Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:00:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Astrologija nije nauka!  (Pročitano 4890 puta)
29. Apr 2005, 04:31:22
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
Astrologija, kao sto rekoh, nije nikakva nauka!!!  Smile
Nego to ljudi kada nemaju sta da rade, pa smisljaju: Aha, proleteo Io ispred Jupitera pod uglom od 12 stepeni, i to znaci da ce za 3 godine da me boli grlo!!!   Smile
Dobro, malo sam karikirao, ali je sustina tacna.  Smile
Da se ja pitam, zabranio bih astrologiju kao sto su zabranili i one vidovite Kleopatre, Zorke...  Smile
« Poslednja izmena: 29. Apr 2005, 04:37:43 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Srecom, ti i takvi kao ti se ne pitaju.
Niko te ne tera da verujes, ja prvi ne verujem, ali ne branim drugima da rade sta god im je volja.
Krenes tako da zabranjujes, zabranices i sve religije, zabranices svako verovanje u bilo kakvu ideju..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Meni licno mikolov "argument" zvuci

slicno kao kad devetnaestovekovni hottentothski vrac

objasnjava svojoj grupi u suknjicama od trave

da stap koji nose belci jednostavno ne moze da bljuje vatru i ispaljuje siljate komade metala u meso,

jer to bi bilo besmisleno, posto svi Hottentothi znaju da nekakva batina to ne moze da cini.

Ili -- da citiram: "dobro, malo karikiram",

ali tako je to kad se ignoramusi bave pitanjima sustastva.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
1)Auuuuuuuu... Kakvih li argumenata!  Smile
Astrologija je zamajavanje ljudi i uzimanje para od istih, kao i razne gatare, samo sto je astrologija prefinjenija. I zbog toga ljude treba zastititi, bas kao sto ih treba zastititi od svake SEKTE (a ne VERE), jer se i one bave ribanjem uma i uzimanjem para.  Smile
Pa da li onda zalite za vidovitom Zorkom i Kleopatrom sto su ih zabranili, ili mozda podrzavate sataniste?  Smile
2)Nekada davno, daleko pre Keplera, covek je gledao u nebo i video zvezde kako se krecu oko njega po cudnim putanjama. I nije mu bilo jasno zasto se one tako cudno krecu. Onda je dosao do odgovora! Posto se on nalazi u centru, mora da se sve ostale zvezde okrecu oko njega, zbog njega! A zasto li se okrecu zbog njega? Pa da bi mu nesto saopstile! Sta? Pa buducnost! I povezavsi svoju mitologiju sa ovim cudnim nebeskim telima, nastade astrologija.  Smile
3)Zemlja, gle cuda, NIJE u centru sveta, razna nebeska tela se NE okrecu oko Zemlje, te putanje NISU cudne, i NE krecu se zbog coveka. Svi temelji astrologije su sruseni, ali ona i dalje opstaje!  Smile
4)Sve nauke su bazirane na cinjenicama, a astrologija je bazirana na hipotetickoj sili koja utice na sudbinu svih nas. Da, zaista interesantno. 

P.S. Pozdrav za Sich-a  Smile
« Poslednja izmena: 29. Apr 2005, 12:57:03 od Mikol »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Jel religija zasnovana na cinjenicama pa jel brani neko vernicima da veruju?
Jel vecina naucnih otkrica koja su nas do ovde dovela bila zasnovana na cinjenicama?
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Ovakvi besmisleni, nepismeni, poprilicno tupavi, nevesti napadi

na jednu od najstarijih nauka covecanstva: astrologiju

narocito su cesti nekoliko dana posto Mars udje u tropski (ne sideralni!) znak Vodolije,

ili nekoliko dana pre nego sto izadje iz nje (a izlazi sutra popodne).
« Poslednja izmena: 29. Apr 2005, 23:51:58 od Tralalalala »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 83
Astrologija koristi jezik simbola

Uvek će biti ljudi koji će zbog svoje sklonosti simboličkom mišljenju moći da prodru u svet simbola i da otkriju dublja značenja pojavnog sveta. Simbolički jezik astrologije privući će ljude ovog tipa, koji će ih razumeti; u svakom slučaju označavanje postaje simbol za njih, što će im pomoći u njihovom psihološkom razvoju.

Međutim, uvek će postojati pojedinci koji ne cene simbole. Za njih činjenice i pojave nemaju ništa iza sebe i ostaju onakve kakave su u opipljivom svetu čula. Oni na čiju svest ne utiču simboli, neće imati mnogo razumevanja za one koji zaista žive u svetu simbola. Ovakvi pojedinci neće videti u zvezdama ništa osim zvezda i pošto nemaju osećanja za simbole, osudiće celu astrologiju kao besmislicu.

Ovo je razumljiv sud, ako uzmemo u obzir način na koji njihov um radi.

S druge strane, oni čiji su umovi prilagođeni simboličkom načinu mišljenja još teže će razumeti one prve. Za njih je veoma teško da zamisle da nešto što je za njih jednostavna istina, izgleda neistinito drugima.

Astrologija ne predstavlja poteškoće onima čija je svest okrenuta simbolima, ali onima čije to opredeljenje nije, izgleda da predstavlja nesavladivu prepreku.

Možemo zaključiti da velika rasprava o istinitosti i dokazivosti astrologije nije vredna velikog truda. Od vrste i kova svesti neke osobe zavisi da li će prihvatiti astrologiju zato što su joj bliski simboli, ili će je odbaciti zato što joj je izražavanje pomoću simbola strano. Prepiranje sa suprotnih stanovišta vodi samo učvršćivanju oba stava i beskorisnoj polarizaciji, dok tolerancija i prihvatanje postojanja drugog valjanog pogleda na svet može biti ključ za dublji uvid u fenomen poznat kao "ljudska psiha".

Citat iz "Psihološka Astrologija" Karen H. Zondag

Pruzeto sa Ortocenter
IP sačuvana
social share
Edit by SerbianFighter: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Polarizacija nije beskorisna.

Ona je sustina prvobitnog Dvojstva koje NIKAD nije bilo jedno, od Yina i Yanga preko "muskih" i "zenskih" znakova, retrogradnog i direktnog, prostora i vremena, itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 7
Ovakvi besmisleni, nepismeni, poprilicno tupavi, nevesti napadi

na jednu od najstarijih nauka covecanstva: astrologiju

narocito su cesti nekoliko dana posto Mars udje u tropski (ne sideralni!) znak Vodolije,

ili nekoliko dana pre nego sto izadje iz nje (a izlazi sutra popodne).

Zaboravio si da stavis  . Ovako cu pomisliti da si ozbiljan  Smile
Ako su besmisleni, poprilicno tupavi i nevesti, kazi zasto to mislis!!! Najlakse je izreci uvredu, ali se bar potrudi da je objasnis.
A za ono nepismeni, opet bi mogao da mi kazes sta je u pitanju. Covek se uci dok je ziv.

Moj problem sa astrologijom je, generalno, taj sto usijanoj masi gasa i ostalim svemirskim objektima daju preveliki znacaj. I kao sto sam vec napomenuo, COVEK je tim telima pripisao SVOJU simboliku koja nema veze sa znanim ili neznanim prirodnim zakonima (koji, slozicete se, postoje).
Mogao bi neko da me demantuje argumentovano, a ne da kaze da ne razumem jezik simbola.

I jos nesto (za SerbianFighter-a): Ne branim ja nikome da veruje u sta hoce, ne branim nikome da se drogira, ni da radi sebi sta hoce. Problem nastaje kada zeli to da nametne drugima. U tome je razlika npr. izmedju religije i sekte. Ili kada neki "vrac" naplacuje nekoj nesrecnoj osobi da joj prorekne sudbinu... U tome ja vidim problem, i zbog toga sam protiv astrologije. Neka se njome bavi svako ko u to veruje, ali je malo previse da drugima naplacuje svoje "usluge".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Niko tebi ne moze da nametne nesto sto ti neces. Isto ko sto te osobe koje nesto placaju niko ne tera da to rade, to rade jer same to hoce. Zasto to hoce, nije problem onoga kome placaju, problem je onih koji placaju, i o tome bi oni trebalo da misle.
Verovao ti u astrologiju ili ne, ljudi koji se time ozbiljno bave imaju jako veliko realno znanje iz te oblasti i u svaku tu natalnu kartu ili sta vec, uloze jako puno vremena. Da li je to potrebno nekom ili ne, to je sasvim druga stvar, ali to ne menja cinjenicu da ne smeta nista ako to postoji. Stvar izbora. Ko narodnjaci.. ja ih ne volim, mojih prijatelji ih ne vole, ali postoje velike mase koje ih vole. Oni ne postoje zbog mene i mojih prijatelja vec upravo zbog te mase.
Vecina poznatih licnosti pored psihologa i psihijatara imaju i svoje astrologe.. Istocnjaci ceo zivot zive u skladu sa astrologijom a to su najrazvijenije civilizacije...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 10:00:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.