Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Jul 2025, 16:11:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bojkot Karićevog poslanika  (Pročitano 1247 puta)
20. Maj 2005, 11:05:00
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Bojkot Karićevog poslanika

Poslanik nove parlamentarne stranke Pokreta „Snaga Srbije“ Živadin Lekić juče je doživeo pravo šikaniranje većine svojih kolega u Skupštini Srbije.

Zbog toga što je pristupio pokretu Bogoljuba Karića, poslanici su bojkotovali Lekića, a većina parlamentaraca izvukla je kartice iz elektronskog sistema evidencije kada je Lekić dobio reč i izašao za govornicu, nakon čega je sednica prekinuta. Predsednik Skupštine Predrag Marković prethodno je Lekiću odbio da dozvoli da govori za skupštinskom govornicom, koji je tražio repliku na izlaganje šefa poslaničke grupe DSS Miloša Aligrudića.

Aligrudić i šef socijalista Ivica Dačić optužili su Karića da je pokušao da kupi poslanike DSS i SPS. Aligrudić je rekao da je Karić pokušao da vrbuje poslanike DSS, ali da su oni to prijavili stranci i naveli da su im nuđene velike novčane svote, stanovi i druge pogodnosti ako pređu u PSS.

- Prvi put se dogodilo da jedan čovek, po imenu Bogoljub Karić, izvrši kupovinu mandata u Skupštini. To je bio crni dan za Skupštinu. Karić je najveće zlo koje Srbija ima u ovom trenutku - rekao je Aligrudić, koji je ocenio da se radi o „dosad neviđenom političkom lopovluku i nejbestidinijem vidu državne korupcije“. Lekić je u nastavku sednicu odustao od rasprave.

- Ma, kakve pare! Nisam dobio ništa - izjavio je juče za „Blic“ Živadin Lekić upitan šta je dobio od Bogoljuba Karića za prelazak u PSS. Na pitanje da li je dobio bar garancije od Karića da će dobiti poslanički mandat ako PSS uđe u Skupštinu nakon sledećih izbora, Lekić je odgovorio da to „treba da se zasluži radom“.

- Karić me nije zvao. Sam sam se učlanio u PSS u Mladenovcu. Karić me tek posle zvao u Beograd kada je čuo sam poslanik - rekao Lekić.

U PSS su očekivali da će „hrabar potez“ i prelazak Lekića u njihov pokret izazvati burna reagovanja, ali da se nisu nadali takvom vređanju, posebno zato što su G17 plus i SPO na identičan postali parlamentarne stranke u prethodnom sazivu Skupštine. Portparol PSS Dejan Mileković nije želeo da licitira ko bi sve mogao da pređe u tu stranku.
N. Č
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Nije u redu.

Karic jeste lopov, primitivac i manipulant.

Ali istupanje iz jedne stranek i prelazak u drugu je zakonski cisto kao suza.

Vrhovni sud je doneo odluku kakvu je doneo (koja je po meni pogresna donde dokle se biraju poslanici sa liste umesto da se biraju kao pojendici a to sto su u nekakvoj partiji da bude njihova privatna stvar).

A mozda je problem sto je uopste lopurdi Karicu dozvoljeno da ima stranku. Da je nema, ovaj bi izasao odakle je vec izasao i ostao bi sam kao drvo na poljani. Nista ni sa kim ne bi imao, ni u jednom od tih kako im se zovu odbora ili vec ne bi bio itd.

A ne bi bio ni kupkljen od strane Milosevicevih podrepasa.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Samo u ovoj zemlji se izbori za narodnu skupstinu organizuju po proporcionalnom sistemu, a mandat poslanika se vezuje za licnost, kao sto je slucaj u vecinskom sistemu...

A, to dobijamo kao posledicu cinjenice da zakone pisu i donose ljudi koji nemaju ni minimalno pravno obrazovanje, a  besmislene odluke potvrdjuju sudije Vrhovnog suda cija je pamet odavno zavrsila na nekom drugom mestu.... Smile

O Karicu i njegovoj kupovini... para vrti gde burgija nece... Smile

O bojkotu... da je bojkot samo posledica kupovine, a ne i straha za sopstvene zadnjice, bio bi potpuno opravdan... ovako je opravdan samo 50%, a taj covek se izgleda prodao za jako male pare i tek je sad pocinje da shvata u kakvo se osinje gnezdo uvalio...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 243
mob
Nokia 6630
Istupanje iz jedne stranke i prelazak u drugu jeste zakonski i čisto ko suza,ali nije zakonski
da zadrzi mandat i da predstavlja u Skupstini Karica koga niko nije ni birao za Skupstinu.
Ako tako lako moze da se udje u Skupstinu ja stvarno ne znam zasto mi uopste izlazimo na
izbore.
IP sačuvana
social share
Nije sve u lovi ima nešto i u zlatu!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Nisi u pravu. Zakonski je upravo tako, odnosno tako je po interpretaciji Vrhovnog suda.

Ta odluka Vrhovnog suda je pogresna -- ne zato sto ljudi ne mogu da menjaju misljenje ( a neki od njih da "misljenje" promene za pare), nego zato sto se poslanici ne biraju kao pojedinci, nego kao cifre na listi.

Dakle, ne govorim o moralnom aspektu, jer od ljudi na javnoj sceni Srbije mislim da trunke morala imaju -- pa i to samo mozda -- vladika Artemije, Ruzica Sokic i princeza Linda Karadjordjevic, eventualno jos neko koga dugo nije bilo u javnosti...

Sin princeze Linde i pokojnog princa Tomislava, onaj momak koji je u srpskoj vojnoj skoli je nesto drugo -- o njemu imam pozitivno misljenje, ali on nije javna licnost.

Inace, naravno, nijedan jedini politicar u Srbiji nema morala ni u tragovima -- slicno kao i politicari vecine zemalja (izuzev mozda donekle Norveske i Islanda -- i to samo zato sto nisu u EU; dakle za Dansku i Svedksu to ne vazi; EU je isuvise korpumirana, skoro isto koliko i Srbija)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Jul 2025, 16:11:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.