Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 08:14:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Crab Robot Walks Around Guarding Your House  (Pročitano 4046 puta)
15. Okt 2007, 12:55:34
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Hammacher Schlemmer is selling a four-legged CRAB ROBOT that maintains a constant state of suspicious alert. If it sees anything moving, or hears anything, it will investigate, which might freak out burglars and send them running. On the other hand, they might think it's cool and just steal it.

http://www.therawfeed.com/2007/09/crab-robot-walks-around-guarding-your.html

http://www.hammacher.com/publish/74060B.asp
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ma pocelo je bre! Smile
A posto kraba? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
$89.95
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Pa, nee, gotovo je! Pazi, mi smo potpuno zaostali. Za 85 $ amer kupi krabu koja ga cuva ( ma kupi 5 kom za 400$), a uskoro bice i ne samo krabe vec i zmije, komarci,... sve sa pec-pec laserom; more ima da ga prati krdo malih racica i insekata gde god krene. Fino ja rekoh (to je bilo na topic-u o reorganizaciji nase RV i PVO) da nam trebaju bespilotne letelice - ma sve bespilotno.

Kod nas mi jedino nekako ne idu krabe, vise bi legao neki drugi oblik. Recimo za Shumadiju, uopste selo: "Prase-robot cuva vasu bastu!" Smile
I ne mora da bude bas malo tako da ima kojekakve sprave u sebi. Smile

Salu na stranu, ali te ce sprave veoma skoro uci u svakodnevnu civilnu a i (naravno pre toga) vojnu upotrebu.
Sretan 21. vek! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Ja sam zagovornih automata za odbranu jos odavno. Znam da je pre deset godina ispitam kod nas uredjaj za elektronsku strazu i to je sve odlicno radilo na PC 486 [uopste nije bio DX4].

A ovo je i najjeftinije. Jos kad bi se usmerili u anihilaciono oruzje de bi nam bio kraj.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam uvek za otvoreno razmisljanje, koliko god to mozda za neke stvari izgledalo nerealno, tesko itd. Znas ono "ma gde cemo mi to..., gde smo mi bre...itd".
Tesla je isto na neki nacin rekao "Sto teze to bolje".
Ponekad treba biti bezobrazne smeo i krenuti putem koji izgleda najmanje verovatan. Uostalom ako ne probamo, necemo ni znati mozemo li nesto i uraditi.
Ne vidim zasto neko nash ne bi istrazivao i radio na tim stvarima. Za pocetak dovoljne su smele teorije, i tako se moze doci do novih resenja. Amerikanci cak imaju programe po osnovnim skolama gde deca resavaju naizgled nebitne probleme (ispaliti jaje u vodenoj raketi tako da se ono citavo vrati natrag na zemlju, na pr.), a tako u stvari dolaze do mozda potpuno novih koncepata za resavanje nekih stvari. Smile

Predlazem da se otvori tema: "hipoteticka srpska robotska Vojska, RV i PVO -ideje i predlozi" pa da vidimo sta sve u glavama imamo. A? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Nikom ne treba i nikad nije trebala stabilna i jaka Srbija. To sto je nama draga i sto je nama stalo nikog nije briga. A stose tice teme... probaj nesto al ne znam kako ce proci. Ipak ima dosta clanova van Srbije, jedan od moderatora je Slovenac...  Smile smisli neki naziv.
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Kako mislis da probam - mogu li ja zadati temo tj. postaviti je na forum, ako mogu kako se to radi???
Ako ne mogu da postavljam temu, evo predlazem drugi naziv - ne mora biti Srbija u pitanju, moze bilo koja mala zemlja.
"Robotska Vojska  , RV i PVO malih zemalja -hipoteze, ideje i predlozi."
Zvuci mi suludo, ali ako se te stvari razvijaju one postaju sve jeftinije i na kraju to prestaje biti skupa tehnologija. pa onda ako si razvijao takve ideje kao mogucnosti u tom trenutku imas sansu za realizaciju.

Trebalo bi da mozda modelari probaju da naprave jednu sporu, laku i relativno beshumu letilicu ali da nema radio kontrolu vec da bude autohtona - na pr. da ima proste senzore za prepreke i prost program za skretanje (znaci vidi prepreku ili prepreke te bira: levo=desno gore dole), takav sistem bi mogao daljinski da se ukljuci i iskljuci te da se letilica spusti radio kontrolom. (Ili ja lupetam - imali kod nas uopste tih radio controled modela, po netu vidim da u svetu luduju sa tim, a posebno sa velikim modelima. A i ako ima koliki su ti uredjaji - trebalo bi napraviti sto manji)?
Kako da kazem, da neko krene i napravi makar nezgrapnog primitivnog letec robota... Smile
Mastam suvise, ljudi radje idu na rostilj... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
"Robotska Vojska  , RV i PVO malih zemalja -hipoteze, ideje i predlozi." ovaj naziv moze...

A sve je to radjeno ranije ali je zaustavljano iz vrha. Mi smo vec '60 imali projekat bespilotnog izvidjaca brzine oko 700 km/c a u to vreme smo imali po kvalitetu treci hibridni racunar u svetu. Po pitanju lasera smo bili peta sila u svetu. U najvecem delu su ti ljudi otisli i rade za strance. Nije ni njima lako jer 25 ne smeju da se jave nikom pa ni najblizoj porodici. A ovde je ostalo nasledje borbe protiv sopstvene zemlje.

Ajd bolje da pricamo ovde o samohodnim rakovima...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Vazhi. (Steta za te ljude o kojima pricas, nije to ok Smile)

Ovo je cetvoronoga kraba na struju. Ok, ali prave karbe imaju 6 nogu i mogu i da se penju kojekuda. Ova ocito nije pravljena da se mnogo pentra. Pitam se da li su i tri noge dovoljne za kretanje Smile (priroda to cini mi se nema - nisam cuo za nesto tronogo). A i stonoge nisu lose.

Ova na slici bash dobro izgleda (ovako hi-teck srebrena, verovatno ce da ih prave i u drugim bojama, da se uklope u dizajn Smile).

Izgleda da joj se "glava" moze pomerati oko horizontalne ose (kao ljudska) i rotirati oko vertikalne, a i ceo "vrat" i "glava" zajedno izgleda mogu rotirati oko vertikalne ose u odnosu na trup i noge.

Jao, sad mi pade na pamet, ovakve krabe ali mnogo manje, hidrodinamicnog oblika i sa ostrim kukicama na nogama, da se krecu kroz kanalizacione cevke i ciste ih (razbijaju kamenac o kafe , masti i deterdjenata - nema vise zapusavanja. Smile
Ili za istrazivanje uskih prolaza, pukotina etc, mozda u arheologiji?
Negde sam procitao o buducim vestackim insektima (moze i mini krabe), koje bi preko noci ili kada ukucani nisu tu, milile po stanu i mikrolaserima unistavale prasinu, kupile mrvice etc...
Stanovi bi bili sterilni. Pitam se kakav bi bio susret bubasvabe i vestacke bubasvabe cistacice ili pak krabe. Verovatno los po bubasvabu jer bi ove verovatno bile programirane da i njih srede.
Madas mislim da brzinu i okretnost bubasvabe nije lako dosegnuti, a drugo iako su dosadne verovatno i bubasvabe imaju neku bitnu ulogu u celokupnoj ravnotezi - ko zan sta bi bilo kad njih uopste ne bi bilo.

Prasina da, ziva bica -ne! Mozda da se samo teraju sa te teritorije na neki nacin.

U stvari ovakve i slicne krabe roboti mogli bi biti univerzalni mali nosaci raznih funkcija, upotrebljivi u urbanoj i naseljenoj sredini, kao i u prirodi.
Zavisno od potrebe instalira im se odgovarajuci kompleks programa.
Mocno!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 08:14:47
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.