Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Pritisak SAD na Izrael i Palestinu za postizanje uzajamnog priznanja  (Pročitano 1615 puta)
22. Maj 2011, 21:37:32
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Obama: Bez mirovnog procesa, sve veća izolacija Izraela
Tanjug | 22. 05. 2011. - 21:11h | Komentara: 0

VAŠINGTON - Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da će se Izrael suočiti sa sve većom izolacijom, bez uverljivog mirovnog procesa na Bliskom istoku, i ponovio da osnova za takve pregovore treba da bude stvaranje palestinske države u granicama iz 1967. uz dogovorenu razmenu teritorija.
Obama: Granice Izraela i Palestine treba da budu zasnovane na linijama iz 1967. uzajamno dogovorene razmene

"Ne možemo sebi da dozvolimo još jednu, još dve decenije, ili tri decenije, da bismo postigli mir", rekao je Obama u govoru pred najjačom prozraelskom lobističkom organizacijom AIPAC.

Prema njegovim rečima, međunarodna izolacija Izraela i impuls da Palestinci napuste pregovore, nastaviće da rastu u odsustvu uverljivog mirovnog procesa i alternative.

"Da bismo imali uticaj na Palestince, arapske države i međunarodnu zajednicu, osnova za pregovore mora imati perspektivu uspeha", dodao je američki predsednik, istakavši da u njegovom predlogu nema ničeg originalnog, pošto je taj osnovni okvir za pregovore već dugo je osnova za razgovore među stranama.

Te izjave izazvale su negodovanje u Izraelu, čiji je premijer Benjamin Netanijahu u petak u Vašingtonu, u prisustvu Obame, odbacio ideju da granična linija iz vremena pre junskog rata 1967.godine, bude osnova za pregovore.

"Granice Izraela i Palestine treba da budu zasnovane na linijama iz 1967. uzajamno dogovorene razmene, kako bi bezbedne i priznate granice bile uspostavljene za obe države", ponovio je Obama.

Napomenuvši da je takvo njegovo zalaganje, koje je izneo u govoru u četvrtak, bilo pogrešno protumačeno, on je precizirao da to znači da je linija iz 1967. osnova za pregovore o granici koja je drugačija od one koja je postojala 1967.

To omogućava stranama da se pozabave promenama do kojih je došlo u protekle 44 godine, uključujući nove demografske realnosti na terenu, rekao je američki predsednik i dodao da je to samo javni izraz onoga što se već dugo prihvata u privatnim razgovorima.

Obama je pred predstavnicima AIPAC-a ponovio da krupne korake mora da načini i palestinska strana.

Obama je rekao da ulazak Hamasa u palestinsku vladu predstavlja prepreku za mir, jer ta radikalna islamistička organizacija ne priznaje Izrael.

"Nastavićemo da zahtevamo da Hamas prihvati osnovne odgovornosti mira: priznanje prava Izraela na postojanje, odricanje od nasilja i pridržavanje svih dosadašnjih sporazuma", naveo je Obama.

Američki predsednik je ukazao na neke ključne činjenice: bez mirovnog sporazuma, demografske realnosti učiniće težim da se Izrael održi kao jevrejska i demokratska država, zatim, tehnologija će u budućnosti otežati izraelsku odbranu, a treće, nova generacija Arapa počela je da preoblikuje region.
Pravedan i trajan mir više ne može biti postignut sa jednim ili dva arapska lidera. Milioni arapskih građana videlo je da je mir moguć i to mir koji će biti održiv, istakao je Obama.

Obama je, takođe, rekao da veze SAD i Izraela neuništive, a privrženost SAD bezbednosti Izraela nepokolebljiva, iako je dodao da se dve zemlje, kao prijatelji, ponekad razilaze.

On je ponovio da je snažan i bezbedan Izrael u interesu američke nacionalne bezbednosti i ukazao da je njihova vojna saradnja dostigla nezabeleženi nivo.

Kao primer takve saradnje, naveo je odnos prema Iranu. Podsećajući da su SAD u Ujedinjenim nacijama obezbedile međunarodne sankcije Teheranu, Obama je istakao da Vašington ostaje rešen da spreči Iran da dođe u posed nuklearnog oružja.

Prema njegovim rečima, međutim, nuklearni program je samo jedan izazov koji predstavlja Iran, jer je vlada te zemlje pokazala, kako je rekao, dvoličnost, tvrdeći da podržava pravo na protest, dok svoj narod tretira brutalno.

Iran nastavlja da podržava terorizam širom regiona i da finansira i snabdeva oružjem terorističke organizacije. Nastavićemo da sprečavamo te akcije, rekao je Obama.

Blic

Znajući kakva je stvarnost američke politike Obami treba nekakvo dostignuće na Bliskom Istoku kao podloga za novu kandidaturu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Ovo mi nikako ne ide u glavu:kako  se mogu priznati dve drzave koje preferiraju na istu teritoriju.
mnogo mi lici na ovo sto se desava kod nas-Srbija da prizna KIM i obratno a KIm  je sastavni deo Srbije,.....ko je lud a ko zbunjen nije mi jasno ALI diplomatija ( pogotovu diplomatija SILA ) je cudo pa se sve mzoe ocekivati i u ovoj situaciji.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Govor izraelskog premijera u Vašingtonu
Netanjahu: Nikada se nećemo vratiti na granice iz 1967.
Beat | 24. 05. 2011. - 10:42h | Foto: AFP | Komentara: 2

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da se Izrael nikada neće vratiti na “neodbranjive” granice iz 1967. u govoru koji je održao u Vašingtonu na godišnjem Kongresu proizraelskog lobija u SAD, AIPAC.

- Želim da vas uverim u jednu stvar, mir mora da garantuje bezbednost
Izraela i stoga Izrael ne može da se vrati na neodbranjive granice iz 1967 - rekao je sinoć Netanjahu. Izraelski premijer bi danas trebalo da se obrati Kongresu SAD, nekoliko dana nakon otvorenog nesporazuma s predsednikom Barakom Obamom oko mirovnog procesa.

- Predstaviću svoje vidjenje koje vodi ka bezbednom izraelsko-palestinskom miru - rekao je Netanjahu obraćajući se prisutnima na skupu AIPAC-a. On je ocenio da predsednik Obama ulaže ogromne napore kako bi obezbedio sigurnost Izraela i zahvalio mu za finansiranje modernog izraelskog sistema za presretanje raketa.

Nekoliko demonstranata prekinulo je Netanjahuov govor poručujući da je “neprihvatljivo” što izraelska strana u potpunosti negira stanje u kojem se nalaze Palestinci, ali ih je većina prisutnih ubrzo ućutkala glasnim odobravanjem govora izraelskog premijera, a obezbedjenje je uskoro nekolicinu demonstranata izvelo iz sale.

Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC) je najznačajnijih proizraelski lobi u SAD koji okuplja oko 100.000 članova. Godišnji kongres tog Komiteta je prvorazredni politički dogadjaj kojem prisustvuju šefovi dve glavne američke partije i visoki zvaničnici iz Izraela.

Po dolasku u američku prestonicu 20. maja, Netanjahu je odlučno odbacio ideju američkog predsednika, koji se dan ranije založio za stvaranje palestinske države u okviru granica od pre izraelsko-arapskog rata 1967. godine, posle koga je Izrael okupirao Zapadnu obalu i pojas Gaze.

Blic

Da je Netanjahu stvarno želja bezbednost građana-civila on bi ušao u pregovore. Jasno je da ovakva poruka deluje samo kao dolivanje goriva terorizmu. A zna se teroristi iz Palestine su podloga za državni terorizam Izraela.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Govor izraelskog premijera u Vašingtonu
Netanjahu: Nikada se nećemo vratiti na granice iz 1967.

Da je Netanjahu stvarno želja bezbednost građana-civila on bi ušao u pregovore. Jasno je da ovakva poruka deluje samo kao dolivanje goriva terorizmu. A zna se teroristi iz Palestine su podloga za državni terorizam Izraela.

Predsednik Irana Mahmoud Ahmadinejad je u svom govoru naglasio da je mirna budućnost Bliskog istoka realna samo bez Izraela i Americkog uplitanja na stranu Izraela, ALi će se muslimani još jače ujediniti protiv cionizma .....
Ovo samo podgreva tvrdnju analitičara da će Bliski i Srednji istok još dugo biti žarišta sukoba, nestabilnosti i ratova.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Meni se ta opcija u kojoj Ameri i Izrael s jedne strane vode rat a svi arapi sa druge strane sasvim dopada.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2011, 14:48:29 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.68
mob
Nokia 2610
Meni se ta opcija u kojoj Ameri i Izrael s jedne strane vode rat a svi arapi sa druge stranesadvim dopada.

I ja je obožavam ALi  pšroblem Arapima je najbogatija muslimanska država Saudijska Arabija koja finansira Ameriku i time njenu direktnu borbu na Bliskom i Srednjem istoku.
Lova, lova, lova - to je jedino bitni iovako prebogatim šeicima koji se plaše za svoja bogatstva presušivanjem izvora nafte pa se na vreme okreću drugim, pa i prljavim i dvostrukim rabotama
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Nafta ce biti sve skuplja samim tim ce i hrana biti sve skuplja. Mi cemo i dalje biti tu gde jesmo a muslimani ce da dobiju po glavi zato sto previse talasaju Smile
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Motorola 
Meni se ta opcija u kojoj Ameri i Izrael s jedne strane vode rat a svi arapi sa druge strane sasvim dopada.

Priznajem - i meni.Kada god su (tokom devedesetih) Jenkiji mirili Izraelce i Arape,razbuktavalo se kod nas.Mi smo im bili neka vrsta siguronosnog ventila na pretis-loncu.

Izrael se neće povinovati Obaminoj preporuci ,a razloge možete videti ovde :

IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

alitur vitium vivitque tegendo

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17042
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 3510
Израел: Полиција у притвору тукла седмогодишњег Палестинца
Израелски полицајци су ухапсили седмогодишњег палестинског дечака и тукли га у притвору, саопштили су његови родитељи који живе у источном Јерусалиму. Полиција је навела да је дечак бацао каменице и пошто је покушао да побегне ухваћен је заједно са два одрасла човека.

деветогодишњи дечак као живи штит

Дечак је осумњичен да је бацао каменице, а његова мајка, отац и тетка су обишли више полицијских станица док га нису пронашли после више сати, јер их полиција није обавестила где га је одвела.

Отац који је видео хапшење покушао је да интервенише, а полицајци су га удаљили уз помоћ спреја због чега му је указана лекарска помоћ. Дечакова тетка је такође повређена.

Дечак је на крају пуштен, а јерусалимска полиција је саопштила да ће социјалне службе у њему повести рачуна и да је хапшење у складу са законом.

"Свако испитивање и истрага малолетника је у присуству родитеља, како је предвиђено прописима. Полиција ће наставити да примењује закон без дискриминације", наведено је у полицијском саопштењу.

Иначе, ово није први пут да се израелски војници оптужују за окрутно поступање и претерану употребу силе према палестинској деци. Најдрастичнији пример је био када су два војника осуђена за употребу деветогодишњег дечака користили као живи штит током војне акције у Гази.

Вести Онлајн

Кад се узму у обзир  раније изјаве јеврејских јавних личности - овде се несеумљиво ради о удруженом злочиначком подухвату у циљу остваривања геноцида и ширења јеврејске државе.

« Poslednja izmena: 30. Maj 2011, 13:13:40 od Persona grata »
IP sačuvana
social share
У пороку је слађе: сви порок грде, а сви у њему живе, само што сви крију...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.077 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.