Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako pogrešna procena policije napravi nekome pakao od života  (Pročitano 916 puta)
16. Nov 2005, 00:02:54
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 15
Kako pogrešna procena policije napravi nekome pakao od života

Pucali, pa proveravali ko je

BEOGRAD - Tog 30. decembra 2000. godine vaterpolista Darko Mrdak i njegova devojka Nikolina Suzić sedeli su i večerali hamburgere u „pasatu“ na parkingu kod „Arene“ u Novom Beogradu, ne sluteći da će u jednom trenutku postati žrtve pogrešne policijske procene.

Policajac Mladen Dragojlić, koji živi u blizini, pomislio je da je video „pasat“ koji je dan ranije ukraden njegovom bratu. Pozvao je komšiju, policajca Miladina Despotovića, tada komandira OUP Novi Beograd, koji je odmah alarmirao policiju. U 21.30 časova, u civilu s pištoljima u rukama, uputili su se ka parkingu. Nastao je karambol koji za sada ima epilog pred Četvrtim opštinskom sudom u Beogradu. Završnica suđenja se ne nazire. Darko Mrdak za „Blic“ priču o paklu kroz koji je prošao, započinje s pretposlednjim danom 2000. godine.

- Sedeli smo u automobilu i jeli... Odjednom je jedan tip izleteo ispred automobila i udario rukom u šoferšajbnu. Imao je pištolj. Pošto je Motor automobila je zbog grejanja radio, i odmah sam krenuo sam u rikverc. Zadnje staklo je bilo zamagljeno i nisam iza video da je iza policijska maricu. Udario sam u nju i zaustavio se. Tada su pripucali... - opisuje Darko veče koje mu umalo nije bilo poslednje.

- Sećam se plamena iz Despotovićevog niklovanog pištolja, i trenutka kad sam pogođen u grudi, a zatim i u ruku. Tada je i moja devojka Nikolina pogođena u nogu i prst ruke.

Maltretiranje se, priča Darko, nastavilo kad su ga izvukli iz automobila i bacili na asfalt, gde je teško krvareći proveo 15 minuta. Policajci, koje je ugledao tek kad se našao na asfaltu, pretresli su ga tražeći dokumentima. Kad su videli da su pogrešili, odvezli su njega i Nikolinu u Urgentni centar.

- Mislio sam da umirem... Bolovi su bili strašni. Lekari su radili samo pod lokalnom, pošto nisu bili sigurni da li bih se probudio iz totalne anestezije - kaže Darko i dodaje da je saznao da je metak prošao samo centimetar od srca.

Darkove muke opisuje i njegov advokat Novak Lukić.

- Nisu mu dozvolili da se javi porodici 48 sati. Policija je bila ispred šok-sobe, dolazili su razni pukovnici... Za to vreme policija je napravila uviđaj. Istražnog sudiju pozvali su na lice mesta tek jedan sat posle ponoći, iako su morali odmah da mu jave, a pronašli su samo jednu čauru. Policajci su se branili da su mislili da su opasni kriminalci, a Despotović je tvrdio da je pokazao policijsku značku i viknuo: „Stoj, policija!“, kao i da nije pucao. Dragojlić je to potvrdio rekavši da je samo on ispalio jedan metak - objašnjava advokat Lukić.

U bolnici je Darka posetio pukovnik policije Čedomir Vasić.

- Rekao je da zna da sam želeo da radim u policiji, kao inspektor za privredni kriminal, pa mi je ponudio posao. Nisu mogli ništa da mi nađu, pošto nisam imao ni saobraćajnu prijavu, pa su pokušavali da izglade stvar - uveren je Darko, čiji su se problemi nastavili i po izlasku iz bolnice.

Prilikom pregleda, mesec i po dana po otpuštanju iz bolnice, lekar je na Darkovo zaprepašćenje konstatovao samo lake telesne povrede, a muke su se nastavile i tokom rekonstrukcije događaja:

- Kad smo došli na lice mesta i postavili se u položaj u kojem smo bili u trenutku pucnjave, balističar Dušan Dunjić je istog trenutka rekao da su sigurno bila najmanje dva-tri metka. Ipak, posle mesec dana je u nalazu napisao da je bio samo jedan metak. Na sledećoj rekonstrukciji su se svim silama trudili da nas nameste tako da to i dokažu - priča Darko.

U međuvremenu, pozornik Mladen Dragojlić je preuzeo kompletnu krivicu na sebe, pa je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja Despotovića. Međutim, Darko je protiv njega podneo tužbu.

Pre ranjavanja, Darko je bio kapiten pančevačkog vaterpolo kluba Dinamo. Sada je njegova karijera završena, a posle svega što je doživeo, imao je velikih problema da nađe posao, jer je „imao posla s policijom“. Danas, umesto da nastavi uspešnu vaterpolo karijeru u inostranstvu, poteže se po sudovima.

Izvor: Blic \ Nataša Jovanović - Milan Prelić
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11212
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
 Smile majku im jebem kretensku ...
IP sačuvana
social share
Idemo dalje ...   + cabarnet
                         -  internet
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: darko danko mrdak

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.