Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najlakshe i najteze u astrologiji  (Pročitano 1434 puta)
26. Dec 2006, 20:33:03
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 

Najlakshe i najteze u astrologiji

Cini se nedostajuca tema? I kroz bukvalno, figurativno, trivijalno, apstraktno, psiholosko..., sta je najlakse a sta najteze u astrologiji?

Pa recimo, za razliku od lova, najlakse u astrologiji jeste potrefiti, a najteze promasiti, zadovoljavajucom kolicinom da bi se donio sud o znanju istog astrologa odnosno toliko ljudi ima kojima ce uvijek biti relativno, zbog tacke sa koje gledaju, pa katkad i trivijalne stvari izgledaju kao pogotci, odnosno tacnosti koje u astrologu bodre zelju za daljim radom .
Dakle, u astrologiji je najteze zadovoljavajucom iscrpnoscu promasiti coroskop da ti prosjecan klijent potvrdi promasaj a ujedno i da te postidi da se vise ne bavis coravim poslom.
Ujedno je ta najteza mogucnost ili nemanje apsolutnog promasaja, najvise srozala astrologiju! Astrologija je ko plivanje izgleda, pa ko se imalo odrzava na vodi zna plivati, bez obizra jel zna pravilno disati, kraulati, ritmicno rasporedjivati snagu itd...

Sto se tice subjektivnosti najteze je biti sapet a ujedno slobodan. Sto se tice navodne objektivnosti najlakse je u njoj biti subjektivan.

Sto se tice kulture tumacenja tj. pricanja najvise nedostaje prevodjenje hjeroglifa u rijeci razumljive klijentu. To ujedno mislim da je bestidnija forma kazivanja astroloskom terminologijom nekom ko o njoj pojma nema nego sto to cine medicinari koji kao da ispred sebe imaju kolegu specijaliznata a ne laika bolesnika kad se izrazavaju latinskim. Prema tome najteze je izgleda ispricati coroskop a ne pomenuti ni kroz jednu rijec nijedan astroloski strucni pojam...Uvijek sam za to ne reci nekom ni sta je u podznaku ako mora da se kaze ascedent i sta vec...Jako je ruzno reci imate dobar aspekt, tranzit los, a kamoli imate sekstil ili kvadrat prema tome dobro je ili lose je??!

Najlakse u astrologiji - dobiti covjeka kome je vec hiljade pocetnika zavirivalo u coroskop. Najteze je dobiti covjeka koji ti ne kaze, ali meni su rekli tako i tako, ajde pogledajte mi i vi taj fenomen. A da te tek upita sta je najbolje u meni, to tek neces dobiti, odnosno najlkse dobije astrolog za klijenta onog koji ga pita za nesto prolazno, sto ne ide ka Apsolutnom koliko mu je vec dato...

Ono sto se ipak cini najtezim, tesko je zadobiti povjerenje laika, jer on obicno ima toliko pitanja koje astrolog moze reci u jednom odgovoru, al ako mu tako kazes to nije to, svako pa i zadnja efemernost kroz pitanje hoce da ima svoj glup odgovor od astrologa... a najlakse je zadobiti trenutno povjerenje od onog kog ne treba da kritikujes mnogo!

Isto tako najbolji uradjen coroskop je ujedno i najlaksi po astrologa, a najteze suocavanje po klijenta...vrlo lako cete onaj dio licnosti koji odbacuje logicno osuditi i reci to je nemoguce...onaj dio licnosti koji ti ide uz dlaku, bez obzira koliko je plitak, hvalice te na sva usta...

Nalakse je mladom astrologu uraditi coroskope koje slice njegovom zivotu, a ujedno najteze je da mladi astrolog povjeruje da ne treba da trazi novi sistem od onoga koji mu je najlaksi. Obicno je suprotno, astrolozi misleci da treba da nauce novo da bi kompletirali nedovoljno, prenebregavaju da novo sto uce nije i lako uklopljivi dio u ono sto im je inace perfektno...Pa se iznenade redovno da su najvece domete stekli i najbolji astrolozi postali, kada su skrenuli sa strogog puta kojim su decenijama isli.

Najlakse je pricati sirovim ljudima, ateistima, neuroticima, kontroverznim biznismenima, razvedenim muskarcima jer oni ne traze Vjecno, trajno koliko li podrsku, a najteze onima koji nece da te uopste cuju i koji traze astrologa tek da ih podrzi u njihovoj namjeri naopakog.

Najlakse u astrologiji nije misliti kako naopaki autoriteti misle, to je uvijek najteze jer se dublje upada u lavirinte besmisla...Sve sto je lako usvojeno bez promisljanja to je ujedno najteze, jer se mozda nikad nece astrolog propitivati vise...

Nevjerovatno je koliko astrolozi imaju povjerenja u tudje sisteme, a jos cudnije kako ih lako usvajaju kao najrodjenije.

Najteze je misliti realnim o realnosti, da je ovaj zivot patnja i da 7 iljada djece dnevno umire od gladi i da gledajuci tim ne kazes da postoje dobri i losi coroskopi, odnosno sudbina koje je ljude odredila tako.

Najlakse je ne truditi se pomoci da se razvije ono sto je zakrzljalo kod klijenta a koje bi mu mnogo pomoglo u osvjestavanju...

Najlakse je reci neka sila postoji...najteze kako se stvara, sta joj je uzrok...

Najlakse je i najteze, a najteze je uvijek lako kada se ostvari jer prihvatanje istog kao ideje je tezak put, a u idenju i mukotrpnom trazenju je laka stvar ako vidis svjetlost naq kraju tunela...Najlakse je riljati u astrologiji i vrceti se ko pasce oko svog repa, a najteze misliti svojom glavom. Mada meni je obrnuto bivalo 
BOKI
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Najlakshe mi je bilo tumachiti natalnu kartu,na pochetku uchenja,kad gotovo nishta nisam znala.Nishta osim planeta i kuca ,a da i aspekata.Ponosno sam tumachila karte svim dragim i milim osobama.Oni normalno i onako pojma nisu imali o astrologiji pa su me zadivljeno gledali.
Sada polsije 7 punih godina,jako mi je teshko tumachiti karte,jer u mojoj glavi je jako puno znanja iz knjiga i iz iskustva.Iskustvo je stecheno pracenjem zivota pojedinih osoba,koje chuvam u jednom velikom registratoru.Znachi ,tumachenje natalne karte ,iziskuje jako puno vremena.Sam Dupor je pisao da je radio 2 karte godishnje.

I na pochetku i sada najlakshe mi je tumachiti sinastrije,koje radim sa ljubavlju,jer je za mene ljubav izvor svega,izvor srece,harmonije i mira.Ako ljubavi nema,zivot je bez smisla.Bar za mene.Nekome je to novac,nekome su to putovanja....
Eto moj prilog temi,ako zelite,pridruzite se Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 234
OS
Windows XP
Browser
Avant Browser Nepoznat
mob
Samsung D500
Ljubav nije izvor nego deo...izvor je nista. No to je vec offtopic. Mada lep je to stav...

Sve se vrti oko ljubavi samo su ljubavi različite i manje ili više intenzivne ili ih uopće nema.
Po mom mišljenju ljubav prema ljudima je izvor...a koji je motiv da se netko bavi astrologijom...e to je već za raspravu.

Citat
Ponosno sam tumachila karte svim dragim i milim osobama.Oni normalno i onako pojma nisu imali o astrologiji pa su me zadivljeno gledali.

Kao i ja Smile

Citat
Najlakse je riljati u astrologiji i vrceti se ko pasce oko svog repa, a najteze misliti svojom glavom
Definitivno je tako.

U jedno sam apsolutno sigurna...nije za svakog astrologija!! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ljubav nije izvor nego deo...izvor je nista. No to je vec offtopic. Mada lep je to stav...
ljubav je izvor svega.ljubav je po meni dokaz inteligencije,jer prostak bez vaspitanja i covek bez ideja ne mogu biti zaljubljeni,jer je ljubav najveca mudrost i najlepsa dusevnost.

@ andjela pizelly
 Smile Smile Smile Smile Smile
bravo,konacno da neko postavi temu za nas pocetnike da obratimo paznju na prakticne primere astrologa koji su dugi niz godina posvetili astrologiji
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 99
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Meni nije jasna jedna stvar...Gledajuci uporedni horoskop,nailazim na jako pozitivne aspekte..a onda naidjem na neki negativan koji pobija onaj pozitivan.Imaju totalno suprotno znacenje.Koji ce onda od njih da preovlada,i i kako da znam koji da posmatram kao relevantan da opise moj odnos sa partnerom? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Meni nije jasna jedna stvar...Gledajuci uporedni horoskop,nailazim na jako pozitivne aspekte..a onda naidjem na neki negativan koji pobija onaj pozitivan.Imaju totalno suprotno znacenje.Koji ce onda od njih da preovlada,i i kako da znam koji da posmatram kao relevantan da opise moj odnos sa partnerom? Smile
Dupor je pisao da jedan losh unishti 100 lijepih,jako utjeshno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.