Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 05:43:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mora ovako...  (Pročitano 775 puta)
16. Jun 2006, 11:06:38
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Mora ovako...

Kada čitate različite savete i predloge po ženskim časopisima i magazinima, ti saveti često umeju da zazvuče maltene kao naredbe. Oblačite se ovako, koristite te-i-te proizvode, šminkajte se ovako, nipošto nemojte nositi to-i-to, ne kombinujte to-i-to, ovako treba, onako nikako... To može da deluje odbojno; da li to vama neko naređuje kako da izgledate? Da li je ono što se po časopisima i magazinima iznosi decidiran stav - mora tako i nikako drugačije, sve drugačije bilo bi ružno, neukusno, prostački... Ne, stavovi nisu baš takvi.

Bez obzira na naredbodavni ton kojim članci te vrste umeju da odišu, u suštini se ipak radi o savetima - o savetima koje napišu ljudska bića, a svako ljudsko biće može i da pogreši, pogrešno nešto protumači... Da i ne spominjemo da se vaši modni stavovi mogu prilično razlikovati od modnih stavova nekog čuvenog stiliste - i da je sasvim u redu ako se razlikuju. Moda je ipak stvar ukusa. Sve u svemu, modni saveti koje pročitate samo su predlozi, za slučaj da vam nedostaje inspiracije (hej, svakome se to nekad desi); uopšte ne mora da znači da ćete izgledati neukusno ako takve savete nimalo ne "fermate".

Dobro, postoje li makar nekakva, uopštena pravila? Nikakva obaveza, ali nešto što vam daje kakvu-takvu smernicu kad poželite da se ulepšate? Pravilo je da treba biti umeren. Recimo, imate smeđu kosu i želite da je ofarbate u upadljivu nijansu crvene - prilična promena. Takva želja je sasvim u redu - samo napred. Ono na šta treba da obratite pažnju jeste to da, ako se odlučite na jednu upadljivu promenu, to i bude jedna upadljiva promena. Ako će vaša kosa postati iz-aviona-uočljiva-crvena, stvarno vam nije neophodno da dodate i umetke za grudnjake, dugačke ekstenzije za kosu, u potpunosti počupane obrve umesto kojih stavite trajnu šminku, jarkocrveni karmin na usnama... Jedan upadljivi detalj je i više nego dovoljan da vas primete; neumereno dodavanje upadljivih detalja učiniće da izgledate kao da ste pobegle iz cirkusa.

Još nešto: ako svoj izgled promenite tako da na vama postoji 50 neprirodnih detalja, ne zaboravite da to sve treba i održavati. Ofarbanu kosu ćete periodično ponovo farbati i hraniti i negovati da bi zadržala lep izgled i to vas neće previše opteretiti - ali dvadesetak različitih "stavki"? Ko još ima toliko vremena i strpljenja i volje?

Dakle, šta god da pročitate od "ovako treba" saveta, nije obavezno da tako i postupite. Samo ne zaboravite da ulepšavanje treba i da vas opusti i zabavi - a to ne možete postići ako svoj prirodni izgled u toj meri izmenite da vam ne preostaje nimalo vremena za bilo šta osim za održavanje novog, veštačkog imidža.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja spadam u onu grupu zenskih osoba koja zaista ne voli zenske magazine i mnogobrojne savete koje tamo daju tzv strucnjaci (poput mene Smile ) mislim, ako sam resila da napravim neku promenu, onda cu to ii da uradim...Ali onako kako ja zelim, i zato sto ja zelim. Pre vise od godinu dana izvukla sam pramenove.Rekli su mi da ne zapocinjem ako nisam spremna da ih stalno odrzavam, idem frizeru svakih 2-3 meseca na ponovno izvlacenje..bla bla bla. Od tad mi je kosa strahovito porasla, pramenovi se izmesali sa mojom kosom, nesto kose posvetlelo nesto potamnelo, nisam je vise ni pipnula od tada i izgleda skoro isto kao kad sam ih izvlacila.Da sam slusala te savete unistila bih kosu stalnim blansiranjem i cupkanjem kroz silikonsku kapu. Ponasam se i izgledam u skladu sa sopstvenim zeljama i osecanjima, i tu je tacka.
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile meni se cini da je uvek najbolja mera u doterivanju
da se postigne negovan a opet prirodan i zdrav izgled... 

ili
ako je neki detalj upadljiv, na pr. boje kose, da ostalo bude malko umerenije- ne prejaka sminka, ne preterano ocupane obrve i sl.

Smile ipak je cilj doterivanja i 'prepravljanja' lepo izgledati sebi i drugima i lepo se osecati u svojoj kozi (i garderobi)
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Sep 2025, 05:43:13
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Mora ovako

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.