Nisam znao gde da postavim tacno temu, pa mi ovo deluje kao najadekvatniji forum. Naime, prosle godine je grad Zrenjanin (ako ga gradom mozemo nazvati) placao posebnu dazbinu na ime "zastite zivotne sredine". Dazbina je iznosila 22.50 dinara. Ove godine imamo na uplatnici drugaciju odrednicu. Umesto "zastita zivotne sredine" pise "Eko I, II i III" i placamo tri puta skuplje 68.00 dinara.
Podsecam da nasa "ekologija" podrazumeva da nam kroz centar grada prolazi magistrala i teretni saobracaj, da je reka Begej nemoguca za kupanje od zagadjenosti, da je zrenjaninska voda poznata koliko je losa (letos je bila zabranjena za upotrebu), a vec godinama u pojedinim selima je tako losa i smrdljiva da stanovnici dovlace vodu iz drugih naselja i koriste je za pice (selo Perlez). O industriji i ko kontrolise kvalitet vazduha, to pojma nemam. Pitanje za vas: da li mozete da pogledate u mestima gde zivite da li dobijate posebnu uplatnicu za neki EKO I, II i III i koliki je iznos? Ovo me posebno zanima zato sto se spremam da pisem nekim nasim nacionalnim institucijama, pa zelim da se utvrdim neke cinjenice pre toga! Znam da verovatno od toga nista posebno nece biti, ali makar mogu da pisem, ako nista drugo. Tako da vas molim da mi kazete da li u vasim mestima postoje takve uplatnice (zasebne) i koliko kosta eko I, II i III kod vas?
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.