Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 16:46:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Arrested Development u Srbiji  (Pročitano 774 puta)
07. Jun 2011, 08:21:40
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
Legendarni američki hip-hop bend “Arrested Development” prvi put će nastupiti u Beogradu 11. juna u Domu omladine, a biće to ujedno i prvi njihov koncert u regionu. Grupa koja je vrhunac popularnosti imala devedesetih godina sa hitovima “Tennessee” i “Mr. Wendal” privremeno je prestala s radom 1996. godine, da bi se na scenu vratili 2000, otkad su praktično stalno na turneji, snimajući nove albume.

Osnivač ovog benda “Speech” kaže za “Blic” da se dosta toga promenilo i u bendu i u Americi od vremena kada su prestali s radom 1996, ali da je muzika ostala ista. “Definitivno smo moćniji nego što smo ikada bili, a novi album je sasvim drugačiji od onoga što smo radili ranije. Veoma je emotivan, mnogo je frustracija iskazano na ploči... Ali kada bolje pogledam, nekih suštinskih promena u našoj muzici nije bilo”, kaže “Speech”. Najavljujući svirku u Domu omladine, ona obećava da će bend isporučiti pošten šou i da fanovi neće otići nezadovoljni.

- Pomešaćemo sve što radimo. Sviraćemo ceo klasični repertoar „Arrested Development-a“. Mi smo bend ljubitelja muzike i ni mi sami ne bismo voleli da odemo na koncert izvođača kojeg volimo i da ne čujemo hitove. Biće tu pesama iz prošlosti i novih stvari kako bi ih ljudi lakše prihvatili.

Svet se dosta promenio od devedesetih naovamo, a vi ste oduvek reagovali na promene u svetu. Oseća li se to u vašoj muzici i danas?
- Da, definitivno. Mi smo oduvek bili grupa koja je reagovala na stvarnost. To je naša svrha, da reagujemo, da uvek imamo odgovor na svet koji vidimo oko sebe. A to radimo i danas - prva stvar na novom albumu se zove “Bloody”, veoma je besna i energična pesma, a bavi se time kako ljudi reaguju da događaje koji ih okružuju. I mi imamo krv na svojim rukama i zato moramo da se vratimo korenima.

Koliko je afrička muzika uticala na vas?
- Afrička muzika nam je uvek bila važna. Ja sam kao solo izvođač imao priliku da sarađujem sa mnogim afričkim muzičarima, a to je za mene bilo potpuno neverovatno iskustvo. Učestvovao sam u projektu “One Gian Leap” i snimio sam pesmu “Each Step Moves Us On”, a u pravljenju te muzike sam sarađivao sa afričkim i indijskim umetnicima, što je bio jedan veoma kul World Music projekat. Na novom albumu imamo pesmu “Africa We Thank You”, kojom smo odali počast raznim afričkim zemljama jer želimo da pokažemo svetu kako je Afrika uspela da se održi tokom svih ovih godina u kojima je prolazila kroz neverovatne promene i probleme.

Kakav je osećaj kad vam neko kaže da ste promenili njegov odnos prema muzici?
- Osećaj je zaista sjajan, neverovatan. Kada čujemo “Fugees”, “Black Eyed Peas”, “Outkast”... svi su mi prilazili i govorili kako sam uticao na njihovu muziku... To je najbolji osećaj na svetu.

Pripadate li i danas hip-hop sceni?
- Mi definitivno pripadamo hip-hop muzici, ali ne pripadamo hip-hop sceni. U muziku sam se zaljubio, a u današnjoj sceni nema mnogo ljudi koji razumeju tu kulturu. Mnogo onoga što se danas prodaje kao hip-hop ne bi moglo da prođe kao hip-hop za mnoge izvođače koji su napravili ovu muziku, ali i to je kul jer muzika se menja. Ali ja ipak mislim da bi oni koji zarađuju na ovoj muzici makar morali da znaju odakle ona potiče da bi mogli da je prenesu sledećoj generaciji.

Kad će novi album?
- Uveliko pišemo novi album. Zvaće se “20” i slaviće dvadeset godina našeg postojanja. Biće moćan. Ljudi će biti razdrmani njim.

Duhovni vođa

Šta možete da nam kažete o Baba Odžeu, vašem duhovnom vođi?
- On je naš starina, duhovni savetnik. Nedavno se razboleo i sada je u bolnici, pa neće biti na turneji. Mislim da nije uobičajeno da imate duhovnog savetnika ako niste u duhovnoj muzici. Ali ja ne mislim da bi stvari trebalo tako da izgledaju, jer svako ima duhovnu stranu. Problem je u tome što je pesimizam i u rokenrolu i u hip-hopu nekako postao kul. Ja uvek govorim da pesimizam nije uvek dubok kao što ni optimizam nije uvek glup.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Qtek 小米

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Before all else, be armed.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 33603
Zastava Beograd, Mirijevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
HTC Smart
Arrested Development žele da upoznaju fanove u Beogradu

Desetak obožavalaca će u sledećih nekoliko dana imati priliku da putem medija osvoje jedinstvenu priliku da upoznaju bend koji nastupa u Domu omladine 11. juna

Hip hop legende će se sa obožavaocima družiti posle koncerta 11. juna u Domu omladine Beograda, a posebno se raduju što će potpisivati albume i deliti autograme, jer u Srbiju dolaze prvi put. Pre Beograda, u kojem završavaju regionalnu turneju, posetiće Zagreb, Rijeku, Ljubljanu i Sarajevo.

Hip hop legende prvi put dolaze u naše krajeve, a karte za beogradski koncert su u pretprodaji na Blagajni Doma omladine, po ceni od 800 dinara.

Ovo će biti jedinstvena prilika da publika uživo doživi ovaj uticajni sastav, koji je globalnu muzički scenu zadužio velikim hitovima kao što su: Everyday People, Tennessee i Mr. Wendal.

Speech, Motsho Eshe, One Love i Tasha Larae su vokali, a prate ih odlična postava koju čine Rasa Don za bubnjevima i JJ Boogie na gitari, te Za’ na basu. Na regionalnim koncertima predstaviće publici presek hitova iz svoje bogate karijere.

Grupa, u kojoj sviraju vrsni muzičari - poznati ne samo po radu u Arrested Developmentu nego i saradnjama sa drugim umetnicima, na svojim nastupima slavi moć života, duhovnost, te porodicu i pretke od kojih smo postali, pa ne propustite priliku da budete deo tog slavlja.

Arressted Development se smatraju alternativom gangsta rapu s početka devedesetih i svakako jednim od najvažnih južnjačkih imena na američkoj hip hop sceni, poreklom iz Atlante, grada u kojem dominira crna i hispano zajednica.

Dvostruki dobitnici Grammyja za remek delo, debi album 3 Years, 5 Months & 2 Days in the Life Of..., Arrested Development od 1991. godine šire jedinstveni hip hop stil bogat vokalima i živim sviranjem, u šta će i domaća publika konačno imati prilike da se uveri uživo. Prošle godine izdali su album Strong, deveti po redu, koji dokazuje da su puni snage i jači nego ikad.

Izvor: Story
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
Samsung SGH-E590
A ja u nedelju imam ispite...e jbm ti sve Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 16:46:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.