IN < - Bejzbolkom po testisima - >LO
(1/2) > >> :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Bejzbolkom po testisima

Saslušanjem devetoro okrivljenih, među kojima su i dve devojke, juče je u Okružnom sudu završen prvi turnus suđenja grupi koja je optužena za seriju teških razbojništava i krađa na području Beograda i Srema, kao i za falsifikovanje novca i isprava. Svi okrivljeni negirali su da su počinili dela za koja se terete, navodeći da su iskaze u beogradskoj policiji dali pod torturom.

Nataša Stamenković (27) izmenila je juče, kako je rekla, jedino deo odbrane koji se odnosi na njeno učešće u pljački kuće u Zvečki.

- Inspektori su me ucenjivali i maltretirali da kažem da sam svojim automobilom vozila izvesnog Mikija i pokazala mu tu kuću. Tukli su me rukama do iznemoglosti, prvo po glavi, pa po telu. Na nogama sam imala vidljive povrede, a na licu ih nisam imala, jer su me udarali u potiljak i čupali za kosu. Ucenjivali su me detetom. Govorili su mi da će neko od njihovih kolega otići kući, uzeti dete i odvesti ga u dom za nezbrinutu decu. Ucenjivali su me i dok su me vodili u Palatu pravde - rekla je Stamenkovićeva.
Aleksandar Nešković (28) negirao je da je učestvovao u razbojništvu u Beogradu, kao i da je sprečavao policajce u obavljanju svog posla.
- Mislim da je sve ovo policijska nameštaljka. Dugo egzistiram u Sremskoj Mitrovici i solidno živim. Došao sam iz Sarajeva, a Mitrovica je čudan grad, ne vole pridošlice. Mislim da su na neki način hteli da me uklone - rekao je Nešković.

I on je kazao da je u SUP Beograd bio "izložen strahovitoj fizičkoj torturi".
- Tako sam pretučen da se ni do danas nisam oporavio, a prošlo je 10 meseci - rekao je Nešković, koji je s bratom Nevenom i Bojanom Pavlovićem uhapšen u novosadskom auto-servisu "Stojanov".
Prema njegovim rečima, tog 10. februara okružilo ih je "100 policajaca iz raznih policija", s "heklerima" i pištoljima na gotovs, i on im se tada nije opirao i bežao, kako oni tvrde, niti im je psovao "majku policijsku". Njegove reči mogu da potvrde radnici servisa i prolaznici.

Kad su sprovedeni u SUP Beograd, rekao je, šest policajaca naizmenično ga je tuklo 21 sat.
- Udarali su me bejzbol palicom po bubrezima, leđima i testisima. Stavljali su mi kesu na glavu, pa sam nekoliko puta padao u nesvest - rekao je Nešković i dodao da ih nije prijavio jer se "ne vredi boriti s policijom".

Iz pritvora su juče pušteni Milenko Vukelić (18) i Ljiljana Dimitrijević (28), dok je Tužilaštvu ostavljen rok od tri dana da se izjasni o predlogu odbrane da Pero Blagojević (27) bude pušten uz jemstvo od 20.000 evra. Iza rešetaka su još Neven Nešković Mali (23) i Bojan Pavlović Šifra (25).
Suđenje se nastavlja 27. februara sledeće godine.
Pljačkao, a nema prste

Odbrana Pere Blagojevića juče je predložila da se obavi medicinsko veštačenje kako bi se proverilo da li je moguće da on, s obzirom na to da mu na ruci nedostaju prsti, počini dela na način kako je to opisano u optužnici.
Sličan predlog imala je i odbrana Željka Klincova (36), pošto je on u januaru operisao levu ruku, posle koje je mesec i po dana nosio gips.
K. K.

Izvor: Start
Autor: proxy :
Surovo,nema shta...
Autor: Freak_On_The_Leash :
Ovde se citaju novine svaki dan? Lepo :D
Autor: Imaginelo :
Amerikanizacija nase policije!!
Autor: vibra :
samo nemoj po glavi, druze plavi
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana