IN < - BSU 59/B - >LO (1/1) :: Odgovori! |
| Autor: BaronKG : |
| U toku Nato agresije nasao sam krilce od avio bombe na kojem se nalazila ova oznaka (BSU 59/B). Izbacena je najverovatnije iz aviona F15E koji se oslobadjao tereta. Interesuje me da li neko zna koja je bomba u pitanju. Na netu sam pronasao samo neki podatak o bombardovanju Surdulice i pronadjenom krilcetu bombe sa istom ovakvom oznakom. |
| Autor: pilot : |
| Imas li sliku tog dela? |
| Autor: beni blanko : |
| Citat: BaronKG 20. Jan 2006, 23:39:05 U toku Nato agresije nasao sam krilce od avio bombe na kojem se nalazila ova oznaka (BSU 59/B). Izbacena je najverovatnije iz aviona F15E koji se oslobadjao tereta. Interesuje me da li neko zna koja je bomba u pitanju. Na netu sam pronasao samo neki podatak o bombardovanju Surdulice i pronadjenom krilcetu bombe sa istom ovakvom oznakom. BSU/BSG - Munitions Stabilizing and Retarding Devices Ovo što si našao nije nikakva bomba, već stabilizator ili usporavač prave bombe tj.projektila a u ovom slučaju je bila antiradarska raketa AGM-88 HARM - njegov montažni krilni deo (BSU-59/B Wing Assembly of AGM-88). To možeš da proveriš i ovde- http://designation-systems.net/usmilav/asetds/u-b.html AGM-88 HARM Verovatno je tu gde si pronašao taj deo bila stacionirana neka radarska posada ili pak nišanski radar od nekog PVO sredstva tj. baterije koja je bila stacionirana na tom području. |
| Autor: BaronKG : |
| U medjuvremenu sam i ja dosao do istih podataka. Ne verujem da je u pitanju dejstvo na nas radarski sistem i sl. u pitanju je bilo mesto na oko dvadesetak metara od glavnog dalekovoda od juga ka severu Srbije. Ili se oslobadjao tereta ili je bila pogodjena pa skrenula sa kursa. Hvala u svakom slucaju. |
| > Odgovori |
| ^ Povratak na viši nivo |