Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: BUSPLUS sistem kontrole karata u BG - ustvari sistem za praćenje ljudi!  (Pročitano 368351 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
mob
Alcatel One Touch
*ebo vas Djilas...

Nego, komunalci su angazovani jer kontrolori nemaju status sluzbenog lica... a eto i prilike da napokon nesto rade...
  Nemoj tako,rade komunalci vredno od prvog dana...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
Citat
Па пази... теоријски ово је ок одлука. Сигурно идејни творци нису били вођени некаквом злобом и донели је само да би народу напакостили. Хтели су да заведу ред и дисциплину, како би све то што боље и брже функционисало.

Smile Smile

Стоко, једно по једно сви ћете ући у ЕУ!  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.07.0
mob
HTC One
Sa jedne strane ostajem pri tome da treba placati prevoz i da svercere treba zestoko opaliti po dzepu.

Sa druge strane, nemam problem da debilizam nazovem pravim imenom. Ovo je maloumna odluka. Prvo sto tamo gde se ovo primenjuje nema ni priblizno guzve kao kod nas. U zemljama u kojima sam bio najmanje ljudi koristi autous. Sto je neko vec napomenuo, ili se ide kolima (koja su stvar normalnog zivota a ne luksuz kao kod nas) ili metroom. U busu ne znam da sam ikada video guzvu da se ljudi guraju.

Dalje, sta ako neko ide jednu stanicu? Udje na prednja pa se probija do srednjih. Jos treba da stigne ako je velika guzva, pa pozuruje one ispred sebe... i tako sve dok neko nekoga zbog guranja i pozurivanja ne pocasti sakom preko zuba.

Trece, ulazak na pocetnoj stanici... prilikom ulaska u svaki bus na Zeleznickoj, na pocetnoj, situacija je kao opsadno stanje... i to sa cetvoro vrata, ljudi jure mesto da sednu... ulazak na dvoja vrata ili na jedna u jednodelnom autobusu ce stvarno biti poslastica za gledanje... ukoliko ste ratni izvestac.  Smile

Sve u svemu jedan zestoki debilizam i bezobrazluk, sve je i bez ovoga funkcionisalo najnormalnije. Ovo ce sada biti kao i sa saobracajcima na raskrsnicama, tu su da pomazu ali uvek naprave vecu guzvu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
mob
Alcatel One Touch
Sa jedne strane ostajem pri tome da treba placati prevoz i da svercere treba zestoko opaliti po dzepu.

Sa druge strane, nemam problem da debilizam nazovem pravim imenom. Ovo je maloumna odluka. Prvo sto tamo gde se ovo primenjuje nema ni priblizno guzve kao kod nas. U zemljama u kojima sam bio najmanje ljudi koristi autous. Sto je neko vec napomenuo, ili se ide kolima (koja su stvar normalnog zivota a ne luksuz kao kod nas) ili metroom. U busu ne znam da sam ikada video guzvu da se ljudi guraju.

Dalje, sta ako neko ide jednu stanicu? Udje na prednja pa se probija do srednjih. Jos treba da stigne ako je velika guzva, pa pozuruje one ispred sebe... i tako sve dok neko nekoga zbog guranja i pozurivanja ne pocasti sakom preko zuba.

Trece, ulazak na pocetnoj stanici... prilikom ulaska u svaki bus na Zeleznickoj, na pocetnoj, situacija je kao opsadno stanje... i to sa cetvoro vrata, ljudi jure mesto da sednu... ulazak na dvoja vrata ili na jedna u jednodelnom autobusu ce stvarno biti poslastica za gledanje... ukoliko ste ratni izvestac.  Smile

Sve u svemu jedan zestoki debilizam i bezobrazluk, sve je i bez ovoga funkcionisalo najnormalnije. Ovo ce sada biti kao i sa saobracajcima na raskrsnicama, tu su da pomazu ali uvek naprave vecu guzvu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Гробари Нови БеГе

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4919
Zastava Blokovi batice...
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia 5800 express mus

A nije ti palo napamet,da taj nazovi svercer,nema za kartu?

Ajde da kazemo nije problem,da svi imaju kartu.Ali onda bi trebalo odrediti cene da budu pristupacne svima,i pre svega uslovima,ako se ovo uopste moze nazvati uslovima.
Za ovo,cekanje 20min i dodje ti krcat autobus na 40 stepeni,ne vredi dati ni 20din za kartu!
E kad naprave uslove za normalan prevoz,i da ne kasnim zbog njih,onda cu platiti,ovako me bas zabole,da bi punio nekom dzepove,a ja da ustajem ranije jos 15min da bih stigao na posao,do kojeg mi objektivno treba 20-30min ne pada mi napamet (ako vec imam kartu za to).
« Poslednja izmena: 16. Jul 2012, 14:19:41 od nikolapfc89 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
mob
HTC One
Nije jer me se ne tice. Za sve drugo se ima jedino se prevoz dozivljava kao nesto na sta se svi mogu vaditi pricom "nemam".

Na temi vec milion puta prezvakan "argument".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.00
Haos zbog Bus plus pravila

Prvog radnog jutra otkako su na snagu stupila pravila ulasaka i izlaska u vozila GSP-a, a i stroža kontrola, u autobusima u prestonici je bila prilična gužva... kao i u saobraćaju.

Građani koji su se vozili u jutarnjim satima gradskim prevozom kivni su na ova nova pravila, a mnogi su svoj bojkot izrazili vikom i psovkama u autobusima.

U autobusu na liniji 56 na stanici na Čukarici starija gospođa “osula je paljbu” po vozaču i putnicima jer nije mogla da uđe u vozilo na prednja vrata koja su bila zakrčena.

Kako nam je rekla studentkinja Neda Šojić, koja je bila u tom autobusu, putnici nisu ostali dužni dotičnoj gospođi, pa se prepirka nastavila, i ko zna koliko bi potrajala da ta starija gospođa nije popustila.

”Gospođa je izašla iz autobusa tek nakon što joj je vozač vozač povišenim tonom rekao da će da krene sa stanice i da ako ne može da uđe sačeka drugo vozilo.”

Građane pomalo zbunjuje što se ovo pravilo ne poštuje u svim autobusima i na svim linijama.

Ono što su nam rekli oni koji su se jutros vozili gradskim prevozom je da se u nekim autobusima striktno ulazi na prva ,a izlazi na srednja vrata, dok u drugim ne.

S.M kaže za MONDO da je autobus na liniji 41 na stanici kod Vojno medicinske akademije bio krcat, da su ljudi ulazili i na srednja i zadnja vrata i da ih niko nije opominjao i kontrolisao, dok su u drugom polupraznom autobusu kontrolori bili veoma oštri prema pojednim putnicima koji nisu čekirali karte i ušli na prvi ulaz.

Međutim, nekoliko vozača GSP-a sa kojima smo razgovarali rekli su nam da pravila poštuju i da na svakoj stanici prvo otvore srednja vrata kako bi putnici izašli, a posle nekoliko minuta i prva koja su predviđena za ulazak putnika.

Ono što je zaposlenima najviše smetalo je način na koji kontrolori proveravaju karte, jer kako kažu, zbog toga kasne na posao.

Aleksandar A. koji se jutros vozio autobusom na liniji 35 iz pravca Višnjice ka centru grada kaže da je bio strašno iznenađen postupkom kontrolora koji su zaustavili autobus na stajalištu kod Pančevačkog mosta čitavih 20 minuta sve dok nisu pregledali karte svim putnicima.

"Na stanici ih je bilo 15. Ne razumem zašto ih je toliko na jednoj stanici i zašto ne pregledaju karte dok je vozilo u pokretu kao i do sada. Zbog njih sam zakasnio na posao jutros”, rekao nam je ovaj mladić oštrim tonom.

Gotovo identičnu priču ispruičala nam je T.R. koja se požalila da je na stanici kod Hajata bila strahovita gužva i da je zbog “suludog postupka kontrolora” nekoliko autobusa stajalo na pomenutom stajalištu skoro pola sata.

Međutim, tu se priča ne završava.

Nisu ogorčeni samo oni koji se voze gradskim prevozom već i drugi vozači u saobraćaju.

D.V koja je jutros išla na posao sa Novog Beograda u centar grada rekla je za MONDO da su na Brankovom mostu autobusi napravili veliku gužvu.

”Iznervirala sam se kada sam videla gužvu, a slušajući radio u kolima shvatila sam da je tako po celom gradu i da su za to zaslužni kontrolori.

I vozači GSP-a su nezadovoljni jutrošnjom akcijom kontrolora i dugim zadržavanjem na stajalištima.

Jedan od vozača na liniji 53 rekao nam je da je jutros u stanici stajao 15 minuta i da su putnici negodovali.

"Naravno, krivili su mene. Samo čekam trenutak kada će neki ljutiti putnik i fizički da me napadne."

Vozači kažu da su kontrolori ljude vraćali na početnim stanicama ukoliko nemaju karte i da je i to stvaralo probleme.

Kako su za MONDO objasnili kontrolori GSP na početnoj stanici 56 na Zelenom vencu, po novim pravilima vozači ne mogu da prodaju karte na tim stajalištima, već putnici moraju da imaju neko od karata koje se kupuju na trafikama.

"Dešava se da ne možemo da prodamo karte jer aparati za izdavanje istih ne rade, a tu veće nema naše odgovornosti", rekao nam je jedan od vozača.

Pogledajte kako je ova organizacija ulaska i izlaska iz vozila funkcionisala juče kada je bio neradni dan i kada su nova pravila i mere kontrole i stupila na snagu.

Novim pravilima je predviđeno da građani uz asistenciju kontrolora, ulaze u vozila samo na vrata obeležena za tu namenu.

Obaveza građana je da u vozila ulaze isključivo na prednja vrata, a izlaze na srednja, dok će u autobuse koji su zglobni moći za ulazak da koriste i zadnja vrata.

Od navedenih pravila izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom.

U autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40, 41, 47, 73, 88, 95 i 511 kontrola će biti stalna, a kontrolori će biti raspoređeni na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Kako su najavili u Bus plusu do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika

Među građanima vlada mišljenje sada, a i pre stupanja na snagu ovih pravila da ona neće zaživeti i da su nepotrebna.

(MONDO/J.Stokić)
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
vid sto evro skakuce. sutra ce biti 116.5 Smiley

elem, koja je nova taktika za sverc? da li psi ulaze sa komunalcima i u baseve koji su obelezeni da imaju stalnu kontrolu?
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Гробари Нови БеГе

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4919
Zastava Blokovi batice...
OS
Windows XP
Browser
Chrome 20.0.1132.57
mob
Nokia 5800 express mus
Nije jer me se ne tice. Za sve drugo se ima jedino se prevoz dozivljava kao nesto na sta se svi mogu vaditi pricom "nemam".

Na temi vec milion puta prezvakan "argument".

Naravno da te se ne tice...
Radim za 200e,stvarno mislis da mi je do placanja karte kada se vracam sa posla u spicu,na cuvenih 39 stepeni (posto kod nas ne prelazi tu granicu,verovatno je ogranicen) kada u busu stoje ljudi jedno-drugom na glavi,to da  placam? I zasto bi me trebalo kazniti? Valjda za pocetak treba obezbediti normalne uslove.

I molio bih te objasni mi zivota ti,za sve drugo se ima? Mislis na internet,cigare,pice,izlaske itd? Pa dobro ajde budi realan,gde zivis,da se odreknem neceg (ko da je to neki hir,ili zivot sto mogu da izadjem 1-2 nedeljno) pa imam i ja dusu.Razumem da neko trosi na raznorazne gluposti,pa dodje kaze nemam za prevoz,to razumem..Imam 22 godine,zadnji put sam bio na moru pre 4 godine,to je kao normalno? E pa nema za prevoz,jebiga,necu nekome da punim dzepove,jer GSP odavno nije drzavna firma,ne cudi me da su prodati a da se za to ne zna.Ljudi su nerealni cesto.
« Poslednja izmena: 16. Jul 2012, 14:39:14 od nikolapfc89 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
30 evra mesecno x 12 = 360 evra
eto ti mora!

poenta: ne placati GSP ...  Smile

ja imam dosta vise od tih 200evra mesecno pa ne placam prevoz basem.
gottago je lepo objasnio zasto...
« Poslednja izmena: 16. Jul 2012, 14:43:41 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 76 77 79 80 ... 511
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.