IN < - Beni Hil ~ Benny Hill - >LO
(1/2) > >> :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Beni Hil

Čuveni britanski komičar Beni Hil rođen je pod imenom Alfred, 21. januara 1925. godine u Sautemptonu. U tinejdžerskim godinama radio je kao raznosač novina i mleka. Sa 17 godina seli se u London i postaje član privatnog pozorišta. Prve predstave proveo je na mestu režisera, da bi kasnije razvio svoje komičarske sposobnosti kojima je zasmejavao ceo svet.

Kao i većina komičara, Beni Hil je najpre nastupao po noćnim klubovima Londona, da bi kroz nekoliko godina skupio dovoljno novca za sopstvenu produkciju filmova. Njegovi prvi filmovi, u kojima je uglavnom igrao komičnog detektiva, imali su velike uspehe i to je bilo dovoljno da već početkom pedesetih godina Beni Hil dobije ponude od najvećih producentskih kuća u Britaniji za snimanje novih filmova.

Neke od tih ponuda je prihvatio, ali je najveći uspeh i u svojoj karijeri postigao čuvenim Beni Hil šouom. Ovaj šou sniman je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Stotinak epizoda ove emisije obišlo je ceo svet krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina. Serija ovih komičnih epizoda bila je vrhunac, ali i kraj Hilove karijere, jer po njenom završetku više nije učestvovao u snimanjima.

Beni Hil je umro 20. aprila 1992. godine u 67. godini života zbog dugogodišnjih problema sa srcem.
Autor: Shone83 :
Odrastao sam uz njegove komedije :D
Autor: DachaArh :
meni to uopshte nije smeshno  :weirdface:
Autor: pilot :
Tako su ga i zapazili- dok je na bicikli raznosio mleko sa svima se zezao i krenuo u svet... Al pazi, on je imao strava sou programe sedamdesetih... e kad se setim...
Autor: dark star :
Citat: DachaArh 28. Okt 2005, 01:37:25

meni to uopshte nije smeshno  :weirdface:


onda si ti malouman.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana