Selektor odbojkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore Ljubomir Travica istakao je da je počastvovan što će sedeti na klupi olimpijskih i evropskih šampiona.
"Za svakog trenera je čast i zadovoljstvo da sedi na klupi jedne od najboljih odbojkaških selekcija sveta. To je za mene i veliko priznanje, jer je poznato koliko 'plavi' vrede i siguran sam da mogu još mnogo toga da urade", kazao je Travica.
On je već bio trener kapitenu SCG Nikoli Grbiću, Goranu Vujeviću i Andriji Geriću.
"Činjenica je da poznajem neke igrače, kao i oni mene, što znači da će nam trebati manje vremena za upoznavanje. U isto vreme, to znači da je njima poznat moj način rada, što će skratiti period medjusobne adaptacije. Ipak, u dvorani se jedino priznaje rad i svi odgovori moraju se dati na parketu. Trening mora da bude fotokopija utakmice i obrnuto", naglasio je novi trener SCG.
Travica je svestan želja i obaveza "plavih" na predstojećem Evropskom šampionatu.
"Nema skrivanja. Svima je poznato da je titulu teže odbraniti nego osvojiti. Moramo da budemo spremni, jer siguran sam da imamo mogućnosti i mislim da je realno da ponovo osvojimo titulu. To je naš prvi i jedini cilj", rekao je on.
Ljubomir Travica rodjen je 1. oktobra 1954. godine u Erveniku. Studirao je ekonomiju, ali je 1982. godine u Zagrebu diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu. Bio je član zagrebačke Mladosti od 1973. do 1983. godine, a onda je karijeru nastavio u Italiji, gde je igrao do 1991. godine.
Kao trener počeo je da radi u Italiji. Vodio je Feraru, Redo Emiliju, Kataniju, Brešu, Milano, Montekjari, Palermo i Parmu. Pre godinu dana prešao je u Olimpijakos sa kojim je osvojio titulu šampiona Grčke.
Travica je igrao za reprezentaciju Jugoslavije koja je na Evropskom prvenstvu u Parizu 1979. godine osvojila bronzanu medalju
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!