Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Laz  (Pročitano 220 puta)
11. Jun 2005, 04:49:13
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1387
Zastava Uvek i svuda
Koja bi bila tvoja reakcija da ti neko kaže: "Čeka me mali brat u kolima. Znaš povela sam ga sa sobom, jer uopšte ne stižem da ga vidim u toku nedelje. Ja sam puno vezana za porodicu", da bi, dok čekaš da pređeš ulicu na sledećem pešačkom prelazu, ona stala na semaforu, i vidiš... od njenog brata nema ni "b"? Ili, vodite sledeći dijalog: "Hoćeš li na more?" Ona: "Ne, nemam para." Ti: "A dečko?" Ona: "Ja nemam dečka." Da bi ti, nakon par dana, njena majka rekla da je ona otišla sa "onim njenim dečkom" u Budvu, bože moj, pa zna se - avionom.

Kako se postaviti prema takvoj osobi kad ti se sledeći put obrati sa svojim gugutavim glasićem i osmehom "vidi mi osmice"? Da je oterate u... Nipošto! Da se prihvatite njene strategije i da joj kažete: "Sjajno izgledaš!" dok gledate u njene crvene ožiljke od bubuljica ispod tone make-up-a koji je, definitivno, pretaman za nju? Ili, jednostavno da "iskulirate" i nastavite svojim putem? Ovo poslednje mi najbolje zvuči. A vama? Ili imate, možda, neki bolji predlog?

To je jedna strana medalje, a šta je sa situacijama kada si ti taj/ta koji-a laže? Ma daj, nikad ne lažeš? Svako dan menjaš čarape? Pročitao-la si lektiru do kraja? Učio-la si, ali te profanka mrzi pa ti je dala 1? Dobro, vidiš kako si pocrveneo-la! I kažeš da to nije isto... Da li nije?

Moraš li profesorki da kažeš da ti je pozlilo, da ideš na slavu, da ti je umrla baka... ako nisi naučio-la lekciju? Sada se pitaš da li sam normalna kad to kažem. Siguran-na si da ćeš dobiti "keca k'o vrata" ako joj kažeš istinu. Možda, a možda će ceniti tvoju iskrenost ako joj kažeš da si zaljubljen-na, da tvoja najbolja drugarica ima problema ili šta god bio uzrok tvom neznanju i... sušta istina. Pa ako ti i da jedinicu, nije ni to kraj sveta. Ionako, kad tad ćeš tu lekciju morati da naučiš, a verovao-la ti meni ili ne - možda će ti baš ona kasnije trebati u životu.

Isto važi i za tvoje "matorce". Plašiš se njihove reakcije na lošu ocenu. Onda izbegni pitanje, promeni temu razgovora. I sedni da učiš. Nije lako, ali je izvodljivo. Treba se malo pomučiti, kao za sve dobre stvari u životu. Ali se i kad tad isplati. Zadovoljstvo samim sobom je ono čemu vredi težiti celog života.

Izbor je uvek tvoj. Laž i jeftino, kratkotrajno "sve je u redu" stanje, ili suočavanje sa stanjem onakvim kakvo jeste, ma kakvo bilo. Ne zaboravi da se sve može ispraviti, poboljšati, promeniti, oprostiti... samo etiketa LAŽLJIVAC-ICA teško!

preuzeto sa interneta
IP sačuvana
social share
Ne dam ovo sunca u ocima
Ne dam ovo hleba na dlanu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.