ВУКОВАР, 1. септембар (ФоНет) - На зградама биоскопа и Хрватске поште у Борово насељу осванули су јутрос графити "Поновићемо Овчару", "Биће Загреб срце Србије" и други непримереног садржаја, саопштила је Полицијска управа виковарско - сремске жупаније.
На згради поште исписан је ћирилицом графит "Република Српска Крајина", и знак с четири ћирилична "с", а фасада биоскопа исписана је ћириличним порукама "Поновићемо Овчару", "Биће Загреб срце Србије", "Уби Шиптара" и "Сви у војску цара Лазара".
Запослени у биоскопу одмах су почели да бришу графите.
"И до сада су по згради кина били исписивани графити, но никада овакви пуни мржње", рекао је директор биоскопа Гордан Готал и додао да полиција мора да учини више да се открију починиоци.
Полиција је направила уввиђај и трага за ауторима порука мржње, преноси Хина.
U Borovu osvanuli grafiti 'Ponovićemo Ovčaru', 'Biće Zagreb srce Srbije'...
VUKOVAR - Na zgradama kina i Hrvatske pošte u Borovu Naselju osvanuli su jutros grafiti krajnje neprimjerena sadržaja, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.
Na zgradi pošte ispisan je ćirilicom samo grafit "Republika Srpska Krajina", i znak s četiri ćirilična "s", a fasada kina ispisana je ćiriličnim porukama "Ponovićemo Ovčaru", "Biće Zagreb srce Srbije", "Ubi Šiptara" i "Svi u vojsku cara Lazara".
Djelatnici kina odmah su počeli s brisanjem grafita. "I do sada su po zgradi kina bili ispisivani grafiti, no nikada ovakvi puni mržnje", rekao je direktor kina Gordan Gotal dodavši da bi policija morala učiniti više da se otkriju počinitelji.
Djelatnici PU vukovarsko-srijemske napravili su očevid i tragaju za autorima poruka mržnje.
Grafiti su za osudu, ali se pitanje položaja i povratka prognanih Srba iz Hrvatske očigledno mora efikasnije rešavati u skladu sa medjunarodnim normama ...
Radio Borovo - hrvatska radio postaja za manjine, radijski program ...
Postovani prijatelji, uzivajte slusajuci program Srpskog radija! 24 sata sa vama i za vase dobro raspolozenje brine ekipa koja ce se potruditi da Vas barem sa pesmama vrate u rodni kraj ,a u nasoj knjizi gostiju sigurno cete se dobro zabaviti,upozati sa novim prijateljima ali i spojiti se sigurno sa nekim starim poznanicima. O nacinu slanja SMS poruka i muzickih zelja saznacete u nasem programu. Slusajte nas i verujemo da cete naci i Vi nesto za sebe. S postovanjem , tim Srpskog Radija!
Ako si mislila na mene, gde sam ja to rekao ko je grafite napisao ... Ja sam samo rekao da su grafiti za osudu, što i jesu po meni bez obzira ko ih je pisao, i nastavio o potrebi rešavanja pitanja položaja Srba u Hrvatskoj !!!