Popularna veb enciklopedija Vikipedija otvorena je za sve korisnike koji po želji u nju mogu da unose i prepravljaju tekstove, ali je primećeno da se na njenom sajtu pojavila neovlašćena cenzura čiji tragovi upućuju na kompaniju Majkrosoft i CIA, pišu američki mediji.
Mediji navode da je "primećeno da se sa nepoznatih IP adresa kontroliše ili briše 5,3 miliona tekstova, a istraživanjem se otkrilo da adrese vode do CIA, Majkrosofta i same američke Vlade".
I šta, sad treba kao da se zabezeknemo????? Cenzura je nezaobilazni deo stvarnosti. Eto, ja sam je iskusio čak i ovde, na Bureku, i to, nećete da verujete, na sportskom forumu. Zašto, nije mi jasno. Valjda je onim nesrećnim moderatorima jasno. Izvinite za digresiju, ali u suštini je i to deo teme, jer svi moramo da se ujedinimo protiv bilo kakve represije, a cenzura je samo najpodliji vid.............
ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
U Kongresu SAD je izglasan zakon o prislusikivanju. Vladine institucije imaju pravo prisluskivanja i gradjana i pracenja elektronske poste -pogotovu one koja je upucena na adrse van SAD i koja dolazi izvana.
Teorija zavere i strah od strane svetskih serifa .
Sloboda medija, govora i zastita privatnosti - cuveni V amandman UStava SAD !!!!!!!!!
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . " Danko Popovic -Knjiga o Milutinu