Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 13:50:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Audi A5 - krajem godine  (Pročitano 10145 puta)
Krajnje beznadezan

Live free or die like a rabbit!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 13279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia 6681-7710
pa kad ste svi navikli na ovo  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
They shouldn't have put me in the water,if they didn't want me to make waves!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 16030
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
spy photos

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1.jpg
(34.71 KB, 600x450)
2.jpg
(40.3 KB, 600x450)
3.jpg
(39 KB, 600x450)
4.jpg
(39.03 KB, 600x450)
5.jpg
(52.16 KB, 600x450)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Diletantu,o ukusima ne vredi raspravljati!A to sta je Audi u svetu ne znam,ni sta vozi Nemacka vlada,ali pricati o Nemackim Sportskim Automobilima,obrati se na adresu BMW-a. Smile
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Diletantu,o ukusima ne vredi raspravljati!A to sta je Audi u svetu ne znam,ni sta vozi Nemacka vlada,ali pricati o Nemackim Sportskim Automobilima,obrati se na adresu BMW-a. Smile
Naravno BMW je vrh,to je posebna priča i BMW pravi opasne automobile,ja inače volim sve Nemačke
automobile,baš sam juče video jednu 5 alpinu u gradu,ali i ti si pogrešio treba se obratiti na adresu porshea ako
hoćeš pravu trkalicu.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

=)

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4232
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6210
Prvi veliki sportski coupe nakon audija 100 - A5 stiže već u ženevi

Iako je svjetska premijera Audija A5 najavljena za salon u Ženevi, službene su fotografije novog modela 'greškom' objavljene na stranicama proizvođača iz Ingolstadta. A5 prvi je veliki coupe nakon Audija 100, a veličinom je smješten između modela A4 i A6.

Audi A5 koristi novu modularnu platformu, a u odnosu na A4 je nešto širi i niži. Za razliku od TT-a, koji je čistokrvni dvosjed, A5 je u sposoban pružiti maksimalni komfor za četvero putnika te je s te strane jedini Audi takve vrste. Najavljena je i kabriolet izvedba, koja će na tržištu zamijeniti iznimno uspješne A4, S4 i RS4.

Dok je prednji kraj dizajnerski izveden u klasičnom i prepoznatljivom audijevskom stilu, stražnji podsjeća na novu coupe izvedbu BMW-a serije 3 i više nego što bi bilo pristojno

Paleta motora u početku će biti jako 'mršava'. Kupci će moći birati između 3-litrenog TDI V6 i benzinskog V8 FSI agregata. Kasnije bi na tržište trebao stići i 3.2-litreni V6 FSI. Svi osim najslabijeg modela, koji će imati pogon na prednje kotače, dolaziti će u kombinaciji s posljednjom generacijom quattro pogona. Mjenjači će imati šest stupnjeva prijenosa, a moći će se birati između ručnog ili DSG-a.

Smještaj motora duboko iza prednje osovine trebao bi osigurati uzorna vozna svojstva. U Ingolstadtu su otišli toliko daleko da su dinamiku modela A5 počeli uspoređivati s modelom R8. Iako se takva paralela čini malo pretjeranom, sasvim je sigurno kako će performanse biti znatno bolje od onih koje su u mogućnosti prikazati sestrinski A4 i A6.

Izvor: AutoGodine.hr

IP sačuvana
social share
Reality Beats Fiction By Far
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
A5 kao Nuvolari za cestu

NAKON više od tri godine Audi je konačno odlučio predstaviti cestovnu verziju coupea srednje klase. A5 je ime novog Audijevog ljepotana, a daje nam naslutiti da se iza imena krije nešto više od A4 coupea, iako se baziraju na zajedničkoj platformi.

U smislu dizajnerske hrabrosti A5 se nalazi na pola puta između atraktivnog Nuvolarija i konzervativnog A4. Jasni obrisi i precizne linije najsnažnije su karakteristike novog kupea.
Single frame rešetka hladnjaka te pravokutno položeni farovi u kombinaciji s velikim otvorima za usis zraka pojačavaju dojam širine vozila. Straga ne djeluje previše originalno iako čvrste horizontalne linije daju dozu dinamike.

"Audi A5 najljepši je automobil koji sam ikada dizajnirao" kaže samouvjereni Walter de Silva, voditelj Volkswagen Group Designa, a sudeći prema prvim slikama cestovnog Nuvolarija možemo ustvrditi da će A5 definitivno biti u krugu "poželjnih". Unutrašnjost karakterizira uobičajena Audijeva funkcionalnost i ergonomski dizajna, a u tradicionalno visoku kvalitetu materijala uopće ne sumnjamo.

Jedna od važnijih novosti svakako je i ključ koji elektronski komunicira s električnim sustavom vozila čim ga "ubacite" u kokpit. Pohranjuje važne podatke o vozilu (npr. kilometraža ili poruke upozorenja). Podaci su uvijek ažurni i omogućavaju osoblju zastupnika da brzo i lako primi vozilo na servis.

Motori su dobro znani Audijevi benzinci s FSI tehnologijom, 3.2/265KS i 4.2/354 KS u S verziji. Svi su opremljeni direktnim ubrizgavanjem, a od jeseni je na raspolaganju 1.8 TFSI "turbak" sa 170 KS. Za ljubitelje plinskog ulja Audi obnavlja "šestaka" 3.0 koji sada isporučuje 240 KS te impozantnih 500Nm okretnog momenta. Više nego dovoljno za ubrzanje do stotke u 5,9 sekundi i 250 km/h maksimalne brzine. Sve to sa samo 7,2 litre dizela gotovo zvuči nevjerojatno.Ako vas straše takve performanse na raspolaganju je i nešto slabiji 2,7 V6 sa 190KS.

Uz prednji pogon Audi naravno isporučuje i quattro, svoju verziju pogona na sva četiri kotača. Podvozje karakterizira dugačak međuosovinski razmak s kratkim prednjim prevjesom, kako bi se optimizirala distribucija tereta osovine. Uz jače izvedbe isporučuje se i šest-stupanjski Tiptronic mjenjač.

U pogledu opreme, Audi A5 karakterizira sveobuhvatna standardna specifikacija. Ona uključuje 17-colne aluminijske naplatke, automatska klima, MMI informacijski i operativni sustav, audio sustav s CD playerom i posebnim zaslonom, kao i automatski poklopac prtljažnika. Novi ključ i elektromehanička ručna kočnica također se nalaze među predmetima uključenima u standardnu opremu.

Lista dodatne opreme seže u nedogled, a od zanimljivije izdvajamo: pristup vratima i prtljažniku bez ključa te pokretanje motora bez ključa, panoramski nagibni krov, stražnja parkirna kamera, sustav navigacije s DVD-om, prijem digitalnog tv i radio signala Kao posebna poslastica ostaje Bang&Olufsen audio sustav sa čak 14 zvučnika i surround opcijom.

A5 se čini kao još jedan solidno skrojen Audi, a ovim modelom ozbiljno puca na teren BMW-a 3 coupe i Mercedes-a CLK. Živi bili pa vidjeli.

Izvor: Index
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

I Express My Uniqueness

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 11691
Zastava Lost Heaven
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70
Diletantu,jasno je meni da ti volis sve Nemacke automobile,ali to samo govori koliko si pristrasan i ogranicen...
IP sačuvana
social share

Euphoric Vibes Episodes
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Ajde malo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Nepoznat
Browser
Netscape 4.0
mob
HTC Tattoo
Diletantu,jasno je meni da ti volis sve Nemacke automobile,ali to samo govori koliko si pristrasan i ogranicen...
Druže,nisam ograničen,ja sam sa Nemačkim automobilima prešao oko 500000 km i nikad nisam ostao na putu sa njima,a imam drugare koji su vozili raznorazne italijane,japance,korejce i svi su se pre ili kasnije vratili na Nemačke automobile,ne kažem da su Japanci loši,ali ja volim da znam šta vozim i šta mogu da očekujem od auta.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live free or die like a rabbit!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 13279
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
mob
Nokia 6681-7710
pogledajte samo Odnos snaga-tezina i onda pricajte da je ovo sportski kupe  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
They shouldn't have put me in the water,if they didn't want me to make waves!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 13:50:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.214 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.