Ljudi, opet ja. Uradio sam sajt, naplatio :) ali sad me interesuje koliko da naplaćujem održavanje. Kako se to uopšte naplaćuje, po kom kriterijumu (broj dodatnih strana, utrošeno vreme...). Dajte neke sugestije :)
Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.
Generalno, odrzavanje se naplacuje samo onda kada nesto ima potrebe da se zaista radi... i tada to ima smisla... Moze da se naplacuje fiksno, moze da se naplacuje po intervenciji, to je vec stvar dogovora sa klijentom...
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Najbolje a i najrealnije u tvojoj situaciji je na sat, ali cenu rada na sat regulisi u odnosu na cenu sajta obzirom da ti je situacija takva kakva je, tj. da nisi uzeo bas neku kintu za to.
S druge strane, gledaj da nadjes novog klijenta, naplatis vise i napravis neki portfolio, time ces i cene svojih usluga da podignes na visi nivo, to bi ti bio najbolji scenario :D