Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Anonymous ~ Hakerska grupa ili masovna armija solidarne omladine?  (Pročitano 17477 puta)
24. Jan 2012, 06:32:21
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
Vise od godinu dana se sve cesce i cesce nalaze tekstovi gde neka totalno nepoznata hakerska grupa koja sebe naziva "anonymous" razara svetske sajtove zbog odredjenih ciljeva.

Nekoliko foruma, sto domacih, sto stranih, koje posecujem otvaraju slicne teme o megauploadu, kataklizmi prouzrokovanoj SOPA-om, PIPA-om, ACTA-om, prorocanstvima starih maja i acteka, sa primesama velikih pobornika intergalaktickih zavera.

U zadnje vreme je grupa "anonymous" navodno bila itekako uspesna protov svih onih na koga su se nameracili. Istomisljenici ili da ih nazovemo "navijacima" ovih hakera, cesto pisu postove tipa: "Sta bih ja dao da sam jedan od njih" ili "Kad bih ja znao ovako da hakerisem, cuda bih pravio"...

Niko ni ne pomislja da bar malo shvati sve to i zasto se prica o njima kao o nekakvoj armiji vrhunski obucenih hakera koji broje nekoliko hiljada clanova? Sve je mnogo jednostavnije nego sto izgleda.

U danasnje vreme skoro da ne postoji drzava koja nema internet korisnike. Pre 10-15 godina internet je u Srbiji bio pojam. Vlasnici starijih centrala su mogli samo da sanjaju o internetu, dvojnici nisu mogli ni da sanjaju, a ovi sto su ga imali, brojali su se u promilima. Pre 10 godina je uzasno jaka brzina bila brzina od 49 kbps, 64kbps ili velicanstvenih 128kbps preko ISDN centrala. Poredjenja radi, danasnji paket od 4mbps je 32 puta brzi od najbrze konekcije pre 10 godina. Onda je pocela ekspanzija dsl/cable/wifi/satelitskog interneta, a u danasnje vreme skoro svaka kuca u Srbiji moze da ima odredjenu vrstu interneta. Manje, vise, tako je bilo u svim zemljama "treceg sveta."

Pogledajmo, onako, laicki strukturu korisnika interneta 2000-te i 2010-te u nekom N gradu u Srbiji. Od 500 korisnika interneta 2000-te, njih 75% je koristilo internet jer im je zaista trebao za nesto ili su znali sta rade i zasto to rade. Dok je u 2010-toj taj isti N grad imao 25 000 korisnika od kojih 60% taj internet koristi iskljucivo za fejsbuk, skidanje medija u audio/video formatu i slicno. Dovoljno je pogledati ove ofrlje procente koje sam napisao i nece biti tesko zakljuciti koliko je procentualno potencijalnih budala bilo manje pre 12 godina, nego pre 2.  Ovoliki smaracki, uvodni tekst je napisan da bi ostatak teksta bio malo jasniji ljudima koji su pre neki dan upalili racunar i poceli da jasu po sajber svetu.

Odavno je proslo vreme prikupljanja dronova, zombi racunara od strane pametnijih hakera zarad napadanja odredjenih sajtova, foruma idr. Ukratko, to je bio postupak kojim su hakeri prikupljali ili stavljali pod kontrolu tudje racunare raznim pakosnim aplikacijama. Zatim bi napadali zeljenu metu sa vise lokacija, sa 20, 50, 250, 1000 ili mnogo vise lokacija. Zasto to danas raditi? Zar nije jednostavnije "naci" jedno 5000 ljudi? Ili 50 000?

Kako to?

Pa, recimo preko drustvenih mreza. Domaci primer >>> Pantela

Istina, ova pantelina armija se nije okupila da jurisa na drzavne sajtove, vec zbog zezanja na netu. Za veoma kratko vreme su se lepo organizovali i krenuli sa masovnim spamovanjem po youtube spotovima odredjenih americkih estradnih licnosti. Link do teme

Na slican, ako ne i isti nacin funkcionisu i anonymous-i. Ovi prvi se zezaju, ovi drugi krse zakone zbog razloga koje iznose na twiteru, Fb-u, forumima i dr.

Meni se licno dopali radovi armije tipa panteline koja je jedno vreme propisno isterorisala Bibera, Dzej Lo, Minajku, Dzesi Dzej i ostale kojima ne znam da izgovorim ime. Ali su sve uradili pogresno. Dzej Lo je imala u 2011 oko 280 miliona pregleda, a sada:

Vanserijski je uspeh da ti video na YT dnevno pregleda blizu milion i po ljudi! Udvostrucili su za manje od mesec dana posetu, sve u svemu, dobro su se zabavili, a i zanimljivo je videti lude srbe koji slozeno rade bilo sta, pa i ako je u pitanju masovni spam.

Grupa anonymous je odnedavno pocela da regrutuje svoje pristalice sirom sveta, raznim tekstovima na blogovima, preko drustvenih mreza, distribucijom raznih video materijala preko youtube-a, vimeo-a itd. Cilj im je da napadnu Facebook 28. Januara, tacno u podne po EST-u (GMT - 5), u prevodu 28.1.2012. u 18h po lokalnom vremenu. Planiran je klasicni DDoS (Distributed denial of service) ili po srpski - distribuirano uskracivanje servisa.

To uopste nije hakerski alat koji ispituje sigurnosne rupe i ubacuje maliciozni kod vec preplavljivanje odredjene mreze paketima. Svako od vas ima kuci modem/ruter pa imate one lampice send i recieve. Primate i predajete odredjene pakete putem mreze. Primer iz realnog zivota objasnjava mnogo bolje DDoS. Recimo da vam neko pokuca na vrata, vi otvorite, on vam da paket od babe sa sela, vi preuzmete, odnesete u kuhinju, ono kutija puna tegli dzema i ajvara i sve super. Sve to razmestite po ostavi frizideru i to je to. A sta ako imate jedno 5000 baba koje vam posalju paket u isto vreme i svi paketi dodju pred vrata, takodje u isto vreme?

Zasto su potencijalno opasni?

Zato sto je za DDoS potreban samo jedan alat ili dva, koji vec dugo postoje i dostupni su svima i svako ih moze skinuti sa interneta., Najpre, TOR za anonimni surf:

Zatim Low Orbit Ion Cannon (LxOxIxC)

I naravno, High Orbit Ion Cannon (HxOxIxCx)

I sve ovo dostupno na netu, preko google-a ili FaceBooka.

Ovi jonski topovi salju "pakete" ka zadatoj adresi i program sve sam radi. Ovakve i slicne alate anonimusi ili mozda neke njihovi sledbenici masovno ubacuju na youtube.

Ovaj je okacen malo pre ponoci:

« Poslednja izmena: 24. Jan 2012, 07:00:33 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

ThE WoRlD Is MiNe

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 797
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.77
mob
Nokia 5800
Odlican tekst.Dobri su oni samo su im malo glupe one pretnje za rusenje fejsbuka i ostalih sajtova ciji serveri izdrze nekoliko miliona ljudi bez problema.Jednostavno njih 5000 ne moze nista da uradi tako sto ce u isto vreme opteretiti sajt sa tim programima  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
mob
Nokia 
 Ima tema sa ovim klipom.
Slazem se, sve. Unistimo internet, to je jedini nacin da ne visim na Bureku. Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.25
video je fake, postoji vise zvanicnih demantija od Agrupe na drustvenim mrezama.. nema nikakve veze sa njima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
SonyEricsson K750 on Linux
video je fake i to ne zbog demantija nego jednostavnom logikom onaj ko je uploadovao celu stvar na YT pod nikom  AnonymousVoice777 se registrovao na isti taj YT 19.1 kad je otprilike i pocela cela ova stvar sa SOPA itd

sto se tice teksta iz prve poruke ne znam ko je izvor, da li je moderator pisao ili sta ali je totalno na decijem nivou (ili je takav i trebao da bude?), anonymous grupa regrutuje ljude preko blogova? lol
« Poslednja izmena: 24. Jan 2012, 23:07:52 od tagu »
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 16.0.912.75
mob
Sony 
Anonymous su grupa klinaca koji prave Anarhiju zarad Anarhije, Haos zarad Haosa. Ne doživljavam ih kao nekoga ko predstavlja Pravdu u Virtualnoj stvarnosti, već više kao dete kome si dao da se igra pored dugmeta za detonaciju Nuklearne rakete.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 5
video je fake i to ne zbog demantija nego jednostavnom logikom onaj ko je uploadovao celu stvar na YT pod nikom  AnonymousVoice777 se registrovao na isti taj YT 19.1 kad je otprilike i pocela cela ova stvar sa SOPA itd

Logika ti je vanserijska, video ne bi bio fake da je to uploadovao ugledni youtube clan koji je registrovan 2008-me godine i koji ima bar 3 upovana videa sa minimum milion pregleda? Smiley Inace, 19.1. nije otprilike pocela sopa nego mnogo ranije.

I kako se to zna koji anonimusi su pravi, a koji ne? Oni koji imaju vise folowera su verovatno pravi?

sto se tice teksta iz prve poruke ne znam ko je izvor, da li je moderator pisao ili sta ali je totalno na decijem nivou (ili je takav i trebao da bude?), anonymous grupa regrutuje ljude preko blogova? lol

Tekst je imao za cilj da nametne diskusiju u pravcu i smislu porekla anonimusa. Ko su likovi o kojima se toliko prica, a ne vidi se gotovo nijedna stvar koju su uradili, ne racunajuci po neki deface privatnog sajta sa smesnom posecenoscu? Imaju xx fan stranica, jos vise (xx puta x) twiter naloga, verovatno ce otvoriti i modnu liniju anonimus. Zasto sam ih uopste poredio sa pantelinom grupom? Bilo bi decije da pocnem da obilazim twit i Fb naloge pa da kopiram ovde slogane poput: "Join to us, we are legion" itd. Tekst je bas onakvog oblika kakvog i treba da bude, buduci da vecina uopste nema pojma sta je ddos, kamoli deface, a svi se loze na premocne hakere koji koriste gotove alate sa gugla.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.7.2
Browser
Safari 534.52.7
mob
I-mate 30 Pro
Oni se bore protiv globalne zavere...a koriste simbole koji su njihovi... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob

Logika ti je vanserijska, video ne bi bio fake da je to uploadovao ugledni youtube clan koji je registrovan 2008-me godine i koji ima bar 3 upovana videa sa minimum milion pregleda? Smiley Inace, 19.1. nije otprilike pocela sopa nego mnogo ranije.

I kako se to zna koji anonimusi su pravi, a koji ne? Oni koji imaju vise folowera su verovatno pravi?

Tekst je imao za cilj da nametne diskusiju u pravcu i smislu porekla anonimusa. Ko su likovi o kojima se toliko prica, a ne vidi se gotovo nijedna stvar koju su uradili, ne racunajuci po neki deface privatnog sajta sa smesnom posecenoscu? Imaju xx fan stranica, jos vise (xx puta x) twiter naloga, verovatno ce otvoriti i modnu liniju anonimus. Zasto sam ih uopste poredio sa pantelinom grupom? Bilo bi decije da pocnem da obilazim twit i Fb naloge pa da kopiram ovde slogane poput: "Join to us, we are legion" itd. Tekst je bas onakvog oblika kakvog i treba da bude, buduci da vecina uopste nema pojma sta je ddos, kamoli deface, a svi se loze na premocne hakere koji koriste gotove alate sa gugla.

Sto se prvog dela tice, to nisam rekao, napisao sam samo da je ovaj fake (neki klinac ili vise njih su zeljni paznje a znaju da koristte MM), a kad sam pomenuo SOPA mislio sam na ovu zbrku koja je nastala pred glasanje i gasenjem MU, zakon je bio ranije objavljen

Ko su pravi anonimusi, a ko ne, ne znam stvarno jer sam citavu scenu prestao da pratim vec 5 godina, a i da nisam verovatno ne bih znao, i da li uopste postoje? ili je to sve jedan veliki hype i zabava za publiku.

Sto se drugog dela tice izvalio sam i sam da je tekst napisan da priblizi termine obicnim ljudima, ali onda ne znam kakvu diskusiju ocekujes da razvije? seli temu u politiku
IP sačuvana
social share
"Могућности су најчешће прерушенe у рад, тако да их већина људи не препознаје." Анн Ландерс

"Време је праведни судија тако да вредноте и марљивост незауставно воде до успеха"
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2547
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
http://twitter.com/#!/vanfranco/status/162636099380969472/photo/1/large
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.