IN < - Atlantida! - >LO
(1/10) > >> :: Odgovori!
Autor: Aiwass :

pocecu citatom iz knjige Mileta Dupora poznatog astrologa
Citat

Poznato je da su neki Grci citavu ilijadu pevali napamet; Hiljade godina zivi Troja u galvam Grka dok je jednim udarcem cekica ne otvori nemacki pionir Shliman... Atlantida je krupnija i davnija legenda, trebace nam brigade pionira. Atlantida je osnovni mit i prekkinuta nit sa nasim ucenim precima, preteca provali sto nas odvaja od divljackh predaka i samo ukocena akademska birokracija brani tome pristup. Nema napisanmog dokumenta, nema propisanog priznato autora, nema fotografije. A na sve strane biju nas po nosu nekako isto oblikovani mitovi, identichne legende, kultovi, sa prvoh koraka svih prvih kultura iza potopa.. biju i smeju nam se. Da , nauka je jasna i glasna , uvek lepa a ponekadslepa.. legende cute i slute, ucenom tamne a puku zamamne. Jedno bez drugog osiromasuje komplksnu spoznaju , vezu dedova i nuka , susi spojeve srca i razuma , udaljuje inteligenciju od puka.

elem to je prepisano iz knjige hermetichki i astroloski spisi , gde se on bavio poreklom i tajanom astrologije ali se takodje moze uzeti kao dobro stivo o atlantiti.. iznosi neke paradokse u istorjii nauke i gradnje, antropologije, kalendara , flore i faune , geologije itd..Iznosi gomilu interesatnih cinjenica tipa da u nekim starim tibetanskim spisima postoji podatak da mesec ne postoji .. kasnije teorije kazuju da je mogao biti uhvacen zemljnom gravitacijom. Za zivot nase planete 10000 godina su kao nama minuti, jedna mala promena u njenom centru izaziva velike promene na njenoj povrsini...

pucajte Citat

Autor: andjela pizelli :

Drago mi jes to si i spomenuo Atlantidu,uvjek me je privlacio taj mit,mozda sam nekada zivjela tamo
Autor: Aiwass :
ko ce znati a jel samo ti imash da kazes nesto o istoj  damn nemoguce da niko ne zna nista, niti ima misljenje!!
Autor: Makišon :
Imam ja u jednoj enciklopediji podosta na ovu temu. Čim budem imala vremena pronaći ćeš tekst ovde 
Autor: decky999 :
Postoji prica koja vuce korene iz Kabale - jevrejske mistike - da je ovaj svet kakvog ga poznajemo treca civilizacija ljudi a da su pre nas bile dve civilizacije (atlantida je bila druga) koje su same sebe unistile tehnoloskim razvojem. Ostaci tih civilizacija se nalaze u prenesnim mudrostima, svetim knjigama i arhitektonskim cudima medju  nama. Kako stvari idu izglde da cemo i mi sami sebe da pojedemo.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana