Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 19:18:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: permisions  (Pročitano 395 puta)
22. Maj 2010, 13:50:56
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
reko dal da pisem u temi za hosting ... al nema veze sa kupovinom ... tako da sam otvorio novu temu ...

insteresuje me na koj nacin moze da krene po zlu i sta se moze desiti ... ako ostavim dozvole na 777 ... kako neko zlonameran to moze iskoristiti ... googlao sam al nisam nasao odgovor ... svuda pise o tome da je read/write/execute ali ne ono sto meni treba ...

e to je ono sto me interesuje ... a zasto to pitam ...

primetio sam kada sam radio neku promenu i podigao uradjeno iz locala na host ... da nije htelo da radi ... dok ostalo radi normalno ... pa sam trazio problem prevrtao ovo ono svasta mi padalo na pamet pa probam ipak nije ... i dosao sam do dozvola ... problem je bio u njima ... jednostavno nece da radi dok ne postavim  777 za sve (components, plugins, admin, tmp) ... radi se o joomli ... to ne bi trebalo da bude tako ... vec sa odredjenim folderima na 775 i na 644 bi trebalo da radi ...
lik koji radi dosta dugo sa joomlom (i admin na joomli za srbiju) ... mi je rekao da kontaktiram host da to ne bi smelo tako da se desava ... pa sad hocu da ih kontaktiram ali pritom hocu da znam na sta se zalim tacno Smiley

posto sam sve radio u localu pa posle dizao na server nisam primetio to ... tek sam slucajno problem primetio kada sam u tom caprkanju pokusao nesto da direkno instalira/uninstaliram na host ... kada je rekao da ne moze da "move file" ... pa posle 777 na tmp ... kaze da ne moze da kopira plugin ... chmod 777 na plugin ... ne moze kopmponentu ... tako da znaci o tome se radi ... a pre toga su bila setovanja 755 za vecinu foldera ... 644 za neke ... i 777 je bilo za configuration.php

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
LG Nexus 4
svaka ti cast  Smile  Smile  Smile
 Smile  Smile

a ono sto je od svega najrealnije po meni ... sto sam inace i mislio ... al reko i pored toga sto ne vidim da bi neko imao potrebu da mi obara sajt ili pokusa bilo sta slicno ... da se ne igram ...
Citat
  - Isn't it safer, at least, not to use 777?  What if a hacker got in?!
If a hacker gets in and wants to cause you trouble.... there is nothing you can do.

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 19:18:06
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: permisions

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.