisak.

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
To je sve vec bilo...

Oni su svi vec bili nezavisni...

Pa su svi mastali o sreci...

Pa im smetala srbija...

Do prve kise...

I onda su pobegli pod srpski kisobran...

Sve je to vec bilo...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22683
I ne ponovilo se vise. I nece se vise ponoviti. Isto kao sto se nece ponoviti jos jedna USSR-usrana, osim ako nece oni na silu, jer svi znamo koliko su Rusi romanticni.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Citat
Па то је управо оно што ја кажем они су деведесетих све дозволе дали а онда после деведесетих све урадили да им онемогуће да граде. И ти сад кажеш е па како су против СПЦ кад су допустили да граде цркву...Па нису допустили зато што желе него зато што морају и јер су им већ деведесетих издали дозволе и решили све то...

Spor oko zemljišta je rešen 2013 godine. Nije to samo bio spor oko hrama već više drugih sporova sa glavnim gradom. Raskol u DPS se desio 1997, a pomoć države i nejnih preduzeća je nastavljena i nakon raskola i nakon pada Miloševića i nakon što se ovaj okrenuo borbi za nezavisnost i ajde sve to da mu otpišemo na balansiranje u rovitoj situaciji dok CG nije postala nezavisna. Kakv ti motiv imaš 2013 godine da im izlaziš u susret, da poravnavaš sporove, da vrh DPS-a dolazi na osveštavanje hrama itd. Kažeš Djukanović nije bio, pa to osveštavanje se pripremalo mesecima unapred, Djukanović je taj dan mogao da bude u službenoj poseti Azerbejdžanu (to se tako uradi kad nešto izbegavaš), ne, čovek je najnormalnije napravio prijem za patrijarhe i Amfilohija gde su razmenili poklone uljudno. Zašto bi ti bilo šta od toga radio ako je tebi cilj slom SPC i useljavanje CPC u hramove?

Citat
Потписани су као Српска православна црква у Хрватској. Слажем се нека тако буду потписани и у Црној Гори али никаква прекрајања граница епархија и избацивања префикса српска не долазе у обзир. Па у тој Хрватској митрополија Загребачко-љубљанска обухвата читаву Словенију и цело хрватско загорје па нико не прави проблем. Значи епархије уопште не морају да буду у границама државе. Ја се слажем нека буде регулисано као што је у Хрватској ни мање ни више.

Eto SPC u Crnoj Gori kako god, neka prihavte da se registruju tako, neka prihvate tu formulaciju koju su prihvatili u Hrvatskoj da je kulturna baština SPC u Crnoj Gori deo kulturne baštine Crne Gore bla bla i neka potpišu taj temeljni ugovor i reše konačno to pitanje. Problem oko prefiksa srpska je taj što u Hrvatskoj nema pravoslavnih Hrvata, pa tog problema nema, a ovde će i dalje ostati ta manjina, ta nepriznata CPC koja može jednog dana da poprimi neku ozbiljniju organizaciju, na čelu koje neće biti ovaj klovn, i koja će u nekim mambo džambo globalnim političkim prilikama dobiti autokefalnost kao što su je dobili Ukrajinci i tek onda nam napraviti ogroman problem, zato kažem da bi dugoročno možda bio pametniji potez insistiranje da se registrujemo kao pravoslavna crkva u Crnoj Gori i zadamo smrtni udarac bilo kome ko bi želeo da oformi neku drugu pravoslavnu crkvu, bojim se da smo mi malo kratkovidi po tom pitanju i nemamo baš takta kad su u pitanju te neke finese, da nam je bitnija forma od suštine nažalost.
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 291 292 294 295 ... 466
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Apr 2024, 15:58:35
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.