Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Burek bioskop - In Bruges (2008)  (Pročitano 8125 puta)
Zvezda u usponu

broj dva se raduje što je neparan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1270
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Samsung 
Filmove poput ovog mogao bih da gledam celog života i ne bih se bunio. On je svoju osmicu na IMDb-u itekako zaslužio, a od mene bi dobio 9 (jer desetku ne dajem).

Ne bih ja njega silom ućuškavao u žanrove; niti je to crna komedija, niti drama. Čovek je napravio što je naumio ne vodeći mnogo računa o žanrovima. Rezutat - izvanredan.

Briž? Istu ili sličnu scenografiju našao bi i u Dižonu, ali Dižon je nešto poznatiji, a Belgija je generalno dupe sveta (što je reditelju i trebalo).

Njegovi dijalozi podsećaju na Čas anatomije koji smotani Ray u jednom trenutku posmatra: kao što obducent guli kožu sa stopala i otkriva mišiće i tetive, tako Martin McDonagh kao scenarist maksimalno ogoljuje dijalog. Njegovi likovi govore ono što stvarno misle (premda ne uvek sve što misle). Da bismo uspešno komunicirali s ljudima (i manipulisali njima) svoja istinska osećanja zaogrćemo oblakom ljubaznih reči. 75% nas koji govorimo "mojnaklon, ljubimruke, mojepoštovanje" zapravo mislimo "pa gde si ti, kurvo stara, hm?"

Kao što bi radoznalo dete, da samo može, rastavilo tenk do gusenice, tako McDonagh rastavlja i izobličuje priču o plaćenim ubicama, profesionalcima. Zahvaljujući njemu ja se cepao od smeha gledajući onomad grešnog The Mechanic-a kao jeftinu drolju koja obleće oko nepoverljive mušterije.  Polovina svega što se godišnje  snimi u svetu su besomučne akcije i filmovi o plaćenim ubicama; McDonagh ih je onako đuture izvrnuo kao čarapu.

Podela fantastična. Podelio je uloge bolje i od samog Lyncha, jer dok Lynch pretežno vodi računa o glavnim likovima, McDonagh je manijački pedantno vodio računa o svakom detalju. Ne samo trojica glavnih nego i kurve, patuljak, skins, filmski reditelj, hotelijerka, Kanađanin, policajac, cepač karata podeljeni su savršeno.

Što se muzike tiče, rekao bih da je ovo jedan od najboljih soundtrackova ikad.

« Poslednja izmena: 16. Mar 2011, 03:15:08 od ptakh »
IP sačuvana
social share
Ništa verbalno, samo rečima!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Danas sam konačno i ja odgledao ovaj film. Mnogo puta od onih dana kada ste svi pisali u njemu sam imao nameru da ga odgledam i krivo mi je što nisam to pre uradio.

Sjajan kolažni film koji me je asocirao poprilično na filmove mog miljenika Ričija. Humor koji je prisutan u skoro svakoj sceni je sjajan. Stvarno me je teško nasmejati a uz ovaj film sam se smejao konstantno. Takođe me je svo vreme podsećao i na Memories of a Murder. I mislim da biste se svi složili da imaju dosta zajedničkih tačaka.
Strašno mi se svidelo umeće da u jednoj sceni u dosta navrata reditelj iskombinuje humor i krajnje ozbiljne ili dirljive momente.
Likovi su apsolutni win, kao što ptakh reče. Tu stvarno nemam šta da dodam.

E zbog vaših silnih postova i zato što ste sve rekli sam uvek voleo da pišem prvi u bioskopu  Smile Ovako je jako teško i prosto nemam šta novo da kažem.

Ovaj film sada kod mene ide u društvo sa Snečom, Čađavim dvocevkama, Rokenrolom, Boondock Saints. A to znači često repriziranje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.