Да сте ви зубоња били упола нападани као срби неби вас ни било па би ова халабука и харлаукање звано Сребреница било безпредметно. Зато грицкај нокте и даље након срања.
« Poslednja izmena: 07. Feb 2010, 13:08:20 od yetyou »
У нашу редакцију стигло је писмо са предлогом да се потпише позив председнику Србије Борису Тадићу и српском парламенту. Позив је насловљен: Не играјте се будућношћу своје земље. Суштина је проста – резолуција која осуђује злочине у време босанског рата у по несрећи чувеној Сребреници, коју председник нуди на усвајање парламенту, у свету може да буде примљена као признање одговорности Срба за геноцид. Међу лицима која су већ потписала писмо са позивом пронашли смо позната имена. Пре свега, то је непосредни сведок већине догађаја из тог рата, италијански новинар и политички коментатор Микеле Алтамура, који нам је у октобру прошле године детаљно говорио како се формирало међународно јавно мњење са јединственим циљем – да се докаже злочиначка, ако не геноцидна суштина Срба. Други наш добар познаник, који је више пута коментарисао у нашем програму правни аспект балканских ратова с краја прошлог века, теоретичар права Александар Мезјаев, такође се потписао под тим позвом. И ево зашто…
Тешко ми је да кажем зашто Тадић иступа са таквом иницијативом. Србију, нажалост, руше не само спољне силе, већ и унутрашње, које су сада можда чак разорнији. Уз то, тешко је рећи колико је то иницијатива самог Тадића. Сасвим је могуће да припада и другим круговима. У датим услувима тешко је говорити о нечијој кривици. Ако се разматрају аргументи, ни о каквој кривици Србије не може бити речи, напротив, то што је суд користио отворено фалсификоване доказе, говори у ствари о супротном. А ко треба да сноси одговорност за догађаје у Сребреници још предстоји да се утврди. Јер ни једна, ни друга страна у конфликту не спремају се да признају своју кривицу. Очигледно некоме је потребно да Србија то учини, кад већ није пошло за руком да се докаже њена кривица помоћу судских процедура. О томе да господин Мејзаев у свом ставу није усамљен, сведочи не само број познатих јавних и политичких посленика који су потписали писмо. На страницама београдске Политике развила се оштра полемика „за“ и „против“ резолуције о Сребреници. Познати аналитичар, главни уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић назвао је ову идеју самоубиством са предумишљајем. А нама је изнео следеће закључке: ова резолуција цена је за доспевање на бели шенген и споразум са ЕУ о стабилизацији и асоцијацији.
Тешко ми је да поверујем да би неко, политичар или влада повлачили потези који су у суштини контрпродуктивни и који у том неком политичком смислу значе пуцање у сопствену ногу. Када Србија чији су представници већ уназад годинама непрестано ишли по региону и извињавали се у име српског народа за све што се дешавало 90-их година, а да су ти гестови били слабо, мало или нимало праћени адекватним гестовима хрватских и бошњачких страна. Тај процес преузимања одговорности од стране Србије већ толико је одмакао да се већ западним, загребачким и сарајевским медијама уврежило једно мишлење да је отрпилике Србија један кривац. Оваква иницијатива председника Тадића без обзира на мотиви који могу бити хумани и искрени, у суштини значи повлађивање таквом схватању, и што је још горе с позивањем на резолуцију европског парламента о Сребреници заправо на неки начин легитимизује скандалозна интерпретација по којој је малтене то први највећи геноцид у Европи након Холокауста. Тако да српска власт добровољно преузима улогу нациста…
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali. Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi! Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori. Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni. I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli! Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani. Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!
xe xe jes vas stislo sa svix strana, ziku ti samo tix textova, novi dokazi sipaju ko iz rukava
Који докази?Мислиш они гдје сте срчане ударе приказивали стрељанима?Или мислиш на оне гдје се помиње да није више од 500 људи стрељано и да сте остало слагали као и Маркале 1 и 2? Незнам на које доказе мислиш? Јели оне тужба БиХ против Србије у међународном суду гдје је глатко одбијена? Или оне доказе гдје муслимани који су размјењени причају о злочинима тих "невиних" "цивила" "жена" и "дјеце" из Сребренице? Можда мислиш на доказе гдје људи (странци) који су били у том периоду у Сребреници причају о том "геноциду" или мислиш на постројавање и предавање рапорта остатака 28.дивизије у Тузли?Стварно не знам на које доказе мислиш. Вјероватно мислиш на доказе да вам нико није убијао жене и дјецу као што су твоји "мученици" у име аллаха милостивог учинили.
xe xe jes vas stislo sa svix strana, ziku ti samo tix textova, novi dokazi sipaju ko iz rukava
Који докази?Мислиш они гдје сте срчане ударе приказивали стрељанима?Или мислиш на оне гдје се помиње да није више од 500 људи стрељано и да сте остало слагали као и Маркале 1 и 2? Незнам на које доказе мислиш? Јели оне тужба БиХ против Србије у међународном суду гдје је глатко одбијена? Или оне доказе гдје муслимани који су размјењени причају о злочинима тих "невиних" "цивила" "жена" и "дјеце" из Сребренице? Можда мислиш на доказе гдје људи (странци) који су били у том периоду у Сребреници причају о том "геноциду" или мислиш на постројавање и предавање рапорта остатака 28.дивизије у Тузли?Стварно не знам на које доказе мислиш. Вјероватно мислиш на доказе да вам нико није убијао жене и дјецу као што су твоји "мученици" у име аллаха милостивог учинили.
dokazi vezano za neiranje enocida u srebrenici, pa anazovali ste kamaru nekakvix relativizatora, sta misis koliko ce to kostat poreske obveznike u srbiji, a te dokaze mozes macki o rep okacit, sud je utvrdio cinjenice i broj zrtava, donesena je presuda u kojoj stoji da je rijec o enocidu koju vise niko ne moze izbrisat
Ah, kad se Bosnom sevdah zaori...Pa procvijeta behar i sve podijeli...kahva zamirise po mahali. Sve bi ti srce stalo od radosti...Ja ljepote Boze dragi! Ko da Bosnu Bog sam za sebe stvori. Pa u tren , vidis svaki sokak i carsiju, sviju volis ko da su ti rodjeni. I nedas je. Jer te tu mati rodi,jer s...e za nju rijeke krvi proli! Branise Bosnu ,ljepoticu,junaci brane je i danas dani. Zatvoris oci i zahvali Bogu sto si Bosanac i sto te takvom ljepotom nadari!!