Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bogatio se dok su pacijenti umirali  (Pročitano 1845 puta)
15. Nov 2005, 03:14:47
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.0
mob
Apple 15
Posle 15 godina otkrivena jedna od najvećih prevara na ovim prostorima

Bogatio se dok su pacijenti umirali

BEOGRAD - Petnaest godina trajala je jedna od najvećih prevara na ovim prostorima dok policija nije otkrila da se iza nje kriju jedan lekar i njegova supruga. Oni su sada iza rešetaka, ali ono što ovaj slučaj izdvaja od drugih to je činjenica da su lekar i supruga na smrt bolesnim ljudima obećavali da će da ih izleče.

Devetog novembra u ordinaciji u Ulici Mirka Banjevića u beogradskom naselju Mirijevo uhapšen je Lazar Tomašević (79), osnivač Samostalne specijalističke ordinacije medicine rada, i njegova supruga Dragana Džudović-Tomašević (50). Osumnjičeni su da su baveći se nadrilekarstvom oštetili pacijente za skoro pet miliona dinara. Jedan od najmonstruoznijih detalja bio je da je lekar insistirao da pacijenti prekinu redovnu terapiju i počnu da koriste „medikamente“ koje je on spravljao.

Među žrtvama su ljudi iz cele zemlje, a jedna od njih je bila sada pokojna supruga poznatog interpretatora narodne muzike iz dueta „Braća Bajić“ Aleksandra Bajića.

- Taj doktor Lazar Tomašević je jedan belosvetski prevarant koji je na tuđoj nesreći zarađivao grdne pare. Od početka sam prema njemu bio sumnjičav, ali znate kako je kada je u pitanju bolest. Pokušavate sve... - priča za „Blic“ Aleksandar Bajić.

Njegova supruga se razbolela u februaru 2002. godine. Otkrivene su joj maligne ćelije na limfnim žlezdama, a zet Bajića, inače lekar, rekao je tastu da će ona živeti najduže devet meseci. Tako je i bilo. Umrla je u septembru.

- Negde u junu, mojoj ćerki, dok je čekala majku, u čekaonici na onkologiji prišla je neka žena. Rekla je da ima doktora koji čini čuda. Dala je i njegov broj telefona. Pozvao sam ga i zakazao pregled. Poneli smo medicinsku dokumentaciju. On je jedan omalen čovek, navalentan, koji se stalno unosi u lice. Tu je bila i ta njegova doktorka, teka sad sam saznao da mu je to žena i da nije lekar. Platili smo mu hiljadu maraka samo za pregled. Rekao je da lečenje košta oko 3.000 evra, ali da garantuje da će mojoj supruzi produžiti život. Pristao sam najviše zbog ćerke koja je posle četiri dana otišla po lekove. Tada je tražio 4.000 evra jer je moja supruga veoma bolesna pa joj je napravio najjaču kombinaciju. Dao joj je tri vrste čaja i neke kapi. Bili su smrdljivi, ali njoj je zaista posle nedelju dana bili bolje. Ustala je iz kreveta. Bili smo oduševljeni i svima sam pričao. Ljudi nisu mogli da veruju. Nažalost, to poboljšanje je trajalo samo petnaestak dana. U međuvremenu smo uzeli i drugu turu. Opet 4.000 evra. Onda je zvao i za treću. Ide na odmor, kaže, neće biti tu. Moja ćerka je insistirala, a on je koristio moju bolećivost prema deci i supruzi. Tu treću turu nije ni stigla da iskoristi - priča Aleksandar Bajić.

Lekove doktora Tomaševića, kaže Bajić, bacio je posle smrti supruge.

- Hteo sam da odem kod njega da ga pitam kako ga nije sramota, ali nisam jer bih sigurno nasrnuo na njega. Na kraju sam digao ruke od toga. Pre neki dan policija me je pozvala na razgovor i sve sam im ispričao - kaže Bajić.

Druga žrtva lekarske prevare, takođe iz Beograda, nije želela da joj se objavi ime, a bila je u ordinaciji u momentu kada je policija upala.

- O Tomaševićevim terapijama sam čula od jednog poznanika. Tako sam i došla do njega. Pričao je da je lečio njegovog oca, da je Tomašević otkrio lek veka, ali da to ne priznaje zvanična medicina. I tako sam se pojavila u njegovoj ordinaciji. Tu je bila još jedna doktorka, sad čujem da mu je to žena. Šta da vam kažem. Niko mene nije naterao da odem kod njega. Sama sam pristala na cenu lečenja i leka. Dva puta mi je besplatno nudio polovinu leka. Nije mi ni bolje ni gore. Ne znam. Osećanja su mi podeljena. Osećam se prevarenom s jedne strane, ali s druge, potonula mi je i poslednja nada. Bila sam u policiji, rekla sam sve, ali znate, teško je da pričate kada ste bolesni - priča žena koja se, kao i mnogi, obratila Tomaševiću za

Izvor: Blic \ Tamara Marković-Subota
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple 15
Širi se istraga protiv lekara

Policija zatrpana pozivima prevarenih

BEOGRAD - Koliko je nesrećnih građana Srbije na smrt bolesnih prevario još je nemoguće utvrditi, ali beogradska policija je ovih dana zatrpana pozivima mnogih na čijoj je muci dr Lazar Tomašević zaradio milione.

Vest o hapšenju lekara koji je „spasonosni lek za rak“ u poslednjih petnaest godina pacijentima naplaćivao po nekoliko hiljada evra, izazvala je burnu reakciju javnosti. S druge strane, ispostavilo se da prevarenih koji su u poslednjih četrnaest godina pokucali na vrata njegove ordinacije ima daleko više nego što je utvrđeno. Prema saznanjima „Blica“, u krivičnoj prijavi protiv njega navedeno je da je prevarama zaradio oko pet miliona dinara uzetih od oko dvadesetak pacijenata, ali će spisak oštećenih sigurno biti proširen novim imenima.

I redakciji „Blica“ posle objavljivanja teksta o doktoru Tomaševiću javila se Novosađanka Ljiljana Zeljković, koja je za čudotvorni lek ovog lekara pre jedanaest godina dala 4.000. maraka.

- Moj suprug se razboleo 1993. godine. Imao je karcinom pluća. Lekari su ga samo otvorili i zatvorili. Prognozirali su mu još nekoliko meseci života. Od nekih poznanika čula sam za Tomaševića. Otišli smo na njegovu adresu u beogradskom naselju Mirijevo, pozvonili, i odmah nam je bilo sumnjivo. Otvorio je vrata na samo dva centimetra. Bukvalno mu je virilo samo jedno oko. Pitao je ko smo, ko nas šalje... Ušli smo unutra. Pogledao je snimak i odmah rekao: „Mogu da izlečim vašeg supruga, nije ništa strašno“. Prvu turu leka platili smo 1.000 maraka. Posle tri nedelje za novu turu je cena bila 1.500 maraka, a treći put sam mu platila 2.000. Kaže, poskupele sirovine, inflacija... I taj novac sam dala. Zamajavao me je, šta da kažem. Rekao mi je ako se ne izleči od tri ture, počeće direktno da mu te lekove ubrizgava u pluća. Pitala sam kako je to moguće, a on kaže: „Ja nisam prevarant. Mene su hteli da nominuju za Nobelovu nagradu“. Eto, moj suprug je potom umro - priča Ljiljana. Doktor Lazar Tomašević je potpuno nepoznat svojim kolegama. Danica Mihajlović, šef zdravstvene inspekcije Ministarstva zdravlja, otkriva za „Blic“ kako je došlo do njegovog hapšenja.

- Prvu prijavu protiv Tomaševića dobili smo pre osam meseci. Prijavio ga je muškarac čiju je suprugu on lečio. Žena je, nažalost, umrla. Pokušali smo da saznamo ko je taj doktor Tomašević, ali za njega niko nikada nije ni čuo. Imao je registrovanu ordinaciju od 1991. godine, ali na drugoj adresi. Pozvali smo policiju, koja nam je savetovala da pokušamo da nađemo još nekog pacijenta. Krajem maja pojavila se još jedna gospođa. Tomašević je lečio njenu sestru. Tražio je 8.000 evra i garantovao izlečenje. Ponovo smo obavestili policiju i krenula je akcija... Kada je uhapšen u ordinaciji, vikao je na sav glas da je on poznat, uspešan, da će se za njega tek čuti - kaže Danica Mihajlović.

Izvor: Blic \ T. M. Subota
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.