Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jadranska - Hocu necu  (Pročitano 275 puta)
18. Feb 2005, 02:59:04
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Sponzori vrte
gde logika neće
Može on nekome da se sviđa ili ne sviđa, ali stav pet naših najjačih klubova ima veliku težinu - kaže Predrag Bojić, generalni direktor Košarkaškog saveza

Naši klubovi se više saginjati neće. Nema šanse da ih iko predstojećeg leta natera da igraju Jadransku ligu. Jer, nema ni potrebe da ih neko primorava: Sada svi, pa i Partizan, hoće da igraju to privatno, regionalno takmičenje, koje je u protekle tri godine uspelo da opustoši nacionalna prvenstva po zemljama nekadašnje Jugoslavije.

Na sastanku sa generalnim direktorom Košarkaškog saveza SCG Predragom Bojićem, predstavnici pet naših klubova koji su trenutno u jadranskom košarkaškom cirkusu jednoglasno su se složili da će i sledeće sezone učestvovati u istom. Da li je to razočaralo Bojića, prvog operativca naše košarke, koji je samo nedelju dana ranije izjavio da mu je draže jedno evro mesto koje bismo dobili kao Srbija i Crna Gora, nego tri koja bismo dobili preko Jadranske?

- Ne, nisam razočaran, naprotiv - kaže Bojić za Glas. - Ja sam okupio te klubove da bih čuo njihove impresije o Jadranskoj, pošto je sezona skoro pri kraju. Hteo sam da čujem njihove utiske i predloge. Nikakve zaključke nismo doneli, samo smo razmenili mišljenja. I drago mi je što smo postigli konsenzus, što su predstavnici svih pet klubova bili jednoglasni.

A znate li za onu Ajnštajnovu misao da tamo gde svi misle isto, niko ne misli ništa?
- Iskreno, nisam za to čuo do sada. Zanimljiva misao, moram da priznam. Ali, da se vratimo na košarku, to su naši najjači i najorganizovaniji klubovi. Njihov stav, sviđao se nekome ili ne, ima određenu težinu i mora da bude uvažen.

Ali, zašto je bitan jedino njihov stav? Zar ne bi trebalo da se pitaju i Savez, i ostali klubovi, i Stručni savet?
- Nije on jedino bitan, ali svakako da ima veliku težinu i da mora da bude ispoštovan. Ti ljudi rukovode ovim klubovima i imaju pravo da donose odluke gde će da igraju. Znate, iskreno su mi rekli, njihovim sponzorima je u mnogo većem interesu da se reklamiraju na tržištu od 22 miliona ljudi, nego na tržištu od šest miliona ljudi. To je glavni argument ovih klubova i mora da bude uvažen.

Znači, sada sponzori kreiraju košarkašku politiku?
- Ne. To je samo jedan argument, koji je veoma ozbiljan.

Ali, ispada da, pošto naše nacionalno prvenstvo nije zanimljivo određenim sponzorima, nema ni potrebe da postoji...
- Niko to ne kaže. Naprotiv, razgovarali smo i o tome kako da ojačamo domaću ligu, Ali, treba stvoriti optimalne uslove za to. Onako kako je Budućnost igrala jedne godine, kada je učestvovala i u našem prvenstvu i u Jadranskoj ligi, to je čista utopija, tako ne može da se igra.

Treba naći neki novi model, za šta mislim da će se stvoriti dobri uslovi kada se Jadranska liga bude smanjila na 12 klubova, pošto će onda naša Super liga moći da okupi deset klubova i da se igra po dvokružnom bod sistemu - završava Bojić koji, kao i bilo ko drugi, kada ode na sajt Evrolige ili ULEB kupa i pročita spisak učesnika za narednu sezonu, ne može na toj listi da nađe Srbiju i Crnu Goru.

Ali, zato može da vidi da Jadranska liga ima tri mesta u Evroligi i tri u ULEB kupu. Pa kako kome drago...
M. Z.

(02. May 2007, 21:33:47)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.045 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.