Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:06:38
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Korisnicke grupe i prava  (Pročitano 462 puta)
05. Okt 2011, 09:51:17
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 56
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 97
Imam nejasnocu kako da programiram korisnicke grupe i njihova prava, znaci potrebna mi je logika i upustvo, napisao sam skriptu i sad mi jedino fali da razvojim strane za korisnike, a za to su potrebne grupe...
IP sačuvana
social share
N.Banjica 4ever
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
mob
Apple iPhone 6s
U cemu?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 56
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 97
Kako mislis u cemu? Programski jezik php, baza mysql
IP sačuvana
social share
N.Banjica 4ever
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 407
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 6131
To ti, sine, zavisi od milion i po stvari. Prvo je pitanje, sta zelis da postignes... Da napravis grupe od kojih neke imaju neke nemaju pristup odredjenim stranama, zelis da napravis moderatore, zelis da neka grupa/neke grupe ne vide reklame, sta vec... Nisi definisao problem kako treba, no dobro...

Evo ti jedan primer:

Imas tabelu sa korisnicima, svaki korisnik ima ID.

Napravis tabelu sa grupama - kolone: ID, Naziv/obelezje grupe, prioritet (ako zelis da ti ljudi iz vise grupa imaju isti prioritet). Dalje jedna tabela koja to sve vezuje. ID korisnika za ID grupe.
Kada dodje na stranu korisnik koji je ulogovan, proveris koja je grupa ili ako imas definisane prioritete, koji mu je prioritet, i prikazes mu stranu, reklamu, ako treba, ili ne prikazes ako nema odgovarajuci prioritet/grupu. Dalje, za moderatore i administratore, tabela sa grupama mora imati prioritete.

Prioriteti po nekoj mojoj proceni:
7; head admin - sve opcije
6; admin - sve sem gledanja/podesavanja parametara servera i korisnickih profila visih prioriteta
5; global moderator - uredjivanje strana, sekcija, clanaka, foruma, etc.
4; moderator - uredjivanje tacno odredjene strane, sekcije, dela foruma, grupe clanaka i sl (zahteva jos jednu tabelu koja definise gde tacno sme da koristi moderatorske opcije)
3; premium korisnik - ako je potrebno, da recimo ne vidi reklame, ima pristup nekim stranama ili opcijama sto nemaju svi korisnici
2; obican korisnik - sta vec moze da radi obican registrovani korisnik... da menja svoj profil, gleda strane koje su mu 1; dozvoljene i sta vec
0; gost - neregistrovan posetilac, koji opet vidi recimo popup za registraciju, reklame, ne vidi sav sadrzaj i sl.
-1; banovan korisnik - banovana e-mail adresa (nije neophodno, s' obzirom da moze da se reg nazad za 2 minuta ako ne zastitis dovoljno dobro sistem...)

Verovatno je da postoji bolji sistem, u sta je, bez sumnje, upuceniji SerbianFighter od mene, ali, eto, ovo pisem tek da skontas da je to zapravo sistem koji treba da promislis, da ga napises u skladu sa onim za sta tebi sluzi i sta tebi treba i kako to da radi...

U svakom slucaju, niko ne moze da ti zabrani da podignes SMF, ili neki drugi, od mnogobrojnih portala i vidis samo strukturu baze podataka, vezano za korisnike, da vidis sustinu, kako, zasto, kada, gde i ostalo...

Eto, nadam se da sam bar malo pomogao... Smiley

Pozz!
IP sačuvana
social share
PHP scripts written by me never has bugs. It just develops random unexpected features.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 08:06:38
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.097 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.