Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Bill Maher o "bezazlenosti" i "normalnosti" religije  (Pročitano 18137 puta)
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.120
mob
Motorola raspala
Što se smrti tiče religija nije pogubnija od ateizma ili bilo čega drugog. Verovao ili ne isto ti se fata.
Ne verujem da se isto "fata". Krstaski ratovi, dzihad, progoni - sve direktni proizvodi religije. Setio bih se jos, ove tri stvari su mi prve pale na pamet. Objasni leba ti kako mozes da izjednacavas ateizam i teizam kad je rec o ubijanju, mucenju i uopste svim zlom koje religija nosi sa sobom? Ne mozes tako lupati gluposti...

I o kakvim idejama i logici govoris? Daj bilo kakav primer iz bilo koje religije. Koje je to ideje iznedrila religija koje vec nisu bile tu? Mislis da se ljudi ne mogu voleti i solidarisati i bez da im neko kaze to?

Al si se nalupeto, mene bi bilo sramota...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE7.0
Posto si postavio klip koji nema prevod na srpski, pretpostavljam da razumes engleski. Posto "pretpostavljam" da razumes engleski, da li bi bio ljubazan da mi kazes kako ( kojim recima ) je Bill Maher u tom klipu nedvosmisleno rekao da 9/11 nije "unutrasnji posao" ? 
Sila koju stvara ljubav amerikanca prema amerikancima ima neopevanu moc, i potpuno ti je nepoznata.
Sto je efekat koji se vidi u izjavama amerikanaca koji nemaju mogucnost pretpostavke da je 9/11
konstruisan iznutra.
Sa druge strane, najbolji scenario koji moze da se desi osobi koja ce pokusati da dokaze da je 9/11 unutrasnji posao je neuropsihijatrija.
Koliko ja razumem "engleski" ( koji je izuzetno zajeban jezik ) Maher je zeleo da kaze da ga ne zanima da zbog
pokretanja te price na njegovoj emisiji on sebe uvuce u vrzino kolo koje ga vodi na neuropsihijatriju.
Da li ti stvarno mislis da su svi amerikanci glupi kao tamne noci ili ih je "uspeh" dokazivanja da je JFK-a ubio Lindon Johnson i amerikanci u vladi koji su tada zastupali interese anglo-americke imperije necemu naucio ?
A 9/11 je u odnosu na atentat na JFK-a holivudsko savrsenstvo .
Pored ljudi kao sto su Alex Jones anglo-americka imperija moze mirno da spava.
Moja tema se bavi Bill-ovim opisom r e l i g i j e. Evo sta je u nastavku rekao o sajentologiji ( ton je malo losiji )

On je ismevao one koji govore da veruju da je 9/11 bio unutrasnji posao, sa tim sto je asocirao na glupost tih istih ljudi kojima je cudno da je zgrada bila zapaljena od strane goriva i onda se zato srusila.  Ja zivim u Americi, tako da mogu iz prve ruke da zakljucim da je vecina Amerikanaca glupa, da ne zele da razmisljaju, da nisu programirani da preispituju bilo sta. Manjina, to jest Akademici su sortirani da postanu strucnjaci samo na temu koju izucavaju, na primer Dr. Engleskog jezika su uceni da analiziraju textove i da vade znacenje iz njega, ali zato na primer gledajuci vesti i citajuci novine to se automatski iskljucuje.  Nashao sam vrlo mali broj ljudi koji su i pametni i glupi ali koji jednostavno imaju dovoljno razuma da nesto preispituju, ti su ljudi obicno nazivani ludacima.
Za vecinu Amera JFK se desio kako se desio, Lee Harvey Oswald, i to je to.  Veoma mala grupacija veruje u nesto drugo, to jest ima sumnje na dogadjaj i presudu istog

IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Megatrone, mislim da nisi razumeo što je verovatno posledica toga što nisi pratio neke ranije diskusije.
Ako se ne varam eye je reko da religija vodi u smrt u smislu da verovanje u zagrobni život nikog nije spasilo smrti te je zato pogubno.
Ja sam samo dodao da gledano sa tog aspekta nije pogubnije ni od čega drugog, jer umrećes verovao ti ili ne.
Hajde da se malo nadovežem i na ostatak tvog komentara.
Tako u vezi krstaških ratova, religija je bila izgovor za njih, uzroci su bili druge priorode.
Ona je skoro uvek bila samo paravan za prave motive moćnika, koji im je trebao doneti opštu podršku, donacije bogatih, i  dobrovoljce...
Takva funkcija religije nekada, je ista svrsi "demokratije" koju krstaši iz 21. veka šire na bliskom istoku.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 15.0.874.121
mob
Samsung SGH-E590
Kako neko ko veruje kako je na pocetku bilo nista i onda je to nista eksplodiralo, pa tako nastalo sve, ima prava da kritikuje religiju?! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

I am the real Megatron, that asshole is an imposer

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 624
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 15.0.874.120
mob
Motorola raspala
Megatrone, mislim da nisi razumeo što je verovatno posledica toga što nisi pratio neke ranije diskusije.
Ako se ne varam eye je reko da religija vodi u smrt u smislu da verovanje u zagrobni život nikog nije spasilo smrti te je zato pogubno.
Ja sam samo dodao da gledano sa tog aspekta nije pogubnije ni od čega drugog, jer umrećes verovao ti ili ne.
Tako u vezi krstaških ratova, religija je bila izgovor za njih, uzroci su bili druge priorode.
Ona je skoro uvek bila samo paravan za prave motive moćnika, koji im je trebao doneti opštu podršku, donacije bogatih, i  dobrovoljce...
Takva funkcija religije nekada, je ista svrsi "demokratije" koju krstaši iz 21. veka šire na bliskom istoku.
Ne, pogubno je zato sto ce te neko ubiti ili proterati ako ne delite istu veru, sa tog aspekta je religija pogubna. Pogubnija je od politike, "demokratije" ili epidemije neke teske bolesti. Pogubna je zato sto tera ljude da pale crkve ili dzamije. Sto unosi raskol i mrznju, dok licimerno propagira suprotno. Ko da ne zivis na Balkanu i ne vidis sta se desavalo u proslosti i sta se desava danas. I kao sto si sam rekao, sluzi kao pravan za dobijanje bogatstva i moci, a sve na racun mnogobrojnih naivnih sledbenika koji poput ovaca rade sta god im poglavar dobaci iz svog dzipa, dok oni sami zive kao jadnici. Uglavnom neobrazovani i/ili nezaposleni... Znas sta im nece pomoci da im zivot bude bolji? Bog i religija! Ako ista, ucinice da bude gore... Pogledaj Sandzak i sranja tamo, sve zbog religije. Cak i na Kosovu je koren problema religija. Ratovi 90ih - opet religija. Eto na sta se misli kad ti neko kaze da je religija pogubna, nazadna, nelogicna i nepotrebna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ne, koren problema nije u religiji, već politici.
Paljenje crkvi, džamija, skrnavljenje grobova i slična primitivina ponašanja, svoje korene imaju u nekim drugim sferama. Religija samo služi da se ljudi potpale i pokrenu.
Na isti način se koriste i druge stvari. Religiju, kao pokretača, lako zamenjuje bilo koja ideologija.
Na ovim prostorima smo pre pedesetak godina kao vladajuću imali  komunističku ideologiju, koja se, između ostalog, oslanjala i na ateizam.
Po čemu je neki komunista, koji je mrzeo ostatak sveta zbog kapitalizma, smatrao sebe boljim i naprednijim, koji je šikanirao i maltretirao religozne ljude, proganjao kao najgore neprijatelje one što razmišljaju  drugačije i koji je bio spreman da pogine za revoluciju, bolji od bilo kog verskog fanatika.
Zapravo i nema bitnih razlika između njega, talibana, krstaša i onih što su spaljivali veštice u vreme inkvizicije. Svi oni imaju uska gledišta, fanatično ubeđenje da zločini koje čine imaju neki viši cilj i da su oni nužni da bi se dosegao neki ideal. Nema nikakve veze što je prvi ateista a ostali vernici. I u jednom i drugom slučaju imamo hipnotisane i izmanipulisane budaletine.

Religije će gotovo sigurno izumreti u ovom veku, ali to neći puno toga promeniti. Smisliće se drugi razlozi mržnju i sukobe. U svetu suprostavljenih interesa, tako će uvek biti. Vladari će manipulišu budaletinama, a ove će da se mlate.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Kako neko ko veruje kako je na pocetku bilo nista i onda je to nista eksplodiralo, pa tako nastalo sve, ima prava da kritikuje religiju?! Smile
Ima pravo, kao sto sto neko koji veruje da pucnuti prstom nastao Univerzum i da je deda, do skora doduse, kotrljao burice po nebu.

Jedno od objasnjenja zasto ( zadnji post na temi ):
http://forum.burek.com/svemir-bog-postanak-mogu-li-se-naucno-objasniti-t293636.460.html

Sem toga i teorija Stringa daje objasnjenje, u kome se ne kaze da je bilo nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0

Kada ljudi misle da znaju stvari koje nisu mogli da iskuse
« Poslednja izmena: 19. Nov 2011, 19:56:59 od CvijaFaQ »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Nokia Luvmya 520
On je ismevao one koji govore da veruju da je 9/11 bio unutrasnji posao, sa tim sto je asocirao na glupost tih istih ljudi kojima je cudno da je zgrada bila zapaljena od strane goriva i onda se zato srusila.
Koja je tvoja inteligencija, kada nisi u stanju da procitas pitanje i pokusas da na njega odgovoris ?
Nisam te pitao da ti meni prevodis sta je Bill rekao.
Citat
Ja zivim u Americi, tako da mogu iz prve ruke da zakljucim da je vecina Amerikanaca glupa, da ne zele da razmisljaju, da nisu programirani da preispituju bilo sta. Manjina, to jest Akademici su sortirani da postanu strucnjaci samo na temu koju izucavaju, na primer Dr. Engleskog jezika su uceni da analiziraju textove i da vade znacenje iz njega, ali zato na primer gledajuci vesti i citajuci novine to se automatski iskljucuje.  Nashao sam vrlo mali broj ljudi koji su i pametni i glupi ali koji jednostavno imaju dovoljno razuma da nesto preispituju, ti su ljudi obicno nazivani ludacima.
A ti si pametan ?
Citat
Za vecinu Amera JFK se desio kako se desio, Lee Harvey Oswald, i to je to.  Veoma mala grupacija veruje u nesto drugo, to jest ima sumnje na dogadjaj i presudu istog
Ma nemoj. Ti si anketirao sve amerikance i sada nam dajes rezultate ankete ?
Citat: Makros_Crni
Svako verovanje vodi u smrt, ne samo religija. Megatron se osvrnuo samo na direktnu pogubnost koju religija nosi sa sobom.
Ateizam je isticanje neposedovanja teistickog verovanja koje nemoze da bude inicijator necega.
A to sto ti tvrdis da ce svako ko se rodi - da umre, samo ukazuje na tvoje neshvatanje da ljudi nemaju dokaz za ono sto se nije desilo.
Sta je bio uzrok krstaskog ("hriscanskog") pohoda ako ne religija ?
Religija ili sistem verovanja je uzrok svakog rata koji se desio na ovoj Planeti.
Citat: Roki_09
U pitanju je nelogicnost. "Naucni" fundamentalizam ( o kojem govoris ) je identican religiji.
Ali kao sto vidis svedoci smo kritikovanja i ismejavanja unutar oba vida fundamentalizma, a prepucavanja izmedju dva "razlicita" "hriscanstva" su legendarna.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2011, 17:41:18 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
Pa dobro, znaci nisi dosao iz Amerike avionom kao produktu "naucnog" fundamentalizma, vec si zajahao "religijski" fundamentalizam i doleteo na metli, oblaku ili te bozji duh preneo ?
Ne kucas na "naucno" fundametalnom kompu, vec saljes dimne signale, lupnes koji put u bubanj, premazes se bojom, poprskas svetom vodicom i zaronis u koske slepog misa koji ti predstavlja monitor ?

Pa ako je toliko nauka netacna, koji djavo se koristite njenim produktima? Idi bre pa leti na cilimu, prdi da zagrejes pecinu i klanjajte se sto je grom zapalio neko drvo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.