Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beskvasni hleb i projice  (Pročitano 6430 puta)
30. Mar 2012, 12:33:17
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Prva varijanta:

1. 1 šolja ječmenog brašna ili integralnog pšeničnog brašna
2. 1 šolja razanog ili kukuruznog brašna
3. 1 prašak za pecivo
4.  malo sode bikarbone (pola kašičice)
5.  so
6.  ulje (2 kašike)
7.  semenke:lan,susam,suncokret,seckane masline,seckano povrće (šargarepa,grašak.kukuruz šećerac...)
8.  1 kašika malteksa (ječmeni slad)_nije obavezan sastojak
9.  gazirana mineralna voda

Priprema:
Pomešati sve sastojke i zamesiti sa mineralnom vodom, da testo bude gustine kao za projaru.Sipati u pleh sa kalupima  ili u papirne korpice i peći na 200 C desetak petnaest min.
Moze se peći i u plehu.Testo treba da bude debljine oko 2 cm.Pospite pleh prepečenim semenkama bundeve i suncokreta,sipajte testo,pa opet pospite semenkama.Peći na 200 C petnaestakt minuta.Ovako spremljene projice su sveze i upotrebljive za ishranu nekoliko dana!

Ovo sam isprobala... nije lose... koristila sam mesavinu za razani hleb (raz+psenica) koja moze da se kupi i prodavnici i kukuruza...
Ukus je malo jaci, tako da... oni koji nesto ne vole kukuruz, mogu da probaju da smanje kukuruzno brasno ili probaju sa graham ili mesavinom za integralni hleb...
Bolje su kada odstoje... ja sam klopala za dorucak... i jedna je vise nego dovoljna... Dodala sam i neke mesane semenke, ukupno 3 kasike... Umesto malteksa moze med ili secer.. kasicica... samo da da malo slatkoce...
Potrebno je oko pola litra kisele vode, ali ... to ce te vec sami utvrditi kada budete pravili... za neka brasna treba vise, za druga manje...
Moji su ih pojeli... iako sam mislila da mi to bude zamena za hleb narednih nedelju dana...  Smile
« Poslednja izmena: 30. Mar 2012, 12:33:47 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Apple 15
Wellnes hleb

200 gr kukuruznog brašna i
200 gr raženog brašna

Priprema

zamutiti sa malo kisele vode ( koliko da se ta dva brašna spoje , tj. da mogu da se zamese , ako hoćeš da dodaš suvo grožđe ili neko drugo sušeno voće namoj testo solit i dodati malo ulja. Manji pleh namazati uljem i tako namazan staviti u rernu da se zagreje pa kada rerna dostigne temperaturu od  180 stepeni, staviti hleb u pleh i peći ga oko 20-tak minuta.

Ovseni hleb

200gr ovsenog brašna i
100 gr ovsenih pahuljica

Priprema:

zamesiti sa kiselom vodom ili malo praška za pecivo i običnom vodom , staviti 1 kašičicu soli i 1/2 kašičice ulja. Kada sve umutiš ovo se ne mesi , nego muti varjačom jer treba da bude tečnije (recimo, kao malo gušća smesa za palačinke) . Zagrejati nauljen pleh, pa na vruće ulje sipati smesu i peći isto oko 20-tak minuta.

- ovako možeš da napraviš hleb od bilo boje žitarice , samo je važno da količina brašna određene žitarice bude duplo veća od kojičine iste u zrnu!
« Poslednja izmena: 30. Mar 2012, 12:40:59 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 2.328 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.