Predsednik SDA Sulejman Tihić u borbi za političku dominaciju u bošnjačkom nacionalnom korpusu pokušava da sprovede testament Alije Izetbegovića i u BiH napravi „Oluju", u kojoj će nestati i Republika Srpska i srpski narod!
Ovo za Press RS tvrdi predsednik Izvršnog odbora Srpske stranke RS Nenad Stevandić, ističući da poslednje saopštenje SDA, u kojem je ta stranka pozvala sve kojima se BiH ne sviđa da je napuste, ne može da se protumači ni na koji drugi način! tevandić podseća da je saopštenje Tihićeve stranke izdato odmah posle vandalskog rušenja pravoslavnih grobalja u Janji i Tuzli.
- SDA u ovom trenutku jednostavno nije mogla da prikrije svoje prave namere, jer je bošnjačkom ekstremizmu tvrda kampanja SAD i NATO-a dala krila, koja su toliko velika da su Bošnjaci počeli da pljuju u lice i međunarodnoj zajednici i visokom predstavniku. Ali, svi se varaju ako misle da ćemo pristati da ponovo budemo potlačeni! Srbi su vlasnici 49 odsto teritorije BiH entitetski, a čak 64 odsto zemlje u BiH i gruntovno pripada srpskom narodu! Ako Srbi odluče da odu iz BiH, to će poneti sa sobom - ističe Stevandić.
Prema njegovim rečima, međunarodna zajednica sve oprašta Bošnjacima, jer su i jedni i drugi zauzeli potpuno otvorene antisrpske stavove. Stevandić smatra da bi zbog toga bilo dobro da Narodna skupština RS održi novu sednicu, gde bi parlament otišao korak dalje od nedavno usvojene Rezolucije i tako pokazala snagu i ozbiljnost u nameri da zaštiti prava srpskog naroda i RS.
Ranko Pejić, profesor istorije na banjalučkom Filozofskom fakultetu, za Press RS kaže da je „strahovito što se posle viševekovnog stradanja pod turskom okupacijom, austrougarskom čizmom i komunističkom diktaturom, Srbima u BiH na početku 21. veka šalju poruke da im nije mesto u BiH i da pokupe prnje i napuste svoju zemlju". - BiH je srpska zemlja još od sedmog-osmog veka, ali od tada se Srbima otima parče po parče njihove zemlje! U poslednje dve decenije Bošnjaci na sve moguće načine šire svest o tome da je BiH njihova. Nažalost, Srbi su zahvaljujući svojim političarima na dobrom putu da to prihvate. Ne kaže se uzalud da stotinu puta ponovljena laž postaje istina, a laž da je BiH bošnjačka ponovljena je već sto hiljada puta - kaže Pejić.
On ističe da Bošnjaci jasno pokazuju da im u BiH nisu potrebni ni Srbi, niti Hrvati, već srpska i hrvatska zemlja, i u tom svetlu treba posmatrati izjave i poruke „da oni kojima smeta BiH mogu slobodno da je napuste".
Portparol nevladine organizacije „Kroacija libertas", koja prikuplja potpise za formiranje trećeg entiteta i proglašenje Hrvatske Republike Herceg-Bosne, Leo Pločkinić kaže za Press RS da ga poslednje saopštenje SDA uopšte ne iznenađuje.
- To je konstanta u ponašanju Tihićeve stranke, koja na sve moguće načine pokušava da Srbe i Hrvate pretvori u nacionalne manjine i da ih istisne iz BiH. Oni pokušavaju da ovladaju BiH tako što će Srbe i Hrvate pretvoriti u Bosance! Na sreću, Srbi i Hrvati imaju mnogo dugotrajniju istoriju, tradiciju i kulturu od Bošnjaka da bi upali u zamku stvaranja veštačke nacije! Ukoliko ne prestanu sa brutalnim prekrajanjem istorije, Bošnjacima preti opasnost da se uguše u sopstvenim lažima - tvrdi Pločkinić.
Izor PRESS
[Edit by Anea: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 26. Feb 2008, 15:50:24 od Anea »
26.02.08. u 15:35 od mrga 02 kada je rs trajna kategorija sto onda traze od parlamenta BiH da je prizna 26.02.08. u 15:36 od romeo Dajte molim vas da ja povalim ovog bika iz Laktasa. 26.02.08. u 15:50 od kecman Svaka čast ovom čiči što drži američku zastavu sa kukastim. 26.02.08. u 15:53 od aj-nl Ovaj covjek je do Boga kontradiktan i paradoksalan. Ono sto su njegovi prethodnici na silu ucinili a sada on predvodi, osporava drugima. Pokusava citav svijet da ubijedi da su pogrijesili a sam na svakom svom koraku i svakom svom dahu pokusava sprovesti politiku svoji prethodnika. Zanemaruje sva ljudska prava na teritoriji na na kojoj je rodjen i odhranjen dok brani ista prava susjednoj drzavi. Ja covjeka i lecemjera. Za Bogu plakati. 26.02.08. u 16:02 od nh08 Pa ljudi su vec priznali,briga nekoga sta vi kaztete,vase se ne pika jer ste poslali jasnu sliku vec davno i svi znaju vas da ste stoka.Mozete koliko hocete da se ispravljate ali necete postici to jer vas svi mrze. 26.02.08. u 16:11 od gigant ma lahko je dodika se rijesiti nije on zanimljiv on odgovara Bosni jer je kriminalac i pod ucjenom zatvora mora sve da radi kako mu Hara kaze... 26.02.08. u 16:12 od muskox jesu i ovi smjesan narod - oni i kad nemaju s kim drugim da se svadjaju oni ce makar sami sa sobom... ponavljaju iste fraze hiljade godina... dosadili ste sami sebi, kamoli ostalom svijetu... 26.02.08. u 16:13 od non stop Nije fino jedan narod nazivati "stokom" a pri tom željeti da sa istom tom "stokom" praviš zajedničku državu.Lako je iz Sarajeva braniti BiH,odeš brate fino u bilo koji grad RS-a prijaviš stalno mjesto prebivališta i odeš da živiš tamo pa onda nastaviš borbu.Svi bi vi iz Sarajeva "branili" BiH i gurali one nesretne povratnike u vatru 26.02.08. u 16:24 od pitar ma protjerati sve preko drine i nek tamo osnivaju republiku kakvu hoce 26.02.08. u 16:24 od kosovo nije srbija jesu ovi srbi hrabar narod sve ce pobiti kako su nastavili,jadni vi bili kad ce te doci do pameti,pamet nije skupa uzmite je dok jos mozete,a ovaj rundo i njemu ce doci kraj njega ce njegovi ubiti kad im nebude trebao,sad im je samo pijesak na sahovskoj tabli 26.02.08. u 16:28 od non stop Pa što neodeš i ne protjeraš pitaru "hrabri"? 26.02.08. u 16:29 od golub 007 sve ovo sto dodik radi i njegove pristalice je u dobit bosnjackog narod a protiv takozvane rs. 26.02.08. u 16:32 od atila Zar oni misle da bi iko potpisao Dejton i ostavio sve one gradove gdje su počinili genocid da je mislio da postoji ikakva mogućnost da se odcjepe.Neka budu sretni i šute dok imaju i ovoliko,i ovo im je previše. SJEDI GDJE SI NI ZA GDJE SI NISI!! 26.02.08. u 16:44 od atila Ja bih im još predložio da dođu u Sarajevo,lijepo ispred predsjedništva na miting.Da se okupe u što većem broju,zaboravili su da je i Sarajevo srbija,barem su tako uzvikivali prije rata. 26.02.08. u 16:50 od nh08 Briga Albanaca dali cemo mi njih priznati,njima je bilo da njih Ameri i ostali priznaju,koda oni zavise od dode jednog sto samo laje okolo. 26.02.08. u 16:56 od norrenn Atila, kamo srece da si bic Boziji, mogao bi ispravit i dejtonski sporazum. koliko se ja sjecam da Dejtonski sporazum potpisa Alija u ime BiH, a sa velikim pritiskom Hareta, ponekad se pitam koliko su nam isprali mozak politicari Haretovog kalibra, a bogami i Dodikovog. Ko sto gledam jos ce oni dugo jednog drugog na vlast gurati, a vi gospodo ce te zajedno samnom biti zeljni pravde i demokratije. Pitar ti bi mogao paziti malo na rijecnik jer nisi nista bolji od onih koji uzvikuju "ubi te Siptare", samo si promijenio subjekte, pa sad i sam zakljuci kome si najslicniji. 26.02.08. u 16:58 od non stop slažem se norrenn u potpunosti 26.02.08. u 17:00 od mujo_bosanac 26.02.08. u 17:10 od yu-ve 04 Izgleda da su dogovorili Dodik i Lajcak na zadnjem sastanku sta ovaj da prica na mitingu.Cudi me samo sto nije prisustvovo i Lajcak,prijatelj Dodikov,da jos koju nazdrave,jer izgleda da se nisu ni jedan otreznili od zadnjeg nazdravljanja tamo gdje se krio ili se jos uvijek krije zlikovac i monstrum karadzic.Mozda su pomenutog zlikovca ,iz uljudnosti premjestili u drugu prostoriju,nije bas fer da slovak zajedno sa njim pije,znae jer bi mozda neko imo primjedbu.Ovaj Lajcak je cetnik kao i Dodik.Ima svoju internet stranicu gdje odgovara na pitanja gradjana.Meni nije nikada odgovorio,a odgovara na ona pitanja koja njemu odgovaraju.Treba mu uskratiti gostoprimstvo u Sarajevu.Skota istjerat neka ide u Slovacku pa neka tamo pravi para drzavu kao sto je ova privremena rs. 26.02.08. u 17:28 od gruber74 Bravo DODO odnio si gace na stapu zajedno sa onima koji te slusaju i sa onima koji ti savjete daju TADO JADO valja igrat kako svijet svira 26.02.08. u 17:35 od haryboy Upravo se nalazim u inostranastvu...i vjerujte samo cekamo da zapocne pa da zavrsimo racune sa tom stokom jednom za sve ... 95 su ih Ameri spasili a sad im se seru na zastavu ... a bit se ako bog da ovdje nema sta vise diskutovati... 26.02.08. u 17:40 od haryboy Bit ce rata,rata mora biti svi idu naprijed a taj Krmak dodik nas usporava u svemu umjesto da ode kod brace u Srbiju pa da zivi kao sto se zivjelo prije jednu 100 godina 26.02.08. u 17:41 od nisamja pobudalili totalno i doda i narod.. veli da ce trazit da parlament BiH prizna tvorevinu kao trajnu kategoriju, neces taj dan docekat niti onaj da tvorevina postane samostalna.. tvorevina je tvorevina i to genocidna, i nema joj opstanka, moze zivjet samo u vasim bolesnim mozgovima dok neozdravite 26.02.08. u 18:00 od mujo_bosanac rata ce biti ili Bosne nece biti,,slazem se s harijem....mora tako,BIH je sad izmedju drzave i neke kolonije...a prava drzava sigurno nije 26.02.08. u 18:04 od romo Cetnicki dirigent ovoga puta iz Laktasa, dobro se snasao pred horom. Dirigent- Dodik ,ima sta i poruciti;on danas nosi u Brisel crni obraz palikuca i krvave cizme gazeci po masovnim grobnicama , klicuci Milosevicu i cetnickim huliganima on smatra nadahnucem Srpske politike na Balkanu ?Neznam sta kaze visoki prestavnik ,jedino ako nesprema odgovor kako su ponovo neodgovorne politicke stranke iz Federacije.Odredeni broj Srpske populacije u BIH dobijo je novog "VOJVODU" a MZ velikog demokratu , dok Tihic i Silajdzic moraju traziti misiju rupu... 26.02.08. u 18:05 od non stop da slušamo ove pobjegulje mi puške sa ramena ne bi skidali.Ajde bolan haryboy dođi ja ću ti kupiti pušku i uputiti te prema rs-u pa tjeraj preko Drine.Jel može?Prosut ću i vodu iza tebe za svaki slučaj 26.02.08. u 18:10 od atila Ova SPONA je najsmješnija nevladina organizacija.Nevladina,a pozvali sve iz vlade i skupštine da drže govorancije. 26.02.08. u 18:11 od norrenn E haryboy, bas bih volio da znam gdje si ti to u inostranstvu, u tunguziji mozda, jer da si u nekoj demokratskoj zemlji, sigurno bi naucio do sada da se ratom ne rijesava, da se diplomatijom postizu napretci. Nije mi jasno da si u inostranstvu, i da su te ti strani domacini prihvatili, a ti ne mozes prihvatiti druge osim Bosnjaka, pa sta si bolan i odlazio. mujo bosanac, ne moj bolan prizivati zlo jer da nam se ne okrene naopacke da rata bude i da Bosne bolan ne bude. Dobro razmislite ljudi sta pisete, pa zar mozete generalno strpati sve ljude u jedan tor, pod jednog vodju, pod jednu politiku, a ujedno traziti da nas prihvate, da vole nasu drzavu, da zivimo zajedno. 26.02.08. u 18:16 od jasmin @non stop ti jarane imaš za svakoga neku etiketu, na svaki komentar ti nešto mudruješ, previše se jarane praviš pametan, skuliraj malo. Nisu ljudi ovdje došli da bi slušali tvoje pametovanje 26.02.08. u 18:23 od dajke Ma njima treba samo jedan prepad i oni su u traktorima ko sto je Dudak napravio a to ko ce kome pokazati Dodik ce jos da se vidi samo malo sacekaj. 26.02.08. u 18:23 od non stop Ja samo kažem da je lakše ratovati iz inostranstva 26.02.08. u 18:29 od kreka Jebo vam rat mater...jebem i Tihica,Silajdica,Dodika i sve ostale pa pogledajte kako oni i njihovi blizi zive...Trose piju pjevaju grade poslove,putuju ali tu negladaju na nacionalni kljuc...Pa ljudi hajmo i mi isto tako svi zajedno da nam bude svima bolje,lijepse i lakse...A ne da vec svoju djecu oblacimo u uniforme... 26.02.08. u 18:29 od fahro Taj covjek odavno pokazuje znakove neuracunljivosti. Posebno kada govori pred masama! To je najbolji dokaz da ga je zahvatila najgora bolest na svijetu, bolest vlastoljublja!ON u stvari sam najbolje radi na rusenju RS!Ne moze ga spasiti ni to sto se sjaranio sa Lajcakom!Dobro je da ce tog diplomatu- placenika Dodig odvuci u ponor u koji i sam sve vise tone! 26.02.08. u 18:34 od romo Veceras u narodnom pozoristu-cetnickom ,bice urucene tri "SVETE" stvari novom vojvodi ,radi se o jednom vencu belog luka Rasinim guslama te usmrdljivoj Seseljevoj sajkacm, uz urucenje Dodik zvanicno prima zvanje vojvode, lepe vesti iz B L??? 26.02.08. u 18:36 od jasmin @non stop Ma pusti ljude, znaš kako kažu: Papir trpi svašta;)
@kreka Ti jarane izgleda živiš u nekoj utopiji 26.02.08. u 18:38 od bezimeni12 Zasto se palite.Ko ne voli nasu RS ili nasu FBIH moze komotno ici iz Bosne, a i ko ne voli nase politicare koje smo mi izabrali takodje moze u inostranstvo. Ali necete uzeti niti komaic nase RS ili nase FBIH sa sobom. 26.02.08. u 18:50 od hasim_taci LJUDI jedno TREBATE da shvatite a to je: DODIK JE KRETEN LIK, ali jedino sto njega izvlaci pa mu ove gluposti prolaze je to sto ima ljude iza sebe koji njegove gluposti neutralisu, a nasi politicari su "plitki" za neku jacu politiku od kantonbalne! 26.02.08. u 19:04 od idol Kad srbi ovako arlaucu na skupovima obicno se zavrsi njihovom traktorijadom.Nadam se da sada na redu rs.Sjetimo se samo raskovicevih skupova u Kninu,slobinih na Gazimestanu,karadzicevih u Sarajevu....Samo neka se tradicija traktorijade nastavi. 26.02.08. u 19:27 od croat Volio bi da neko strucan da misljenje o predsjedniku R.S. po meni covjek je dobro skrenuo sa pameti i budi u pijanim mitingasima poznatim iz 1990 najnize zivotinjske strasti.Zalosno sto u Federaciji nemas politicara od formata da pozove i Srbe za zajednicki stol i da se dogovorimo o zivotu koji nema alternative..Zar smo tako siromasni sa ljudima ili se svako pametan u stranu povukao a zaguljeni nacionalisti na sve strane pod svojim narodom vatre loze? 26.02.08. u 19:29 od caponi Imali ko ovdje da bi ratovo ko je vec bio u ratu?Da ga pitam jeli on za rat.Pa ljudi puste to,zbog nekih budala da se opet rusi i kolje.Za rs.to ce vise sile odlucivat i odlucit a ne Dodik i Tihic itd. 26.02.08. u 19:49 od daniel jeste istina da amera nije bilo, nebi bilo dejtona, ni RS (u tim granicama sa samo 49%). to je stvarno istina. ja mogu da prognoziram sledece: ako ostane sve tako kako jeste, idemo zajdno u evropu. ako se ukine dejton mogu se dogoditi samo jedna od dvije stvari. 1. RS ce se osamostaliti 2. Rs ce se ukinuti, i svi srbi ce biti protjerani, ili sami pobjeci. ja mislim nevalja ni jedno ni drugo, ali fakt je da za sada po komentarima vidim da nemoremo zajedno. koliko - toliko je bolje da je povicena crta u bosni. ja sam morao napustiti svoje ognjiste, ali makar sada se mogu osjecati slobodno. U rodnom gradu koji je pripao federaciji sam bio do juce svakodnevno izlozen nacijonalnim diskriminacijama raznog oblika. ja mislim da nista bolje nisu prosli ni muslimani na strani RS. ovako svak ima svoje i dobro je. 26.02.08. u 19:53 od jbt ma ko njega jebe, on kao prvo ne predstavlja srpski narod u BiH , prosetajte malo ulicom i pitajte obicne ljude sta misle o njemu... sve ce vam biti jasno. Znate ko je glasao njega? Oni brđani ko sto je i on, a ne normalni ljudi srpske nacionalnosti. On ne moze nista pa zato daje ove kontradiktorne izjave! 26.02.08. u 19:57 od hama Kakav narod takav i vodja.
Od njih nista ne treba da nas cudi niti iznenadjuje.
Sprski narod mora da prodje katarzu, jedno masovno ciscenje od mitova i zabluda i da se suoci sa vlastitom prosloscu i tek onda nam moze svima biti bolje.
Ukoliko se to ne dogodi jedino rjesenje koje ja vidim je ono vojno.
26.02.08. u 19:58 od anela ...mislim da je konacno vrijeme da shvatimo sta su srbi...ja sam do nedavno mislila da nisu bas svi isti ali sada konacno vidim sta su i vise ne zelim da imam ista s njima.nadam se da ce ih srbijica sve prihvatiti da se isele svi do posljednjeg iz bih.ako treba platit cemo im zemlju koju ostavljaju.ali,nazalost ni tamo ih ne zele.
Samo da vidite kako razmisljaju oni koji zagovaraju "multietnicku" BIH!