Апел Србима, православцима и свим пријатељима Срба
Од 14. априла 2005. потписом који је политичар Горан Свилановић у Бриселу ставио на акт Комисије за Балкан, Косову и Метохији се у географским границама у којима се сада налази дала НЕЗАВИСНОСТ. Овим је на мала врата почела убрзана медијска припрема српског народа да прихвати продају Косметске земље, који је и један од услова за улазак Србије и Црне Горе у Европску Унију.
Очекивала сам да Срби из дијаспоре дигну глас против ове издаје. Ако немате информације даћу вам хронолошки ток догађаја који ће вам дати чисту слику стања:
- 05. априла Срби из Белог Поља (село код Пећи) јављају ми да неко откопава српске гробове и краде наше мртве. Пронашли су једну српску главу и руку ископане и неоднешене. Од октобра прошле године пристизале су информације да је много српских гробаља покрадено, па сам покушала да добијем пратњу да одем и снимим тај нечувени вандализам који је имао свакако свој крајњи циљ. Због разлога мог одласка у Метохију пратњу нисам добила. Игуман Ђурђевих Ступова, отац Петар Улемек и госпођа Вера Крстић из Фирнајма (председник Удружења деце жртава рата) прихватају мој позив и сами одлазимо у Метохију. - 08. априла на прелазу ка Метохији (Савине Воде) Шиптари ми траже зелени картон за возило. - 10. априла у мојој емисији на Арт каналу - отворено сам изнела да Шиптари краду српске лешеве како би отворили нове њихове масовне гробнице и протерали силом оно мало Срба које се вратило у Метохију. Успела сам да снимим два села: Сигу и Брестовик, у којима су гробља тотално празна, и српску главу у Пећи. За сваког ко је гледао емисију "Ни ту ни тамо" то је био шок. - 13. априла на велика звона креће прича о Студији изводљивости. То је почетак испуњавања услова Србије према ЕУ да би нас у догледно време (не зна се када) примили у Европу. Дакле, пристајемо да дамо и Космет. - 14. априла, Горан Свилановић ставља српски потпис на давање независности Косову и Метохији. - Истог дана у свим медијима УНМИК најављује да од 01. маја ове године, сви они који личном картом не могу да доказу да су житељи Косова и Метохије могу да уђу на исту територију ако имају специјалне дозволе за улазак, а које ће важити 30 до 90 дана - ВИЗЕ. - УНМИК најављује да ће сви власници возила на Косову и Метохији морати да имају косовске таблице. - Пошто смо пристали на добровољну предају Космета, морале су се намирити и породице киднапованих и несталих Срба. Зато се одједном отвара пећина код града Клине, коју проналази поштени Шиптар, и у првом извештају проналазачи су знали да се у њој налази тачно 500 несталих Срба и преко двеста неалбанаца. Та бројка несталих званично стоји код Међународне заједнице. Дакле, породицама киднапованих и несталих даће српске кости које су покрали по српским гробљима. Тиме међународна заједница на брзину завршава питање Косова и Метохије. - Шиптари су у Приштини направили филмски град. Данас се снима филм " Епопеја УЧК". - Шиптарско Министарство трговине и индустрије издало је веома скупо дизајниран туристички водич у коме се дословце негира постојање наше нације, те да је Балканска Алијанса 1389. године изгубила рат са Турцима. По овом водичу манастири (од којих помињу само Грачаницу) трагови су византијског периода када су Срби под вођством Цара Душана успели да 1346. године заузму албанске територије, и владају њима до 1389.
Навела сам вам пар ствари да сагледате брзину којом се одвија морална, духовна и територијална велеиздаја. Све земље које улазе у ЕУ улазе као националне државе у свом пуном територијалном саставу. Ко може да гарантује да ће ЕУ постојати и бити овако орјентисана за десет година? Зашто ми пристајемо да нам узму територију? Свака држава се бори за педаљ своје земље. А ми?
Ово писмо је српски крик. Шаљите га даље!
Обраћам се свим српским главама да заборавимо на поделе, на партије, на то: ко је крив. Дајте да она четри С буду једном једно слово - немојте да дамо Косово и Метохију. Једно је кад се да - друго је кад нам отму. Отето увек може да се врати. Дато је на жалост - дато! Немојте да потпаднете под медијску заврзламу око Хага којом нам се скреће пажња са главног догађаја. Од 98-ме сама снимам филмове, на Косову и Метохији. - од бола сам створила уметност која се зове "Српски Танго" да бих Свет и Србе опоменула на пропаст и срамоту која нам следи - обновила абаџијски занат и дала старим призренкама да везу срмом антерије, душанке и јелеке - господску ношњу коју су носили Срби Старе Србије, да би схватили ко смо. - ископала старе косметске песме које говоре више од било ког порока. На жалост како сам била присталица српског народа а не неке политичке опције, мало вас је то видело.
Сада вас позивам да свако од вас из свог угла (срца, морала, националног идентитета, професије, ауторитета), покуша да учини нешто што ће са овог курса скренути догађаје који се можда могу избећи. Врата моје емисије " Ни ту ни тамо" која иде уживо сваке недеље у 20 часова, широм су отворена свима који аргументима могу дати допринос територијалном спасу Косова и Метохије. Напомињем да "Ни ту ни тамо" једино место где народ са Косова и Метохије долази и даје информације из прве руке, има фантастичну гледаност и популарност. Сама је финансирам. Спонзор првих пет емисија било је Удружење за помоћ деце жртава рата из Фирнајма. Овим путем се од срца захваљујем госпођи Вери Крстић.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.