Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 23:50:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Birdman (2014)  (Pročitano 7575 puta)
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Samo ne razumem pomamu za fizičkim izgledom Eme Stoun godinama unazad.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol
Poruke 4146
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Odgledao film i meni se svideo. Ali apsolutno vidim kako se mnogima ne sviđa. Kontam nama koji pratimo filmove i taj svjet, više ga cjenimo od uobičajnih gledalaca. Meni se lično sviđa ta kritika američkih filmova, trendova i koncepta slave. Isto tako sjajna paralela između Keatonovog pravog života i lika kojeg glumi.

Sigurno dobija oskara za najbolji film. Za režisera manje vjerovatno  (onaj pretenciozan režiser Boyhooda kontam da to dobija jer je "izdvojio 12 godina" da ga snimi)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Meni se pa čini da su šanse za Oskara upravo obrnute, tj. Boyhood za film a Injaritu za režiju (već su ga dali Kuaronu, sad je na njega red).

Čekam da stigne na tv.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0

Odgledao film i meni se svideo. Ali apsolutno vidim kako se mnogima ne sviđa. Kontam nama koji pratimo filmove i taj svjet, više ga cjenimo od uobičajnih gledalaca. Meni se lično sviđa ta kritika američkih filmova, trendova i koncepta slave. Isto tako sjajna paralela između Keatonovog pravog života i lika kojeg glumi.

Sigurno dobija oskara za najbolji film. Za režisera manje vjerovatno  (onaj pretenciozan režiser Boyhooda kontam da to dobija jer je "izdvojio 12 godina" da ga snimi)

To bi uglavnom bilo to. Mogu samo da dodam da je sva ta ironija i kritika dobila na težini zbog bivših filmskih superheroja koji se u ovom filmu zezaju pomalo na svoj račun. Kiton (Betmen), Norton (HUlk) i E.Stoun koja dosad nije bila superheroj ali je bila epizodista u Spajdermenu.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ako treba bit ću i sam Montgomery Clift.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2425
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Meni se pa čini da su šanse za Oskara upravo obrnute, tj. Boyhood za film a Injaritu za režiju (već su ga dali Kuaronu, sad je na njega red).

Čekam da stigne na tv.

Isto mislim da će tako biti, još Anderson da dobije za originalan screenplay. Cuarón dobio oskara za po meni najlošiji film te godine. Ja Boyhood još nisam gledao iako sam predložio Insajdmenu da ga gleda misleći da je dobar film zbog ideje ali većini se ne sviđa, moja greška Inside  Smile.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 03. Feb 2015, 19:23:17
  Meni, na primer. Ukusi su različiti.
  Zaboravio sam da dodam da bi bilo najbolje da se film završio u pozorištu, onih desetak minuta na kraju su suvišni.

Mislim da je bolje što je bila ta scena jer prikazuje odgovor na želje Kitona a i u stvarnom životu na koji se jedino moglo doći putem te scene u pozorištu, naravno nije Iñárritu rekao da treba tako da se uradi.
Pročitao sam da je originalan ending trebalo da bude sa Džoni Depom kao Jack Sparrow.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2015, 16:36:35 od Baki1410 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 152
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0

Slažem se sa ovim! Evo i da iskopiram sa druge teme jer je ipak ovo odgovarajuća tema:

Birdman (2014)

Interesantna stvar kako je ovo za mnoge ljude čisto smeće, a još interesantnije kako su to isti oni ljudi koji se prozivaju u filmu. Njima je film zabava, a ne umetnost, to su oni koji jure za blokbasterima, eksplozijama efektima  koji su prikazani na ulici. To su oni ljudi koji čine da se smeće proda i da upravo ti retardirani filmovi imaju najveću komercijalnu vrednost, a šta imaju ostim toga? Ništa!
Interesantna stvar je sigurno povezanost glumaca i junaka koje tumače. Mislim na Kitona i Nortona.
"Similar to how Michael Keaton's character reflects his earlier role as Batman, Edward Norton's character is likewise a parody, since Norton--like his character--has a reputation for being very abrasive and difficult to work with. "

Od mene sve preporuke. Ovo će biti moj favorit za režiju i film na šugavoj dodeli Oskara.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2015, 20:50:05 od VonBerfel »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 152
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 40.0.2214.109
Jao koja uopstavanja na ovoj temi.. ovde ima vise promasenih izjava nego u vucicevim besmislenim konferencijama  Smile

Evo ja nisam obicni gledalac uobicajeni koji se sece na blokbastere , eksplozije i efekte.. stavise odavno ne gledam takve filmove.. pogledala sam previse filmova i veoma cenim filmsku umetnost. Po mom misljenju u Birdmanu nema niceg slicnog. Mislim na filmsku umetnost.

Besmisleni dijalozi i nekoliko ubistveno losih monologa.. mislim pogledajmo samo jednu filmsku velicinu poput Nortona koji stoji na terasi sa Stounovom i kaze : pljuni onom coveku na glavu. Stounova negoduje. Onda izvuce slajmaru od prekljuce i navodno zabetonira nekog nesrecnog prolaznika. Istina je dosadna.. izazov je tako.. izaxovan.. hajde da se jebemo dok kasnis na generalnu probu..

Wow.. a tek uzasna gluma doticne gospodjice.. rasprava sa ocem :

On joj objasnjava kako ga nije briga za tudje misljenje, vazno mu je njegovo licno misljenje o samom sebi, nezadovoljan je sobom. Na to se ona nadovezuje dvominutnim monologom o tome kako on nigde ne pripada i nikome nije bitan jer se podsmeva tehnologiji. Sa sve neprimerenom gestikulacijom i jezivo losom facijalnom ekspresijom. Ne znam jel to propust u scenariju ili oni i ne znaju o cemu pricaju u tim nebuloznim dijalozima.

Film ima svojih dobrih momenata.. nekoliko. Za mene nema nikakvu posebnu vrednost. Zao mi je sto je uzeo Oskara, iako je konkurencija bila blago ocajna. Ali u ovom momentu cak i halmarkova drama boyhood ima veci kredit kod mene  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Sve to što si napisala je holivud koji oni opisuju filmom.

Mi gledaoci znamo neke stvari i shvatamo ali njima je mnogo jasniji, polu interni film. Isto kao sa humorom koji može biti svima dopadljiv ali je mnogo jasniji onom podneblju iz koga je nastao.
« Poslednja izmena: 23. Feb 2015, 18:18:14 od insideman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 23:50:31
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.