Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Beginners guide - kako opljackati drzavu: Kertes & Milosevic u akciji  (Pročitano 6015 puta)
25. Feb 2007, 15:18:31
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Kako je Carina pljačkala državu
25. februar 2007. | 14:16 | Izvor: B92
Beograd -- Milionske sume novca koje je prikupljala Savezna uprava carina tokom 90-ih nisu uplaćivane u budžet, pokazuju dokumenta koja će objaviti Insajder.

Prema podacima do kojih je došla ekipa Insajdera, deo tih sredstva korišćen je za plate i penzije, deo je otišao na Kipar, deo je služio za finansiranje Socijalističke partije Srbije. Bivši direktor carine Mihalj Kertes je od 1994. do 2000. velikim brojem zloupotreba službenog položaja, od novca koji je trebalo da pripadne građanima Srbije formirao paralelni budžet za potrebe vrha vlasti.

Zahvaljujući nizu njegovih uredbi i rešenja, gotov novac koji je prikupljan u carinskim ispostavama stizao je u posebnu zgradu Savezne uprave carina, a potom je deljen velikom broju državnih službenika.

Insajder je došao do iskaza koji je Mihalj Kertes dao istražnim organima još 2001. godine, a u kojem priznaje da je sve radio po nalogu državnog vrha. Tako je, kako sam navodi, Urošu Šuvakoviću u septembru 2000. predao 10 miliona dinara u gotovini, a u oktobru 2 miliona nemačkih maraka.

Nikola Šainović je istražnim organima takođe potvrdio da je nekoliko puta uzeo novac od Kertesa za potrebe SPS-a.

Iskaz Šainovića: Tačno je da sam 7. juna 1996. od Mihalja Kertesa preuzeo 900.000 DEM, 30. novembra 1996. godine 150.000 DEM i 22. decembra 1996. godine 100.000 DEM. U sva tri slučaja sam potpisao priznanice za preuzeti novac i na svim se nalazi moj potpis. Meni je Kertes ova sredstva bespovratno dao i ja ga nijednom nisam pitao za poreklo tih sredstava - lično sam pretpostavljao da su to sredstva koja je prikupio od raznoraznih donatora. Nije mi palo na pamet da su to sredstva sa Carine, iako sam ih preuzeo u njegovoj kancelariji.

Kako saznaje Insajder, postoji ceo orman sa priznanicama koje su ostale u carini posle 5. oktobra 2000. godine, a koje su dokaz ko je sve uzimao novac od carine. Priznanice su potpisivali svi koji su uzmali keš u kabinetu Mihalja Kertesa.

Iskaz Kertesa: Registrovao sam svaku priznanicu u knjizi za evidencije koja je bila strogo poverljiva i koju sam držao na posebnom mestu u mojoj kancelariji. Na početku ona je stajala u sefu, međutim vremenom je postala toliko velika da nije mogla da stane unutra, pa sam kupio specijalni ormar sa specijalnim četvorostepenim zaključavanjem i otključavanjem. Ovde sam držao priznanice po godinama, zajedno sa knjigom za evidenciju i držao sam ključeve ovog ormara u sefu, tako da je bio dobro čuvan.

Protiv Mihalja Kertesa i Nikole Šainovića još u martu 2001. MUP Srbije je podigao krivičnu prijava po kojoj su zloupotrebom službenog položaja oštetitili budžet i građane Srbije. Osumnjičeni za isto delo bili su i Slobodan Milošević, Jovan Zebić i Radomir Marković.

Međutim, i pored svih dokaza optužnica još nije podignuta.

Svi detalji o tome na koji način su građani Srbije sistematski pljačkani i kako je novac iznosen na Kipar, biće emitovani u serijalu Insajdera koji počinje u ponedeljak u 21 sata TV B92.

"Kertes nije naredio spaljivanje dokumentacije"

Advokat nekadašnjeg šefa Savezne uprave carina Mihalja Kertesa Predrag Milovančević negirao je danas da je njegov klijent odgovoran za uništavanje carinske dokumentacije sa ciljem prikrivanja krivičnih dela, prenosi agencija Beta.

Kako se navodi u saopštenju Milovančevića, tvrdnje Insajdera B92 da je poslovna magacinska evidencija SUC-a spaljena 6. oktobra 2000. godine na Institutu za bezbednost, na osnovu dogovora Kertesa i tadašenjeg šefa Državne bezbednosti Radeta Markovića potpuno je neistinita.

Kertesov advokat kaže da je opšte poznato da je grupa naoružanih osoba upala u zgradu SUC i bez primopredajne procedure zaposela carinu, a šefa uprave izbacila iz prostorija.

"Optuživati gospodina Kertesa da je navodno spaljivao magacinsku dokumentaciju carine u vreme kada je oružjem sa carine izbačen, nije samo promišljena kleveta, već je i nastavak dugo postojeće prakse da se kroz medijski linč sudi ljudima mimo suda i zakona", naveo je advokat Milovančević.

Međutim, B92 poseduje krivičnu prijavu koju je u septembru 2001. MUP Srbije podneo okružnom tužilaštvu, a u kojoj se navodi da je Mihalj Kertes u informativnom razgovoru priznao da je 6 oktobra 2000. u prepodnevnim satima dao nalog Đorđu Banoviću da celokupnu poslovnu dokumentaciju SUC-a natovari u vozilo i istu preveze u Institut za bezbednost radi uništenja.

Prethodno je, kako se navodi u krivičnoj prijavi, postigao dogovor sa Radomirom Markovićem, načelnikom DB-a.

Krivična prijava predata je Tužilaštvu još 2001. godine, ali do danas nije ni odbačena niti je podignuta optužnica.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
"Gde ja stadoh ti produzi" ,Djindjic, Djilas, Tadic, Ceda, Raseta ...

Sitni lopovi poput profesora sa KG univerziteta da i ne spominjemo

2007 je godina velikih socijalnih buna i strajkova, a na vlasti odavno nema Slobe i Kertesa.

Dosmanlijama je pametnije da beze od ovakvih tema ...
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ti bolje nemoj nista da komentarises.Slike koje si postavio ispod dovoljno govore o tebi.
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1001
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia ?
Bez obzira na like u pravu je, jedino sto je spisak..............................................................................
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Gambino & Co. ime Zorana Djindjica uzimajte u usta iskljucivo sa duznim postovanjem. Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Je%iga, vi ste uradili sve sto na teret stavljate bivsoj vlasti.
To je kao da upadnes u zlataru i vices, "trcite za lopovom,  trcite za lopovom ", a pritom punis dzepove nakitom.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
jaooo,slusaj ovo... Smile Smile
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@Гамбино,не мењај потпис,одличан је  Smile Smile Smile
а чујем да је Милошевић све те силне паре понео у гроб.........
па држава је више оштећена при продаји само једне од оне три шећеране што је коле,питам се преко кога, купио за укупно 3 цела евра(4 парчета пице или 2 дволитарске флаше кока-коле ).
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 145
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Nokia 
  Ово је само једна тачка из ''демократског'' циркуса! Smile
Том Кертесу суде за све и свашта задњих 7 година! Smile
Како га још нису осудили,а прво су отели царину и Народну банку... Smile
Вероватно је ултра мега гига паметан и брз,па је док су они спаљивали зграде по граду успео да сакрије доказе! Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
A Kertesa tek sad pritvorili....
A gde su Dragan Tomic (Jugopterol), Gorica Gajevic, Milovan Bojic i ostali kriminalci iz SPS i JUL-a?
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.