Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 20:09:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kraftidioten (2014)  (Pročitano 1469 puta)
04. Apr 2014, 20:59:10
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 28.0
   Kraftidioten (2014) 

>> IMDb <<

Opis Filma:

Norveška, zima. Introvertni Nils vozi svoje džinovsko vozilo koje treba da rasčisti sneg i led sa planinskih puteva. On je upravo izabran za "građanina godine", za napore koje ulaže u svom poslu, kada je primio vest da mu je sin umro od prevelike doze heroina!
Odbijajući da veruje u "zvaničnu verziju", kreće u potragu za sinovljevim ubicama. Tako će postati pravi heroj u borbi protiv kriminalaca svih vrsta, mada, zapravo, niko ne zna njegov pravi identitet!

Žanr: Action | Comedy

Režiser: Hans Petter Moland

Glavne uloge:  Stellan Skarsgård, Bruno Ganz, Kristofer Hivju

Izvor teksta

filmovanje
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Idioti ili Kreteni je jedan zabavan, duhovit i nimalo glup film koji mi je ulepšao veče. Zasluga je to i scenariste i reditelja koji je znao šta i kako da uradi. Počeo je više nego dobrom raspodelom uloga, od glavne pa do epizodnih. Malo me je razočarao Bruno Ganc svojim nepoznavanjem srpskog i ta sitnica je jedina zamerka ovom uvrnutom, crnohumornom i zabavnom filmu koji uprkos izjednjačavanju Srba i Albanaca vredi pogledati.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 06. Feb 2015, 19:38:51
koji uprkos izjednjačavanju Srba i Albanaca vredi pogledati.
Dobro de  Smile u jednom trenutku je rekao da mrzi sve iz istočne Evrope. Cilj je bio da pokaže koliko ustvari zna o svojim protivnicima.

Nego... Prvi put da sam osetio da su Srpski kriminalci, stvarno iz Srbije. I ono sa znakom!
Moja reakcija je bila: "De baš 1389 ?"
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 06. Feb 2015, 19:38:51
koji uprkos izjednjačavanju Srba i Albanaca vredi pogledati.
Dobro de  Smile u jednom trenutku je rekao da mrzi sve iz istočne Evrope. Cilj je bio da pokaže koliko ustvari zna o svojim protivnicima.

Nego... Prvi put da sam osetio da su Srpski kriminalci, stvarno iz Srbije. I ono sa znakom!
Moja reakcija je bila: "De baš 1389 ?"

Misliš na ovo ?
  I ja sam se pitao kako to da Grof, norveški mafijaški bos, meša Srbe i Albance a zna za Vidovdan. Malo sam promislio i pošto je ovo norveški film došao do zaključka da je Grof u stvari mešavina hitlera i a.breivika. To su ipak tipovi koji su negativno uticali na norveško društvo. Ovaj poslednji je kopča koja ima veze sa Srbima. Pogledaj mu samo biografiju.

Citat
Breivikova ideologija[uredi - уреди]

Glavni članak: Ekstremna desnica

Breivikova ideja je da bi muslimani trebalo da budu proterani na Bliski istok da tamo osnivaju svoje kalifate. Njegove stvarne neprijatelje, “kulturološke marksiste” sa Zapada, treba pogubiti. "Dekadentnim liberalima" treba omogućiti da prežive, ali samo u segregiranim, obezbeđenim zonama geta u gradovima, kako bi se sprečio njihov uticaj na javni život. Država iz Breivikove vizije treba ponovo da uspostavi konzervativne evropske, tzv. "hrišćanske vrednosti". Međusobno posvađane hrišćanske sekte treba ponovo ujediniti pod upravom Pape ratnika. Političkim partijama treba dozvoliti nešto manjeg uticaja ali državom treba da upravljaju krstaši, poput njega. Viteški red iz njegove fantazije, obnovljeni red Vitezova Templara, treba da predvodi borbu koja će dovesti do društva pod kontrolom Saveta čuvara.[13]

Ova politička ideologija ima duboke korene u tradicijama evropske ekstremne desnice koja je proizvela nacizam, fašizam i radikalni konzervativizam. To je tradicija antiprosvetiteljstva, pokrenutog protiv rađanja liberalne demokratije i vladavine zakona u 18. veku a koje do danas opstojava na evropskoj ekstremnoj desnici. Breivikov san je totalitarizam – demokratiju treba strogo zauzdati, politička prava bi trebalo da budu privilegija jednog sloja građana u odnosu na ostale, teologiju treba vratiti na centralno mesto u politiku, modernost treba poništiti. Njegov manifest je prepun pozivanja na srpsku desnicu 1990-tih i 2000-tih. Breivikovi heroji su radikalni nacionalisti među Srbima, kao što su Radovan Karadžić i Ratko Mladić, kojima se sudi u Hagu

Ima toga ovde još http://sh.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik 

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Kraftidioten aka In Order of Disappearance (2014)
http://www.imdb.com/title/tt2675914/

Vrlo dobar krimić. Nisam čitao uopšte opis filma pre gledanja, samo sam malo pogledao trejler i video da je dobra režija pa rešio da ga odgledam. Norveška i srpska mafija u centru pažnje ali zapravo je individualni slučaj okidač za ceo haos koji nastaje. Dobra priča, dobra režija, dobri likovi. Sve scene sa Srbima su dobre a najbolje su one ispunjene kul humorom. S obzirom da Norvežani sigurno ne znaju kako Srbi gledaju na njihovu zemlju siguran sam da su dijalozi nastali na insistiranje brojnih srpskih glumaca. Sergej Trifunović u svojoj standardnoj Crni Gruja plačipička ulozi.

7/10
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  U pravu si ako misliš na onaj deo sa psom, zatvorom i stajlingom Bruna Ganca kome samo još sikirče fali pa da bude zadrti starac iz pasivnih krajeva. Smile
  O tome koliko nas reditelj poznaje dovoljno govori onaj deo sa mrtvačkim sandukom kog unose u hladnjaču. Tako nešto sebi ne bi dozvolila najveća balkanska sirotinja a ne bogati Srbhin.
  Vlastimir je u pravu, srpski glumci su stvarno srpski glumci sa sve Navojcem Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 20:09:57
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.