Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Polovina mladih želi da ode iz zemlje  (Pročitano 984 puta)
09. Dec 2005, 14:27:22
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 15
Polovina mladih želi da ode iz zemlje

BEOGRAD - Više od polovine od ukupnog broja nezaposlenih u Srbiji čine mladi, dok jedna petina radi kod privatnika na crno. Više od 400.000 mladih ljudi otišlo je iz zemlje, uključujući i 30.000 stručnjaka iz raznih oblasti. Samo jedna petina smatra da je obrazovni sistem u našoj zemlji zadovoljavajući, a čak 75 odsto studenata i srednjoškolaca nikada u životu nije prešlo granicu.

Prema rečima Nadice Jelić iz Koalicije mladih Srbije, istraživanja pokazuju da bi više od polovine ljudi koji imaju manje od 30 godina napustilo zemlju čim bi im se ukazala prilika, dok 65 odsto njih uopšte ne veruje da će država u naredne dve godine učiniti nešto čime bi se njihov status poboljšao. To se odnosi, kako ona kaže, pre svega na kvalitetnije obrazovanje, zapošljavanje, kao i na mogućnost odlaska u inostranstvo i upoznavanje sa novim kulturama i jezicima.

- Iz svih ovih razloga neophodno je formirati jedno telo pri Vladi Srbije koje bi imalo zadatak da se bavi isključivo mladim ljudima. Upravo zato danas će biti i održan skup pod nazivom "Ovoj zemlji je potrebna mladost", gde će učestvovati predstavnici 200 organizacija koje se bave ovim problemom, kao i predstavnici međunarodnih organizacija i resornih ministarstava koji, nažalost, nisu pokazali preveliko interesovanje za to.

Mi ćemo se ubuduće zalagati za što hitnije formiranje tog tela, koje postoji u gotovo svim zemljama u Evropi, a kako on funkcioniše kod njih objasniće nam gosti iz Irske, Slovenije i Nemačke - kaže Jelićeva. Ona dodaje da su poslednja istraživanja o položaju i životu mladih u Srbiji rađena 2002. godine, što samo govori da za rešavanje njihovih problema nema interesovanja. Ona kaže da je situacija u unutrašnjosti Srbije mnogo gora nego u Beogradu, a to potvrđuje i podatak da su migracije mladih ljudi između čak 80 i 90 odsto.

Izvor: Glas Javnosti  M. S. B. 

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
sto nisu napisali da ti mladi misle da cim predjes granicu pare pocnu same da padaju.Vecina njih su neradnici i besposlicari koje je sramota da rade,pogotovu poslove koji nisu bas za ponos(fizikalija i slicno).Ja sam mlad 22 god i ne znam nikog ko iskreno zeli da radi,da ne radi.Takodje niko koga znam ko zeli da stvarno radi a ima jos i visoko obrazovanje da se zali na nesto.

Problem je sto ovde mladi ne zele da rade,hoce da rade 2-3h dnevno a da plata bude min 1000 eur.E pa nema to nigde.

Ovakvom stavu mladih doprinosi i to sto dobar broj nikad nije isaoi negde napolje,jel da su isli videli bi da tamo i nije onako kako oni zamisljaju da ne kazem sanjaju.Ja sam ziveo u Italiji godinu dana pa pricam iz naseg porodicnog iskustva.

Ko ima viziju i sposobnosti i u Srbiji moze lepo da zivi,kao sav normalan svet(nista extra al da se ima i ne oskudeva ni u cemu-kao srednji sloj na zapadu)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ja sam mlad 22 god i ne znam nikog ko iskreno zeli da radi,da ne radi.
Ti definitivno poznajes premalo ljudi.
Citat
Takodje niko koga znam ko zeli da stvarno radi a ima jos i visoko obrazovanje da se zali na nesto.
Ni ja ... vise ... mozda 10ak ljudi.. ostali su otisli napolje i ne bune se.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 314
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6630
Mozda ja i poznajem malo ljudi,ali ovde ljudi definitivno imaju iskrivljeno misljenje o zapadu(eu,usa,canada,australia) da tamo cim dodjes padaju pare sa drveca. Zaboravljaju i onu drugu stranu price,da tamo mora da se rmba samo tako,mnogo vise rimabanja ima nego ovde. Tamo ako radis neki normalan posao znaci ne da si sam svoj gazda,zivot se svodi na rad-rad i samo rad.
doduse ne kazem,lepo se tamo zivi,sto se kaze,zivis ko sav normalan svet,ali nemam nameru zbog toga svega da se odreknem.

moze i ovde lepo da se zivi,da ne kaze neko da se*em,eto moja mama radi kao prevodilac stranim kompanijama i firmama+bavi se turizmom+jos neki poslici i to je dovoljno za normalan zivot,da ni u cemu ne oskudevamo,da mozemo da studiramo(burazer i ja) privatne fakultete,da svake godine idemo na more,i slicne stvari koje su normalne za sav normalan svet,znaci nista nesto ekstra,ali pristojno.

to moze svako samo da ima viziju,sposobnosti i kontakte(mozda ovo trece je i najbitnije)

[Edit by SerbianFighter: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 12. Dec 2005, 23:36:27 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Tamo za razliku od ovde.. znas sta radis.. znas za koga radis... znas za sta radis.
Nikome ozbiljnom nije tesko da radi ako to ima svrhe.
To sto tvoja mama moze vezano je samo za to kakve veze tvoja mama ima, a to nema nikakve veze ni sa zeljom ni sa voljom vec samo sa okolnostima.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.